Linkbuilding

Aan de hand van gestructureerde linkbuilding werken we maandelijks aan een betere vindbaarheid

Wil je beter vindbaar zijn in Google en heb je de basis in content en technische specificaties al gelegd? Linkbuilding geeft de doorslag om je domein beter te laten ranken. We hebben het overigens niet over ‘slimme trucjes’, maar over het versterken van je online positie.

Wil je weten wat linkbuilding voor je website kan betekenen? Stuur dan gelijk een bericht.

Stuur bericht

Wat is linkbuilding?

Vergelijk linkbuilding met de start van je eigen bedrijf. Het begin is traag, maar na verloop van tijd begint er een balletje te rollen. Dit is het moment dat je het vertrouwen van je klanten hebt gewonnen. Dit is linkbuilding in een notendop. 

Het beeld dat mensen van linkbuilding hebben verschilt heel erg van persoon tot persoon. Waar de ene denkt aan goede SEO praktijken ziet de ander slechte content op spam sites voor zich. Beide is echter waar.

Bij Onder gaan we voor eerlijk verkregen backlinks op websites die daadwerkelijk bijdragen aan je linkprofiel.

Waarom linkbuilding?

Op het internet is er over alles wel iets geschreven. Dit is heel fijn als je informatie terug wilt vinden, maar niet zo fijn als je jezelf uniek wilt onderscheiden. Wanneer er namelijk veel over je onderwerp is geschreven, is de concurrentie heel hoog en ben je moeilijk vindbaar. Naast content en technische specs is (duurzame) linkbuilding in zo’n geval de kers op de taart. 

Duurzame linkbuilding is namelijk de enige manier om de concurrentie voor te zijn, op gewilde zoektermen echt vindbaar te zijn en de juiste pagina’s onder de aandacht te brengen.

Hoe doen wij linkbuilding?

Linkanalyse

Om te bepalen welke kansen in je linkprofiel zitten, doen we vooraf een linkanalyse die als nulmeting geldt. De linkanalyse is onderdeel van een hele SEO Audit, maar doen we ook los. Verder kijken we in de analyse niet alleen naar het aantal backlinks, maar ook naar de kwaliteit van je links, de anchor teksten en hoe jouw site het doet ten opzichte van je concurrenten.

Linkbuildingstrategie uitstippelen

Onze linkanalyse legt verbeterpunten bloot die als basis voor je linkbuildingstrategie dienen. Aan de hand van deze punten bepalen we samen een reeks acties die wij vervolgens uitzetten.

Weet je niet waar je moet beginnen? Door middel van een linkbuilding brainstorm bedenken we samen ideeën om de linkbuilding in goede banen te leiden. Vervolgens maken we een lijst met mogelijke linkpartners die we benaderen.

Uitvoer

Linkbuilding is naast de brainstorms ook lijsten maken en heel veel mailen (outreach). Het resultaat van onze outreach zetten we in een transparant overzicht dat we elke maand aan je rapporteren. Het scoren van de link is overigens een spel van de lange adem, omdat het aantal mensen dat reageert op de mail heel klein is. Ons team aan ervaren SEO specialisten pakt dit proces professioneel op.

Het ultieme resultaat

Uiteindelijk is het ultieme resultaat een link op mooie websites. Vooral ook een link die jouw domein op de kaart zet. Soms is de markt echter zo commercieel dat bijvoorbeeld een gratis blog of gratis linkplaatsingen er niet inzitten. In dat geval hebben we ook een ruime database met bestaande, externe websites waar tegen betaling een blog op kan worden geplaatst. Het is dan zeer nuttig om rekening te houden met een maandelijks linkbuildingbudget.

Benieuwd geworden hoe linkbuilding je verder kan helpen? We helpen je graag.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste SEO tips

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

David de Jong

Marketing Manager Solarfields

De specialistische kennis en gestructureerde aanpak van Martijn en Ineke heeft Solarfields enorm geholpen met onze positionering in de (online) markt. Denk hierbij aan de wireframes van van onze website, de vindbaarheid van onze organisatie, de invulling van onze online campagnes en tips over het zoekgedrag van onze belangrijkste doelgroepen.

Edward Bartels

Eigenaar Klimate en Gloeilampgoedkoop

Altijd een meedenkende en professionele blik op onze SEO vraagstukken. Hiermee bereiken we een mooie en stabiele groei op ons SEO bereik, met als kers op de taart een nummer 1 positie voor een van onze belangrijkste zoekwoorden binnen 1 jaar na livegang van onze site!

Paulien Hooikammer

Marketing medewerker Camping Si-Es-An

Samenwerken met Martijn & Ineke ervaren wij als zeer prettig. Ze denken met je mee, hebben vele ideeën en zien de extra punten waar meer uit te halen valt. Wij zien onze marketing groeien in de overzichtelijke rapportages en kunnen op die manier prettig verder werken met een sterke basis achter de hand. Komen we er even niet uit? Martijn en Ineke hebben er een oplossing voor!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Wij werken onder andere voor deze bedrijven

Wordt ook klant
peugeot

OnderBouwing

We delen graag onze kennis en ervaring
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder