9+

Technische SEO

Laat jouw website voor de volle 100% presteren

Technische SEO is de fundering van je vindbaarheid. Google en andere zoekmachines gebruiken crawlers om je website op waarde te schatten. Hoewel ze gevoed worden door hele slimme algoritmes, zijn het in de basis vrij simpele dingen. Dus moet je ze goed de weg wijzen op je website, anders gaat het ten koste van de vindbaarheid van je website.

Na onze technische SEO analyse heb je een duidelijk overzicht van de verbeterpunten om de technische basis van je website te optimaliseren. Benieuwd hoe jouw website presteert op technisch gebied? Vraag dan direct een technische SEO-check aan!

Technische seo afbeelding

Waarom technische SEO?

Zoekmachines zoals Google maken gebruik van crawlers om je website te beoordelen. Deze crawlers, hoewel ze worden aangedreven door geavanceerde algoritmen, zijn in essentie vrij eenvoudig. Daarom is het cruciaal om ze goed te begeleiden op je website om de vindbaarheid ervan te optimaliseren.

Technische SEO optimalisatie: gedegen website analyse

Onze websitetechniek analyse omvat alles wat je webbouwer mogelijk over het hoofd heeft gezien. Terwijl de basis voor een goed scorende website al bij de bouw wordt gelegd, hebben webbouwers niet altijd oog voor SEO technieken. We bekijken daarom de technische aspecten van je website en beoordelen of deze voldoen aan de normen van technische SEO.

Een veelvoorkomend technisch probleem dat we tegenkomen, is de snelheid van een website, daarom is dit een belangrijk aandachtspunt in onze technische SEO analyse. Bovendien moet een website tegenwoordig goed functioneren op verschillende mobiele apparaten, ook dit nemen we mee.

Onze technische SEO checklist bevat 60 technische punten om je website te verbeteren. Na afloop ontvang je een uitgebreide technische SEO checklist en een helder rapport, zodat je weet wat je aan je website moet verbeteren.

Werkwijze van onze technische SEO specialisten

De technische SEO specialisten nemen altijd een aantal belangrijke punten mee in onze technische SEO-check:

  • Crawlbaarheid van de pagina’s: zijn alle relevante pagina’s te vinden door de crawlers? Hiervoor heb je onder andere een goede sitemap nodig, een solide linkstructuur en het robots.txt-bestand moet in orde zijn. We controleren ook redirects en mogelijke 404-fouten.
  • Indexeerbaarheid van de content: we controleren of je websitecontent optimaal ‘leesbaar’ is voor crawlbots.
Crawlen, technische SEO
technische seo structured data
  • Structured data: dit is een manier om bepaalde content te labelen voor de bots. Bijvoorbeeld een telefoonnummer, dat zonder structured data slechts een reeks cijfers is voor een crawlbot.
  • OpenGraph en afbeeldingen: We controleren of je website goed gebruik maakt van OpenGraph tags om de delen van content op sociale media te optimaliseren. Daarnaast analyseren we de optimalisatie van afbeeldingen op je site, inclusief hun formaat, alt-teksten en of ze correct in de sitemap staan.

Na het doorlopen van deze en meer punten, ontvang je een gedetailleerde technische SEO checklist. We wijzen je ook op de punten met het grootste potentieel, zodat je weet waar je moet beginnen.

We wijzen je ook op de punten met het grootste potentieel, zodat je weet waar je moet beginnen.

Technische SEO en migratie

Wanneer er een nieuwe website op de planning staat, is het van cruciaal belang om vanaf het begin aandacht te besteden aan technische SEO optimalisatie. Een grondige SEO migratie minimaliseert het risico op verlies van zoekresultaten en zorgt ervoor dat alle technische punten bij livegang in orde zijn.

Wat is technische SEO?

Technische SEO omvat alle optimalisaties die ervoor zorgen dat zoekmachines als Google je website gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren. Het omvat onder andere aspecten als website snelheid, mobiele bruikbaarheid, XML-sitemaps, en structured data.

Ontdek meer over technische SEO

Ontdekken hoe het met de technische SEO kenmerken van jouw website staat? Neem dan contact met ons op! Een goede technische staat, zorgt voor hogere conversies. Conversie optimalisatie staat dus ook in verband met technische SEO. Wil je weten hoe? Of als je er eerst iets meer over wilt weten, vertellen we je er heel graag over.

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.