9+

Testimonials

Laat onze klanten je overtuigen

Cases lezen

Daka

Dankzij goede analyses en een uitgebreid redirect plan van Martijn en zijn team, hebben wij een vlekkeloze replatforming gehad waarbij DAKA overgestapt is naar Magento. De adviezen aan het contentteam van DAKA hebben gezorgd voor een betere URL-structuur, categorie omschrijvingen, meta titles en descriptions. De bereikbaarheid en kennis van Onder is zeer goed en om deze reden kan ik Onder absoluut aanraden als SEO-partner.

Richard Schenderling

Webshop Manager

Green Choice

Martijn heeft bij Greenchoice een SEO-training gegeven voor collega’s uit verschillende teams, met verschillende kennisniveaus. Een behoorlijke uitdaging, maar met relevante voorbeelden van onze eigen website zorgde hij ervoor dat alle informatie perfect op zijn plek viel. De oefeningen konden ook nog eens gelijk toegepast worden op de website, dus de training bewees al direct zijn waarde!

Martijn Koetsier

Online marketeer a.i.

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit stond dit voorjaar voor een complexe uitdaging: we wilden voor een groot deel overgaan op een geheel nieuwe website (nieuwe techniek en nieuwe look-and-feel), maar omdat dat niet in één keer kan moeten we ook nog een behoorlijke periode gebruik blijven maken van delen van onze oude website(s). En we wilden uiteraard minstens even goed gevonden blijven worden door de grote zoekmachines. Bij de SEO migratie en de vele redirects die hiervoor nodig waren hebben Martijn en zijn collega’s ons bijzonder goed geholpen. Ondanks het feit dat we maar een paar weken de tijd hadden om dit goed voor te krijgen hebben zij de klus naar volle tevredenheid geklaard, dankzij hun expertise, pragmatisme, flexibiliteit en het snel kunnen schakelen bij veranderde omstandigheden.

Marien de Clercq

Projectleider KlantOnline

Matrasfactory

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

no review image

Marten Stellingwerf

Webmaster

Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied.

Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Hier tussen komen te staan?

Zorg nu dat je SEO helemaal voor elkaar is

Neem contact op

Aluwdoors

Bureau Onder is voor ons een eerlijk SEO-bureau die weten waar ze het over hebben. Het is prettig samenwerken met een bedrijf wat veel verspreide kennis heeft maar ook transparant werkt zodat we hierin goed kunnen meewerken. Ook vaste personen waar je mee werkt zodat het overzichtelijk blijft. Kortom; echte aanrader! We hopen op een nog lange, goede samenwerking!

Jan Kok

Marketing

Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Klimate & Gloeilampgoedkoop

Altijd een meedenkende en professionele blik op onze SEO vraagstukken. Hiermee bereiken we een mooie en stabiele groei op ons SEO bereik, met als kers op de taart een nummer 1 positie voor een van onze belangrijkste zoekwoorden binnen 1 jaar na livegang van onze site!

Edward Bartels

Eigenaar Klimate en Gloeilampgoedkoop

Solarfields

De specialistische kennis en gestructureerde aanpak van Martijn en Ineke heeft Solarfields enorm geholpen met onze positionering in de (online) markt. Denk hierbij aan de wireframes van van onze website, de vindbaarheid van onze organisatie, de invulling van onze online campagnes en tips over het zoekgedrag van onze belangrijkste doelgroepen.

David de Jong

Marketing Manager Solarfields
Logo Si Es An

Si-Es-An

Samenwerken met Martijn & Ineke ervaren wij als zeer prettig. Ze denken met je mee, hebben vele ideeën en zien de extra punten waar meer uit te halen valt. Wij zien de marketing van onze camping Overijssel groeien in de overzichtelijke rapportages en kunnen op die manier prettig verder werken met een sterke basis achter de hand. Komen we er even niet uit? Martijn en Ineke hebben er een oplossing voor!

Paulien Hooikammer

Marketing medewerker Camping Si-Es-An

Voys

Martijn is al geruime tijd voor ons aan de slag als SEO expert en helpt ons om meer uit Google te halen. Het is geen uurtje-factuurtje werk want Martijn neemt ons daarnaast mee in het hoe-en-wat en het belang ervan waardoor er ook veel kennisdeling is. Dit alles met veel humor waardoor de samenwerking ontzettend leuk is. Mocht Martijn ooit op zoek zijn naar een nieuwe baan dan is hij bij ons meer dan welkom.

Annemieke Doornbos

Online Marketeer

Hier tussen komen te staan?

Zorg nu dat je SEO helemaal voor elkaar is

Neem contact op

Appwiki

Als iemand mij vraagt om SEO advies wijs ik altijd meteen naar Martijn. Martijn is proactief, betrokkken en denkt in het behalen van doelstellingen. Met veel kennis van zaken is hij de man om je SEO posities structureel te verbeteren. Daarnaast ook nog een fijne vent om mee te werken.

Henk-Jan Kosse

CEO

Stella

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

dTLS

De SEO-training die Martijn verzorgde voor het team van dTLS. was erg informatief. Martijn weet goed te schetsen welke zaken allemaal van belang zijn als het gaat om het behalen van een goede SEO-positie. Martijn gaat niet alleen in op de contentaspecten van SEO, maar geeft vooral ook uitgebreid aandacht aan technische SEO. Hij brengt dit op een rustige en plezierige manier over. Wil je ook serieus aan de slag met SEO, dan raad ik je zeker een training bij Martijn aan!

Rianne Jacobs-Schouten

Eigenaar

Finner

Op SEO gebied heeft Finner behoorlijk wat kennis opgebouwd door de jaren heen. Het was daarom niet makkelijk om een goede sparringpartner te vinden. In Martijn hebben wij die zeker gevonden. Bij de migratie naar een nieuw domein en website heeft hij ons uitstekend geholpen. Hij is inhoudelijk sterk, eerlijk en een fijn persoon.

Bart Spronk

Co-founder Finner
Logo Haardhoutcompany.nl

Haardhoutcompany.nl

Met de verhuizing van 8 verschillende webshops in half jaar tijd heb je niet altijd met een gespreid bedje te maken. Voor Martijn geen enkel probleem. Naast zijn gedegen kennis op het gebied van SEO (zowel in advisering als uitvoering) is hij ook een prima gesprekspartner en heeft hij mede richting gegeven aan dit voor ons omvangrijke proces. SEO kennis en kunde, analytisch vermogen en prettig in de omgang zijn wat ons betreft op zijn lijf geschreven. Nu maar hopen dat hij het niet te druk krijgt.

Jack van Nieuwenhuizen

Mede-eigenaar

Marketing Crew

Martijn heeft het hele team van Marketing Crew meegenomen in de wereld van SEO. Werkelijk alle onderwerpen zijn tijdens de SEO training aan bod gekomen en we zijn flink de diepte in gegaan. Daardoor werd ons direct duidelijk dat Martijn enorm kennis van zaken heeft. We hebben onze eigen cases behandeld, zodat we de opgedane kennis direct op onze eigen projecten konden toepassen. Het was echt een enorm waardevolle training.

Larissa Braam

Marketing- en communicatiespecialist

Hier tussen komen te staan?

Zorg nu dat je SEO helemaal voor elkaar is

Neem contact op

Pensioenvizier

De SEO wereld zit vol met zelf benoemde goeroes. De een weet het nog beter dan de ander. Niet zelden kraken ze elkaar af en verkopen ze nieuwe diensten of sites. Het is dus zaak om een goede leverancier te vinden… In deze zoektocht werd Martijn gerefereerd door een ander bedrijf. Martijn is een verademing in deze wereld. Bescheiden, een denker, eindelijk een adviseur die geen loze beloftes doet. Het hele proces kost tijd, geld en geduld. Na een aantal maanden was er voldoende resultaat. Wij bevelen Martijn graag aan bij bedrijven, die serieuze ondersteuning willen in hun SEO beleid.

Marcel Wallage

Eigenaar

Spacewinner

SEO is jammer genoeg geen lijst die je kunt afvinken om hoger te scoren in Google. Goed SEO management is hard werken, er continu ‘bovenop zitten’ en veel geduld hebben. Martijn weet dit als geen ander en dat is ook precies waar hij voor staat. Zijn kennis is altijd up-to-date en hij komt vaak met slimme suggesties. Concept, maar (gedeeltelijk) ook uitvoering is bij hem in goede handen. Zijn manier van rapporteren is to-the-point en goed te begrijpen. Martijn is een SEO-fiel met een berg aan ervaring die ik iedereen die geen ruimte verhuurt warm kan aanbevelen!

Joost Kleine Snuverink

Directeur
Logo Seeders

Seeders

Ik werk al enkele jaren op verschillende manieren samen met Martijn Hoving (Onder). In een 5 weekse training heeft Martijn ons team een opfris cursus SEO gegeven. De SEO training bestond uit vijfdeelsessies, waarin de verschillende componenten van SEO aan bod kwamen. De training werd door ons team als zeer inspirerend ervaren. Martijn heeft ons team duidelijk gemaakt dat SEO altijd in beweging is en en een website nooit af is. De kennis van Martijn op SEO gebied is actueel en vooruitstrevend. De cursus was zowel voor beginners als gevorderden goed te volgen en interessant.

Dennis Akkerman

CEO
Logo Go-kids

Go-kids

Wij hebben met meerdere SEO specialisten gewerkt maar Martijn is zonder enige twijfel de beste. Martijn weet zowel technisch- als contentmatig goede adviezen te geven en is ook niet bang om zijn handen vuil te maken. Hij denkt pro-actief mee, stapt buiten de kaders en deelt zijn kennis zonder enige terughoudendheid. En last but not least, Martijn houdt zich aan afspraken! Wij bevelen Martijn dan ook van harte aan.

Riëtte Mulder

Mede-eigenaar
Logo fideo

Fideo

Ik weet, vanuit mijn verleden als SEO-copywriter, het een en ander van SEO. Maar ik weet lang niet alles. Daarnaast wil ik graag structureel met SEO aan de slag, maar mis ik tijd en focus. In Onder heb ik een partij gevonden die mij scherp houdt. In een maandelijkse briefing spreken we af wat ik doe en wat het team van Onder doet. Na zo’n maand meeten we even om de voortgang te bespreken. Dit is voor mij een stok achter de deur om content te blijven schrijven en samen met Onder met zoveel mogelijk termen naar de 1e pagina van Google te klimmen. Onder managet voor Fideo ook een ‘altijd-aan’ SEA-campagne. Die heeft de afgelopen maanden hele mooie klanten opgeleverd en een omzet van tienduizenden euro’s. Een hoog resultaat als je kijkt naar de kleine kostenpost van het adverteren. Onder is voor mij de absolute SEO- en SEA-expert. Een fijne marketingpartner met wie je communiceert in gewone mensentaal, en met humor.

Alexandar Djuric

Mede-eigenaar

Sportswearonline.nl

Sinds wij met “Onder” in zee zijn gegaan is onze gehele campagnestructuur gewijzigd. Dit heeft ons veel kosten per maand bespaard. Het team van “Onder” houd strak de hand aan de afspraken en komen regelmatig zelf met nieuwe ideeën. De maandelijkse voortgangsgesprekken leveren telkens weer nieuwe inzichten op en nieuwe ideeen om de groei nog harder door te zetten. Ze zijn heel betrokken en geven ons het gevoel dat ze het beste willen voor Sportswearonline. Wij zijn zeer tevreden met “Onder” en raden hen aan iedereen aan.

Rene Esvelt

Eigenaar

Hier tussen komen te staan?

Zorg nu dat je SEO helemaal voor elkaar is

Neem contact op

SnappCar

Martijn is een goede SEO specialist en wij werken bij SnappCar fijn met hem samen. Op diverse vlakken (technisch, content, linkbuilding) helpt Martijn ons. Van het uitwerken van een compleet technisch plan tot het schrijven van een meta-description. Martijn staat altijd met de voeten in de klei en gaat pro-actief voor je aan de slag. Mocht je een SEO specialist zoeken, dan kan ik Martijn van harte aanraden.

Tom Giethoorn

Online Marketeer
Logo Smienk

Smienk

Onder heeft Smienk geholpen om de puntjes op de i te zetten (ondanks dat er in SEO helemaal geen ‘i’ zit). Daarnaast zijn we geholpen met nieuwe ideeën voor kwalitatieve linkbuilding. Een hele prettige samenwerking waarin er geen ‘onnodige seo-pakketten’ worden gepusht maar optimaal gebruik wordt gemaakt van de wederzijds capaciteiten. Als je op zoek bent naar een seoexpert die je op hoog niveau verder kan helpen ben je bij Martijn/Onder aan het juiste adres!

Jan-Peter Boer

Eigenaar

Weflycheap

Martijn is een prettig persoon om mee te werken, hij denkt mee en komt proactief met SEO advies. Voor Weflycheap zijn we overstapt van een WordPress website naar een geheel nieuwe website met headless CMS. Martijn heeft ons geholpen om de datamigratie (en dat was nogal wat) in goede banen te leiden, zonder onze SEO posities te verliezen. Hij heeft meegekeken in het optimaliseren van onze front-end en snelheid van de website en hij heeft ons getraind in het uitvoeren van SEO analyses e.d. Kortom een hele prettige samenwerking waar we veel aan hebben!

no review image

Jeroen Horstman

COO
Qseals logo

Qseals

Vanaf de eerste week dat we samenwerkte met Onder merkte ik al dat we op de goede weg zaten. Onder acteerde pro-actief en daar hou ik van! Alles werd netjes bijgehouden en wekelijks hadden we een korte meeting om de lopende zaken door te nemen. We hebben ons project met Onder succesvol afgerond en onze doelstellingen behaald, bedankt daarvoor Martijn en je team! Twijfel je om je SEO op te krikken? Ik zeg, doe het gewoon en je zult blij zijn met de resultaten!

no review image

Menno Leeuwerink

Managing Director

Novar

We werken inmiddels al een aantal jaren succesvol samen met Onder. Om de kennis up-to-date te houden binnen ons team, hebben we onlangs inhouse een training gevolgd bij Ineke.

Tijdens een interactieve sessie heeft Ineke onze kennis omtrent SEO weer helemaal bijgespijkerd. Theorie werd hierbij op een leuke manier gecombineerd met interactie. Al tijdens de sessie zijn we met praktijkvoorbeelden vanuit onze eigen website direct aan de slag gegaan. Het was een nuttige op-maat-training waarbij goed rekening gehouden werd met ons kennisniveau.

Esther Terpstra

Online Marketeer
testimonial gloeilampgoedkoop

Gloeilampgoedkoop

“Bij Gloeilampgoedkoop werken we aan onze online groei. Bureau Onder, met Ivo en Ineke als contactpersonen, hebben ons geholpen met hun eerlijke en transparante aanpak. Zij optimaliseren onze content en wij zien een stabiele groei in organisch verkeer. De samenwerking verloopt soepel en efficiënt, met maandelijkse evaluaties. We kijken uit naar een voortzetting van deze prettige samenwerking.”

Jaap Lentjes

Marketing manager Gloeilampgoedkoop

Hier tussen komen te staan?

Zorg nu dat je SEO helemaal voor elkaar is

Neem contact op
testimonial yoursurprise

YourSurprise

We asked Onder to help us manage the YourSurprise brand, an ecommerce with multilingual domains, each of which brings with it different challenges.
Challenges that Martijn and Tristan were able to meet competently, working closely with our in-house SEO team.
Onder is a professional and competent agency with large-scale experience.
It has supported us in various projects, clarified doubts and answered our questions, allowing us to grow professionally and as a brand.

testimonial yoursurprise

Feliscia Silva

SEO channel specialist bij YourSurprise
logo Zehnder

Zehnder

“ Tijdens de migratie van onze website hebben wij de hulp van Onder ingeschakeld, en dat bleek een goede keus. Ze hebben ons gedurende het hele proces geadviseerd en ondersteund en dit heeft erin geresulteerd dat we na de migratie snel onze organische posities terug zagen komen en weinig hebben hoeven inleveren op ons SEO verkeer. Super!

Daarnaast is het hele team een stukje wijzer door twee interactieve trainingen, één rondom SEO en één rondom GA4. Erg waardevol. Kortom, op zoek naar een fijne en goede SEO partij? Dan ben je bij Onder aan het goede adres. “

afbeelding review zehder

Marieke Schulenburg

Projectleider Marketing & Online lead
logo de Toekomstfabriek

De Toekomstfabriek

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe van het Joods Cultureel Kwartier, hebben wij een samenwerking gezocht met Onder.nl om de tentoonstellingen, onderwijsprogramma’s en onze vier locaties zo goed mogelijk onder de aandacht van bezoekers te brengen. Jesse, Ivo, en Ineke hebben ons met deskundig SEO advies geholpen gedurende de migratie van de oude website naar de nieuwe website, interne SEO trainingen van ons team, en werken hard aan het behoud en groei van ons verkeer.

foto auteur testimonial

Nanne Brouwer

Strateeg en facilitator

Homie

“In september 2022 is de samenwerking met Bureau Onder gestart. Bij het introductiegesprek met Martijn was er meteen een ‘klik’. Het voelde direct goed. Naast de inmiddels significant geboekte resultaten, ben ik erg tevreden over de samenwerking met het team van Bureau Onder (Bart en Jesse). Bart is een professional, die geen genoegen neemt met het voor de hand liggende antwoord en altijd net dat ‘beetje’ extra levert. Hij geeft mij het vertrouwen, dat Homie met Bureau Onder, de juiste SEO partner heeft.”

Maurice van Gaalen

team Homie
Logo ONK poker

ONK Poker

“Onder heeft zich met een voltallig team ingezet om onze website vanuit verschillende belangrijke SEO aspecten onder de loep te nemen. Hierbij zijn Bart, Ivo, Jesse en Martijn grondig te werk gegaan en hebben ze per onderdeel belangrijke problemen in kaart kunnen brengen. De audit heeft ons concrete actiepunten opgeleverd, die overzichtelijk door Onder zijn geformuleerd in een Trello board. Door middel van deze actiepunten kunnen wij als team gericht aan de slag met het oplossen van problemen die de ranking van onze site verslechteren. Zoals wij gewend zijn van Onder verliep de samenwerking goed en heeft deze volledige SEO audit ons concrete handvatten gegeven om zelf mee aan de slag te gaan.”

no review image

Erik

Onk

SEO training

“Het was heel leerzaam. De theorie werd gekoppeld aan de praktijk. Ik had persoonlijk nog iets meer diepte gewild, maar dat komt, omdat ik al wel enige ervaring en kennis heb van SEO. Daarnaast vond ik het wat storend dat andere deelnemers met andere dingen bezig waren. Daar had wat meer op toegezien mogen worden, maar verder heeft Ineke echt veel vertelt en doet ze dit echt heel erg duidelijk. Het geeft echt een opstap om je eigen website te verbeteren.”

Testimonial goed verblijf

Rieneke Gerritsen

Marketingmedewerker

Hier tussen komen te staan?

Zorg nu dat je SEO helemaal voor elkaar is

Neem contact op

SEO training gevorderden

“Het was een leuke informatieve training. Het heeft me een stap verder geholpen. Duidelijk en goed te volgen. het is voor mij namelijk geen dagelijkse stof. Verder een goeie afwisseling van theorie en hoe je het invuld in de praktijk.”

Bas Smit

Uitvaartbegeleider