Technische SEO

De belangrijke SEO aspecten van de website op technisch gebied

Onder Technische SEO

Technische SEO

Je website is de fundering van je vindbaarheid. Google en andere zoekmachines gebruiken crawlers om je website op waarde te schatten. Hoewel ze gevoed worden door hele slimme algoritmes, zijn het in de basis vrij simpele dingen. Dus moet je ze goed de weg wijzen op je website, anders gaat het ten koste van de vindbaarheid van je website.

Na onze technische SEO-check weet je precies wat je kunt verbeteren aan de fundering van je website.

Een website analyse op technisch gebied

In deze website analyse doen we wat je webbouwer mogelijk vergeten is. Webbouwers hebben namelijk lang niet altijd oog voor zoekmachine optimalisatie. Terwijl de basis voor een goed scorende website al bij het bouwen gelegd wordt. We kijken naar de technische aspecten van je website en controleren of ze voldoen op het gebied van SEO.

Een groot probleem dat we op technisch gebied tegenkomen, is de snelheid van een website. Daarom is dat een belangrijk aandachtspunt in de technische SEO analyse. Ook is het tegenwoordig erg belangrijk dat een website goed te bekijken is op allerlei mobiele apparaten, dus ook dat nemen we mee.

Om een lang verhaal kort te maken: we kijken naar zo’n 50 technische punten waarop we je website kunnen verbeteren. Na afloop krijg je een duidelijk rapport, zodat je weet wat je aan je website moet verbeteren.

Wil jij weten hoe jouw website er voor staat op technisch gebied? Vraag dan gelijk een SEO check aan!

Werkwijze technische SEO

Er zijn een aantal punten die we sowieso in de technische SEO check meenemen:

  • Crawlbaarheid van de pagina’s: zijn alle relevante pagina’s te vinden door de crawlers? Je hebt hiervoor onder andere een goede sitemap nodig en het rotos.txt-bestnd moet in orde zijn. Ook kijken we naar redirects en eventuele 404’s.
  • Indexeerbaarheid van de content: je kunt de content op je website op allerlei manieren lekker ‘leesbaar’ maken voor de crawlbots. Ik check of dat het geval is.
  • Het gebruik van structured data: dat is een manier om bepaalde content te typeren voor de bots. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer. Een verzameling cijfers is voor een crawlbot niet automatisch een telefoonnummer. Met structured data wel.

Nadat we deze en meer punten hebben bekeken, krijg jij een SEO checklist. We vertellen je ook welke punten potentieel het meest opleveren, zodat je weet waar je moet beginnen.

Technische SEO en migratie

Ook wanneer er een nieuwe website op de planning staat is het erg belangrijk dat je vanaf het begin druk bezig gaat met de technische aspecten van de website. SEO migratie zorgt ervoor dat het verliezen van de zoekresultaten zo klein mogelijk wordt gehouden en dat de technische punten in orde zijn bij livegang.

Ontdek meer over technische SEO

Ontdekken hoe het met de technische SEO kenmerken van jouw website staat? Neem dan contact met ons op! Een goede technische staat, zorgt voor hogere conversies. Conversie optimalisatie staat dus ook in verband met technische SEO. Wil je weten hoe? Of als je er eerst iets meer over wilt weten, vertellen we je er heel graag over.

Scroll to Top

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.