Conversie optimalisatie

Haal alles uit je huidige bezoekers

SEO en conversie optimalisatie zijn nauw met elkaar verbonden. Als gespecialiseerd SEO bureau is het onze primaire taak om op organische wijze meer bezoekers naar je website te leiden. Maar wat heb je aan al die bezoekers als deze niet overgaan tot actie?

CRO (Conversion Rate Optimization) houdt in dat je meer resultaat haalt uit datzelfde aantal bezoekers. Wij denken graag mee over hoe we de conversie op jouw website kunnen verhogen.

Wat is conversie optimalisatie?

Bij conversie optimalisatie verbeter je het percentage bezoekers op jouw website die een desbetreffende actie uitvoert. Denk hierbij aan het kopen van een product, het delen van jouw content op social media of het invullen van een formulier.

Je kijkt bij conversie optimalisatie dus niet alleen naar het aantal transacties of hoe je dit kan verhogen. Het verbeteren van de gebruikerservaring van je bezoekers is net zo belangrijk. Wanneer jij je bezoekers helpt om de informatie te vinden die ze zoeken, zullen ze sneller tevreden zijn. Dit kan leiden tot meer aankopen of zelfs herhaalde aankopen wanneer je website vaker wordt bezocht.

Wanneer ga je aan slag met conversie optimalisatie?

Je website wordt goed gevonden in de zoekmachines en er komt veel verkeer op je website. Maar toch blijft de conversie achter. Bezoekers converteren niet vaak genoeg of de orderwaarde is te laag. Of misschien gaat het juist al erg goed. Maar je wilt nu echt optimaliseren en alles uit je website halen. Dan is het nu ook tijd dat er meer mensen overgaan tot actie.

Heb je hulp nodig, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Daar zijn wij voor! Stel ons je vraag en dan kijken we samen hoe we jouw bedrijf vooruit kunnen helpen.

Succesvolle conversie

Bij het verhogen van conversie op jouw website, concentreren wij ons niet alleen meer op het binnenhalen van relevante bezoekers. Conversie optimalisatie gaat er juist om die bezoekers ook daadwerkelijk een klant wordt. Samen bepalen wat telt als een succesvolle conversie is. Dit kunnen verschillende acties zijn:

 • Doorklikken op je website
 • Klikken op een telefoonnummer
 • Een aanmelding voor de nieuwsbrief
 • Downloaden van een whitepaper
 • Content delen op social media
 • Een aankoop in je webshop
 • Het toevoegen van producten aan het winkelmandje
 • Een offerte aanvraag

We gebruiken verschillende tools om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers op je website. Hoe doorlopen ze je website? Zijn de acties gemakkelijk te doorlopen? Is er sprake van veranderend zoekgedrag? Kunnen we de bezoekers (meer) sturen? Wat kunnen allemaal verbeteren om jouw doelen te ondersteunen?

Niet zeker of jouw website al toe is aan conversie optimalisatie? Wil je eerst weten hoe de SEO van jouw website ervoor staat? Vraag dan onze gratis quickscan aan! 

Hoe wij jou vooruit helpen

SEO & conversie liggen in elkaars verlengde. Daarom kijken wij ook altijd naar SEO optimalisaties op je website. In een SEO advies laten we zien waar je resultaat op zal behalen. Maar conversie verhogen gebeurt met verschillende middelen. Dit wordt afgestemd met jou en op jouw website. Een voorbeeld van een aantal middelen:

 • Heatmaps: een heatmap laat zien waar bezoekers klikken, scrollen en met hun muis bewegen. Zo ontdekken we onder meer of het ontwerp van je website goed werkt.
 • Analyses op uitstappagina’s en bouncepercentages: waarom sluiten mensen een bepaalde pagina vaker dan andere? Daar gaan wij een antwoord op vinden.
 • Funnels: het is belangrijk dat de stappen naar een succesvolle actie goed zijn ingericht. Met funnels leiden we je bezoekers richting de gewenste actie. We bekijken deze funnels zodat we weten waar verbetering mogelijk is.
 • A/B testen: met twee verschillende versies van dezelfde pagina kunnen we makkelijk testen welke verbeteringen werken en welke niet. Je leert je bezoekers beter kennen en daardoor kunnen we concreet aan de slag met actiepunten die echt werken voordat deze doorgevoerd worden.
 • Best Practices: uit ervaring weten wij in een aantal gevallen wat altijd werkt. Dit kan, in overleg met jouw, direct al doorgevoerd worden!

Jouw conversie verhogen

Wil jij jouw conversie verhogen? De specialisten bij Onder helpen je graag. We bespreken van tevoren door wat je van je bezoekers wilt. Wat is voor jou een geslaagde conversie? We bespreken het huidige conversieratio en vergelijken dit met het gewenste conversieratio. Aan de hand van die input en een uitgebreide analyse van je website, stellen wij dan verbeteringen voor. Wij houden je uiteraard op de hoogte van de gevolgen, zodat je ziet dat de conversie stijgt en daarmee ook het succes van jouw onderneming!

Contact opnemen

Een website met veel bezoekers is fijn, maar zegt niets over het succes. Daarom helpen wij graag ook de conversie op je website te verhogen. Heb jij genoeg bezoekers, maar doen ze niet wat je wilt en haken ze weer af? Dan helpen wij je met conversie optimalisatie!

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij hebben onder andere voor deze bedrijven gewerkt

Word ook klant

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan