Testimonials

Wat onze klanten vertellen

Logo Peugeot

Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. [...] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Renzo van Dongen
Digital content manager

Logo KliMate

Klimate

Altijd een meedenkende en professionele blik op onze SEO vraagstukken. Hiermee bereiken we een mooie en stabiele groei op ons SEO bereik, met als kers op de taart een nummer 1 positie voor een van onze belangrijkste zoekwoorden binnen 1 jaar na livegang van onze site!

Edward Bartels
Eigenaar Klimate en Lampgoedkoop


Het Stoetenslagh

Martijn heeft veel praktische tips waar we direct mee aan de slag kunnen. Hij denkt echt mee in het verbeteren van de resultaten en geeft overzichtelijke rapportages. Daardoor hebben goed inzichtelijk wat de knelpunten zijn en waar we mee aan de slag kunnen. Een fijne samenwerking!

Mariska Snoek
Vakantiepark het Stoetenslagh

Finner

Op SEO gebied heeft Finner behoorlijk wat kennis opgebouwd door de jaren heen. Het was daarom niet makkelijk om een goede sparringpartner te vinden. In Martijn hebben wij die zeker gevonden. Bij de migratie naar een nieuw domein en website heeft hij ons uitstekend geholpen. Hij is inhoudelijk sterk, eerlijk en een fijn persoon.

Bart Spronk
Co-founder Finner

Seeders

Ik werk al enkele jaren op verschillende manieren samen met Martijn Hoving (Onder). In een 5 weekse training heeft Martijn ons team een opfris cursus SEO gegeven. De SEO training bestond uit vijfdeelsessies, waarin de verschillende componenten van SEO aan bod kwamen. De training werd door ons team als zeer inspirerend ervaren. Martijn heeft ons team duidelijk gemaakt dat SEO altijd in beweging is en en een website nooit af is. De kennis van Martijn op SEO gebied is actueel en vooruitstrevend. De cursus was zowel voor beginners als gevorderden goed te volgen en interessant.

Dennis Akkerman
Seeders

Marketing Crew

Martijn heeft het hele team van Marketing Crew meegenomen in de wereld van SEO. Werkelijk alle onderwerpen zijn tijdens de SEO training aan bod gekomen en we zijn flink de diepte in gegaan. Daardoor werd ons direct duidelijk dat Martijn enorm kennis van zaken heeft. We hebben onze eigen cases behandeld, zodat we de opgedane kennis direct op onze eigen projecten konden toepassen. Het was echt een enorm waardevolle training.

Larissa Braam
Marketing Crew

dTLS

De SEO-training die Martijn verzorgde voor het team van dTLS. was erg informatief. Martijn weet goed te schetsen welke zaken allemaal van belang zijn als het gaat om het behalen van een goede SEO-positie. Martijn gaat niet alleen in op de contentaspecten van SEO, maar geeft vooral ook uitgebreid aandacht aan technische SEO. Hij brengt dit op een rustige en plezierige manier over. Wil je ook serieus aan de slag met SEO, dan raad ik je zeker een training bij Martijn aan!

Rianne Jacobs-Schouten
dTLS. Online Marketing

Logo SpacewinnerSpacewinner

SEO is jammer genoeg geen lijst die je kunt afvinken om hoger te scoren in Google. Goed SEO management is hard werken, er continu 'bovenop zitten' en veel geduld hebben. Martijn weet dit als geen ander en dat is ook precies waar hij voor staat. Zijn kennis is altijd up-to-date en hij komt vaak met slimme suggesties. Concept, maar (gedeeltelijk) ook uitvoering is bij hem in goede handen. Zijn manier van rapporteren is to-the-point en goed te begrijpen. Martijn is een SEO-fiel met een berg aan ervaring die ik iedereen die geen ruimte verhuurt warm kan aanbevelen!

Joost Kleine Snuverink
Spacewinner

Haardhoutcompany.nl

Met de verhuizing van 8 verschillende webshops in half jaar tijd heb je niet altijd met een gespreid bedje te maken. Voor Martijn geen enkel probleem. Naast zijn gedegen kennis op het gebied van SEO (zowel in advisering als uitvoering) is hij ook een prima gesprekspartner en heeft hij mede richting gegeven aan dit voor ons omvangrijke proces. SEO kennis en kunde, analytisch vermogen en prettig in de omgang zijn wat ons betreft op zijn lijf geschreven. Nu maar hopen dat hij het niet te druk krijgt.

Jack van Nieuwenhuizen
Mede-eigenaar, Haardhoutcompany.nl


Pensioenvizier

De SEO wereld zit vol met zelf benoemde goeroes. De een weet het nog beter dan de ander. Niet zelden kraken ze elkaar af en verkopen ze nieuwe diensten of sites. Het is dus zaak om een goede leverancier te vinden… In deze zoektocht werd Martijn gerefereerd door een ander bedrijf. Martijn is een verademing in deze wereld. Bescheiden, een denker, eindelijk een adviseur die geen loze beloftes doet. Het hele proces kost tijd, geld en geduld. Na een aantal maanden was er voldoende resultaat. Wij bevelen Martijn graag aan bij bedrijven, die serieuze ondersteuning willen in hun SEO beleid.

Marcel Wallage
Eigenaar, Pensioenvizier

Logo Go-Kids

Go-Kids

Wij hebben met meerdere SEO specialisten gewerkt maar Martijn is zonder enige twijfel de beste. Martijn weet zowel technisch- als contentmatig goede adviezen te geven en is ook niet bang om zijn handen vuil te maken. Hij denkt pro-actief mee, stapt buiten de kaders en deelt zijn kennis zonder enige terughoudendheid. En last but not least, Martijn houdt zich aan afspraken! Wij bevelen Martijn dan ook van harte aan.

Riëtte Mulder
Mede-eigenaar, Go-Kids
SnappCar

Martijn is een goede SEO specialist en wij werken bij SnappCar fijn met hem samen. Op diverse vlakken (technisch, content, linkbuilding) helpt Martijn ons. Van het uitwerken van een compleet technisch plan tot het schrijven van een meta-description. Martijn staat altijd met de voeten in de klei en gaat pro-actief voor je aan de slag. Mocht je een SEO specialist zoeken, dan kan ik Martijn van harte aanraden.

Tom Giethoorn
Online Marketeer, SnappCar

Viper Medical

Voor mij is Martijn de absolute go-to guy voor het meer complexe SEO werk. Hij weet technische vraagstukken doelgericht om te zetten in een stappenplan en dit heeft onze basis structureel verbeterd. Aanrader!

Simon Huizinga
Marketingmanager, Viper MedicalVisser Assen

Door samenwerking met Martijn haal je veel praktische en direct toepasbare kennis in huis. Daarnaast op een prettige manier samengewerkt. Kortom, een aanrader.

Jeroen Mulder Marketing,
Visser Assen

Logo Voys

Voys

Martijn is al geruime tijd voor ons aan de slag als SEO expert en helpt ons om meer uit Google te halen. Het is geen uurtje-factuurtje werk want Martijn neemt ons daarnaast mee in het hoe-en-wat en het belang ervan waardoor er ook veel kennisdeling is. Dit alles met veel humor waardoor de samenwerking ontzettend leuk is. Mocht Martijn ooit op zoek zijn naar een nieuwe baan dan is hij bij ons meer dan welkom.

Annemieke Doornbos
Online Marketeer, Voys

Appwiki

Als iemand mij vraagt om SEO advies wijs ik altijd meteen naar Martijn. Martijn is proactief, betrokkken en denkt in het behalen van doelstellingen. Met veel kennis van zaken is hij de man om je SEO posities structureel te verbeteren. Daarnaast ook nog een fijne vent om mee te werken.

Henk-Jan Kosse
CEO, Appwiki

Ziengs

In 2014 stonden we voor een pittige uitdaging: een nieuwe website voor  Ziengs, een overgang van een Magento platform naar een compleet nieuw systeem met veel meer vrijheid; een gedegen SEO advies was dus noodzakelijk. Martijn heeft ons hierin enorm geholpen met een buitengewoon praktisch en helder advies over techniek en content. Dit heeft erin geresulteerd dat de migratie zeer soepel is verlopen en de organische vindbaarheid vanaf livegang direct enorm is verbeterd. Martijn zijn kennis en ervaring in combinatie met zijn no-nonsense instelling zijn zo goed bevallen dat we voor Scapino.nl inmiddels een soortgelijke samenwerking hebben opgestart.

Saskia ter Veld
Online Marketeer, Ziengs

Smienk

Onder heeft Smienk geholpen om de puntjes op de i te zetten (ondanks dat er in SEO helemaal geen ‘i’ zit). Daarnaast zijn we geholpen met nieuwe ideeën voor kwalitatieve linkbuilding. Een hele prettige samenwerking waarin er geen ‘onnodige seo-pakketten’ worden gepusht maar optimaal gebruik wordt gemaakt van de wederzijds capaciteiten.
Als je op zoek bent naar een seoexpert die je op hoog niveau verder kan helpen ben je bij Martijn/Onder aan het juiste adres!

Jan-Peter Boer
Smienk Trapliften

Camping Si-Es-An

Samenwerken met Martijn & Ineke ervaren wij als zeer prettig. Ze denken met je mee, hebben vele ideeën en zien de extra punten waar meer uit te halen valt. Wij zien onze marketing groeien in de overzichtelijke rapportages en kunnen op die manier prettig verder werken met een sterke basis achter de hand. Komen we er even niet uit? Martijn en Ineke hebben ereen oplossing voor!

Paulien Hooikammer
Receptie en marketing Camping Si-Es-An
WeFlyCheap

Martijn is een prettig persoon om mee te werken, hij denkt mee en komt proactief met advies. Voor Weflycheap zijn we overstapt van een WordPress website naar een geheel nieuwe website met headless CMS. Martijn heeft ons geholpen om de datamigratie (en dat was nogal wat) in goede banen te leiden, zonder onze SEO posities te verliezen. Hij heeft meegekeken in het optimaliseren van onze front-end en snelheid van de website en hij heeft ons getraind in het uitvoeren van SEO analyses e.d. Kortom een hele prettige samenwerking waar we veel aan hebben!

Jeroen Horstman
COO Weflycheap

Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische  ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Mark Prummel 
SEO specialist Stella Fietsen
Solarfields

De specialistische kennis en gestructureerde aanpak van Martijn en Ineke heeft Solarfields enorm geholpen met onze positionering in de (online) markt. Denk hierbij aan de wireframes van van onze website, de vindbaarheid van onze organisatie, de invulling van onze online campagnes en tips over het zoekgedrag van onze belangrijkste doelgroepen.Het belangrijkste in de samenwerking is voor mij de mens achter onder.nl. Martijn en Ineke denken proactief mee, schrijven goed onderbouwde adviezen en geven ons maandelijks een heldere rapportage. Daarnaast komen ze hun afspraken altijd na en zijn ze razendsnel met hun reacties op onze vragen. Kortom, een waardevolle partner voor Solarfields.

David de Jong  
Marketing manager Solarfields

Logo Sportswearonline

Sportswearonline.nl

Sinds wij met “Onder” in zee zijn gegaan is onze gehele campagnestructuur gewijzigd. Dit heeft ons veel kosten per maand bespaard.
Het team van “Onder” houd strak de hand aan de afspraken en komen regelmatig zelf met nieuwe ideeën. De maandelijkse voortgangsgesprekken leveren telkens weer nieuwe inzichten op en nieuwe ideeen om de groei nog harder door te zetten. Ze zijn heel betrokken en geven ons het gevoel dat ze het beste willen voor Sportswearonline.
Wij zijn zeer tevreden met “Onder” en raden hen aan iedereen aan.

Met sportieve groet,
Klantenservice Sportswearonline.nl


Fideo

Ik weet, vanuit mijn verleden als SEO-copywriter, het een en ander van SEO. Maar ik weet lang niet alles. Daarnaast wil ik graag structureel met SEO aan de slag, maar mis ik tijd en focus. In Onder heb ik een partij gevonden die mij scherp houdt.
In een maandelijkse briefing spreken we af wat ik doe en wat het team van Onder doet. Na zo'n maand meeten we even om de voortgang te bespreken. Dit is voor mij een stok achter de deur om content te blijven schrijven en samen met Onder met zoveel mogelijk termen naar de 1e pagina van Google te klimmen.
Onder managet voor Fideo ook een 'altijd-aan' SEA-campagne. Die heeft de afgelopen maanden hele mooie klanten opgeleverd en een omzet van tienduizenden euro's. Een hoog resultaat als je kijkt naar de kleine kostenpost van het adverteren.
Onder is voor mij de absolute SEO- en SEA-expert. Een fijne marketingpartner met wie je communiceert in gewone mensentaal, en met humor.

Alexandar Djuric
Mede-eigenaar van Fideo

Scroll to Top

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.