Conversie optimalisatie

Ervoor zorgen dat bezoekers van je website overgaan tot actie

Conversie optimalisatie

SEO en conversie optimalisatie zijn nauw met elkaar verbonden. Als gespecialiseerd SEO-bureau is het onze primaire taak om op organische wijze meer bezoekers naar je website te leiden. Maar wat heb je aan al die bezoekers als ze niet overgaan tot actie? CRO (Conversion Rate Optimization) houdt in dat je meer resultaat haalt uit datzelfde aantal bezoekers. Daarom denken wij graag mee over hoe we de conversie op je website kunnen verhogen.

Wat doen wij met conversie optimalisatie?

Stel dat je net een SEO migratie hebt voltooid; de rankings zijn vrijwel stabiel gebleven en het aantal bezoekers op je website ook. Nu willen we nog dat er meer mensen overgaan tot actie. Als we de conversie verhogen op jouw website, concentreren wij ons niet alleen meer op het binnenhalen van extra relevante bezoekers. Conversie optimalisatie gaat er juist om dat een bezoeker ook een klant wordt. Samen bepalen we wanneer we spreken van een succesvolle actie. Het kan zijn dat een klant contact met je opneemt of een whitepaper gaat downloaden. Of dat hij wat koopt in je webshop. We gebruiken verschillende tools om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers op je website.

Werkwijze conversie optimalisatie

SEO & conversie liggen in elkaars verlengde. Daarom kijken wij ook altijd naar SEO optimalisaties op je website. In een SEO advies laten we zien waar je resultaat op zal behalen. Maar conversie verhogen gebeurt met andere middelen:

  • Heatmaps: een heatmap laat zien waar bezoekers klikken, scrollen en met hun muis bewegen. Zo ontdekken we of het ontwerp van je website goed werkt.
  • Analyses op uitstappagina’s: waarom sluiten mensen een bepaalde pagina vaker dan andere? Daar gaan wij een antwoord op vinden.
  • Funnels: het is belangrijk dat de stappen naar een succesvolle actie goed zijn ingericht. Met funnels leiden we je bezoekers richting de gewenste actie.
  • A/B-testen: met 2 verschillende versies van dezelfde pagina kunnen we makkelijk testen welke verbeteringen werken en welke niet.

Daarnaast hebben wij veel ervaring met CRO, dus passen wij de best practices ook toe op jouw website. Alleen als ze relevant zijn, natuurlijk.

Jouw conversie verhogen

We bespreken van tevoren door wat je van je bezoekers verwacht. Wat is voor jou een geslaagde conversie? We berekenen het huidige conversieratio en vergelijken dit met het gewenste conversieratio. Aan de hand van die input en een uitgebreide analyse van je website, stellen wij dan verbeteringen voor. Wij houden je uiteraard op de hoogte van de gevolgen, zodat je ziet dat de conversie stijgt en je meer succes hebt.

Contact opnemen

Een website met veel bezoekers is fijn, maar zegt niet alles. Daarom helpen wij graag ook de conversie op je website te verhogen. Heb jij genoeg bezoekers, maar doen ze niet wat je wilt? Dan helpen wij je met conversie optimalisatie.

Scroll to Top

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.