Technische SEO

De belangrijke SEO aspecten van de website op technisch gebied

Je website is de fundering van je vindbaarheid. Google en andere zoekmachines gebruiken crawlers om je website op waarde te schatten. Hoewel ze gevoed worden door hele slimme algoritmes, zijn het in de basis vrij simpele dingen. Dus moet je ze goed de weg wijzen op je website, anders gaat het ten koste van de vindbaarheid van je website.

Na onze technische SEO-check weet je precies wat je kunt verbeteren aan de fundering van je website.

Wil jij weten hoe jouw website er voor staat op technisch gebied? Vraag dan gelijk een SEO check aan!

Vraag een technische SEO check aan

Een website analyse op technisch gebied

In deze website analyse doen we wat je webbouwer mogelijk vergeten is. Webbouwers hebben namelijk lang niet altijd oog voor zoekmachine optimalisatie. Terwijl de basis voor een goed scorende website al bij het bouwen gelegd wordt. We kijken naar de technische aspecten van je website en controleren of ze voldoen op het gebied van SEO.

Een groot probleem dat we op technisch gebied tegenkomen, is de snelheid van een website. Daarom is dat een belangrijk aandachtspunt in de technische SEO analyse. Ook is het tegenwoordig erg belangrijk dat een website goed te bekijken is op allerlei mobiele apparaten, dus ook dat nemen we mee.

Om een lang verhaal kort te maken: we kijken naar zo’n 50 technische punten waarop we je website kunnen verbeteren. Na afloop krijg je een duidelijk rapport, zodat je weet wat je aan je website moet verbeteren.

Werkwijze technische SEO

Er zijn een aantal punten die we sowieso in de technische SEO check meenemen:

  • Crawlbaarheid van de pagina’s: zijn alle relevante pagina’s te vinden door de crawlers? Je hebt hiervoor onder andere een goede sitemap nodig en het rotos.txt-bestnd moet in orde zijn. Ook kijken we naar redirects en eventuele 404’s.
  • Indexeerbaarheid van de content: je kunt de content op je website op allerlei manieren lekker ‘leesbaar’ maken voor de crawlbots. Ik check of dat het geval is.
  • Het gebruik van structured data: dat is een manier om bepaalde content te typeren voor de bots. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer. Een verzameling cijfers is voor een crawlbot niet automatisch een telefoonnummer. Met structured data wel.

Nadat we deze en meer punten hebben bekeken, krijg jij een SEO checklist. We vertellen je ook welke punten potentieel het meest opleveren, zodat je weet waar je moet beginnen.

Technische SEO en migratie

Ook wanneer er een nieuwe website op de planning staat is het erg belangrijk dat je vanaf het begin druk bezig gaat met de technische aspecten van de website. SEO migratie zorgt ervoor dat het verliezen van de zoekresultaten zo klein mogelijk wordt gehouden en dat de technische punten in orde zijn bij livegang.

Ontdek meer over technische SEO

Ontdekken hoe het met de technische SEO kenmerken van jouw website staat? Neem dan contact met ons op! Een goede technische staat, zorgt voor hogere conversies. Conversie optimalisatie staat dus ook in verband met technische SEO. Wil je weten hoe? Of als je er eerst iets meer over wilt weten, vertellen we je er heel graag over.

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij hebben onder andere voor deze bedrijven gewerkt

Word ook klant

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan