Linkbuilding

Aan de hand van gestructureerde linkbuilding werken we maandelijks aan een betere vindbaarheid

Wil je beter vindbaar zijn in Google en heb je de basis in content en technische specificaties al gelegd? Linkbuilding geeft de doorslag om je domein beter te laten ranken. We hebben het overigens niet over ‘slimme trucjes’, maar over het versterken van je online positie.

Wil je weten wat linkbuilding voor je website kan betekenen? Stuur dan gelijk een bericht.

Stuur bericht

Wat is linkbuilding?

Vergelijk linkbuilding met de start van je eigen bedrijf. Het begin is traag, maar na verloop van tijd begint er een balletje te rollen. Dit is het moment dat je het vertrouwen van je klanten hebt gewonnen. Dit is linkbuilding in een notendop. 

Het beeld dat mensen van linkbuilding hebben verschilt heel erg van persoon tot persoon. Waar de ene denkt aan goede SEO praktijken ziet de ander slechte content op spam sites voor zich. Beide is echter waar.

Bij Onder gaan we voor eerlijk verkregen backlinks op websites die daadwerkelijk bijdragen aan je linkprofiel.

Waarom linkbuilding?

Op het internet is er over alles wel iets geschreven. Dit is heel fijn als je informatie terug wilt vinden, maar niet zo fijn als je jezelf uniek wilt onderscheiden. Wanneer er namelijk veel over je onderwerp is geschreven, is de concurrentie heel hoog en ben je moeilijk vindbaar. Naast content en technische specs is (duurzame) linkbuilding in zo’n geval de kers op de taart. 

Duurzame linkbuilding is namelijk de enige manier om de concurrentie voor te zijn, op gewilde zoektermen echt vindbaar te zijn en de juiste pagina’s onder de aandacht te brengen.

Hoe doen wij linkbuilding?

Linkanalyse

Om te bepalen welke kansen in je linkprofiel zitten, doen we vooraf een linkanalyse die als nulmeting geldt. De linkanalyse is onderdeel van een hele SEO Audit, maar doen we ook los. Verder kijken we in de analyse niet alleen naar het aantal backlinks, maar ook naar de kwaliteit van je links, de anchor teksten en hoe jouw site het doet ten opzichte van je concurrenten.

Linkbuildingstrategie uitstippelen

Onze linkanalyse legt verbeterpunten bloot die als basis voor je linkbuildingstrategie dienen. Aan de hand van deze punten bepalen we samen een reeks acties die wij vervolgens uitzetten.

Weet je niet waar je moet beginnen? Door middel van een linkbuilding brainstorm bedenken we samen ideeën om de linkbuilding in goede banen te leiden. Vervolgens maken we een lijst met mogelijke linkpartners die we benaderen.

Uitvoer

Linkbuilding is naast de brainstorms ook lijsten maken en heel veel mailen (outreach). Het resultaat van onze outreach zetten we in een transparant overzicht dat we elke maand aan je rapporteren. Het scoren van de link is overigens een spel van de lange adem, omdat het aantal mensen dat reageert op de mail heel klein is. Ons team van ervaren SEO specialisten pakt dit proces professioneel op.

Het ultieme resultaat

Uiteindelijk is het ultieme resultaat een link op mooie websites. Vooral ook een link die jouw domein op de kaart zet. Soms is de markt echter zo commercieel dat bijvoorbeeld een gratis blog of gratis linkplaatsingen er niet inzitten. In dat geval hebben we ook een ruime database met bestaande, externe websites waar tegen betaling een blog op kan worden geplaatst. Het is dan zeer nuttig om rekening te houden met een maandelijks linkbuildingbudget.

Benieuwd geworden hoe linkbuilding je verder kan helpen? We helpen je graag.

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij hebben onder andere voor deze bedrijven gewerkt

Word ook klant

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan