9+

SEO audit

Een (uitgebreide) SEO check waaruit een concrete lijst met verbeterpunten komt

Onze SEO audit geeft antwoord op vragen als: hoe goed wordt de website van jouw bedrijf gevonden? En laat je hierin nog steken vallen? Technische SEO, content en autoriteit: er zijn veel factoren die invloed hebben op je posities in Google. Veel ontwikkelaars maken gratis tools die je wel wat inzichten geven, maar voor een écht antwoord heb je onze SEO audit nodig.

Na deze SEO check heb je een helder overzicht van alle aandachtspunten en kun je concreet aan de slag met het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Met of zonder onze hulp.

Laat geen kansen liggen, vraag onze SEO audit aan!

SEO audit
SEO audit check van SEO bureau Onder

Wat is een SEO audit? Onze werkwijze

Een SEO audit is een (uitgebreide) SEO check waaruit een concrete lijst met verbeterpunten komt. Geen website of bedrijf is hetzelfde, dus voordat wij aan de slag gaan met de SEO audit bespreken we de doelen en doelgroep van je website. Ook is het belangrijk om te weten op welke zoektermen je gevonden wilt worden en wat je concurrenten doen. Zo kunnen onze SEO specialisten gericht advies geven.

Zoektermanalyse en nulmeting

We beginnen de uitgebreide SEO audit met een nulmeting en een zoektermanalyse. Daarvoor maken we een lijst met zoektermen die mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Deze vullen we aan met:

  • Zoekvolumes: het (historisch) gemiddeld aantal zoekopdrachten per maand op deze zoekterm.
  • Concurrentie: hoe eenvoudig of moeilijk het is om met deze zoekterm in de top 10 van de zoekresultaten te komen.

De lijst met zoektermen zetten we in onze tool als nulmeting. Zo zien we waar je al goed op gevonden wordt en waar je nog niet op gevonden wordt.

Zoektermanalyse en nulmeting bij seo check

Content & onpage seo audit

In de SEO audit analyseren we de huidige content van je website. Hierbij kijken we naar on-page SEO factoren, zoals tekst, koppen, zoektermen en interne links. Naast deze factoren kijkt Google ook naar de kwaliteit en waarde van een pagina. Wanneer er te veel pagina’s ‘unhelpful content’ of low-quality content bevatten, kan dit de vindbaarheid van je gehele website in de weg staan.

Technische audit seo check

Technische audit

74% van de mensen verlaat een mobiele website als deze niet binnen 5 seconden is geladen. In de technische SEO audit kijken we onder andere naar de snelheid en toegankelijkheid van je website. We crawlen zelf de website en bootsen hierdoor de zoekmachine na. De technische verbeterpunten die hieruit komen zorgen voor een betere fundering en daardoor een betere vindbaarheid.

Website autoriteit

Zoekmachines hechten waarde aan betrouwbaarheid en autoriteit. Zij willen immers een zo goed en betrouwbaar mogelijk antwoord op een vraag geven. Daarvoor kijkt Google (onder andere) naar het aantal links dat er naar een website gaat. We checken hoe jouw linkprofiel zich verhoudt tot de concurrentie en geven een advies.

Dit levert een SEO audit jou op

Je ontvangt de uitslag van de SEO audit in een helder rapport. Zie dit als een lijst met verbeteringen voor je webbouwer en (content) medewerkers. Uiteraard spreken we het rapport samen door, zodat je na afloop precies weet welke stappen je kunt zetten. Soms zet je die stappen zelf, maar we helpen je er natuurlijk ook graag mee, bijvoorbeeld bij het verwerken van complexe technische SEO aspecten. Indien gewenst kunnen we een SEO traject starten voor een aantal uren per maand.

Dit levert een SEO audit check jou op

Verhoog jouw conversie met onze SEO audit!

Nieuwsgierig geworden naar hoe jouw website scoort op het gebied van SEO? Of wil jij SEO uitbesteden? Vraag dan een SEO audit aan! Onze SEO specialisten zitten voor je klaar om samen de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Een betere vindbaarheid levert je meer relevante bezoekers (en klanten) op. Daar streven wij naar!

Bekijk onze samenwerkingen

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.