Live SEO analyse

Een SEO analyse live bij je aan tafel

Een quickscan of SEO rapport belandt nog wel eens in een la. En een kennismaking eindigt nog wel eens in algemeenheden.

Dat kan beter. Daarom bieden we nu de live SEO scan aan: een SEO analyse bij je aan tafel. We hebben de tools en ervaring om jou te laten zien waar de SEO kansen liggen voor je website. Uiteraard drinken we eerst een kop koffie, maar wij houden er ook van om vrij vlot de diepte in te gaan! Vrijblijvend uiteraard.

*Ook digitaal mogelijk!

Wat is een SEO analyse? 

Bij een live SEO analyse nemen wij jouw website live onder de loep. Samen kijken wij naar de SEO-prestaties van jouw website. Wij vertellen waar het goed gaat, maar ook waar het beter kan. Welke punten zien onze SEO-specialisten en hoe kunnen wij jou helpen? De SEO analyse is geheel vrijblijvend. Wel vinden wij het fijn om direct de diepte in te duiken, zodat we ook echt een verschil kunnen maken. 

SEO analyse website 

Bij een live SEO analyse kijken we eerst met het blote oog naar jouw website; wat valt ons direct op? Mist er een H1 kop op jouw homepage, of zit er geen logica in de URL-structuur? Dan zijn dit dingen die ons snel opvallen. Nadat we dit gedaan hebben, voegen wij jouw website toe aan onze verschillende SEO-tools en kijken wij wat hier uit komt. 

SEO toolset

Mogelijk crawlen wij jouw website om te kijken welke technische mankementen er zijn. Heeft jouw website veel 404-pagina’s, of redirect chains? Dan zijn dit dingen die je met het blote oog minder snel ziet. Onze uitgebreide SEO toolset geeft onze SEO specialisten handvatten om jou te voorzien van SEO advies. Ben je op zoek naar SEO advies voor een website migratie? Ga dan naar onze SEO migratie pagina. 

SEO website analyse 

Onze SEO specialisten scannen uitgebreid jouw website, voor passend advies tijdens de live SEO analyse. Naast crawling tools, gebruiken wij ook andere SEO-tools, waarmee we checken waar de kansen liggen, bijvoorbeeld op het gebied van content. Zo kijken wij direct welke zoektermen relevant zijn voor jouw website; op welke zoektermen kan jouw website goed ranken in Google? Hiervoor kijken wij naar de relevantie van de zoektermen, maar ook naar het zoekvolume en de concurrentie. Verder kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar ‘koopgerichte zoektermen’, in het geval van een Ecommerce website. Ons advies tijdens de live SEO analyse passen wij volledig aan op jouw business. 

Een live SEO analyse aanvragen: hoe werkt het?  

Wil jij een gratis live SEO analyse door een SEO specialist van SEO bureau Onder? Dan kun je bovenaan de pagina het formulier invullen. Wij vragen alvast om de URL van jouw website, zodat wij goed voorbereid het gesprek in kunnen gaan. Wel zo fijn natuurlijk. Dit betekent dat wij alvast een crawl kunnen uitvoeren. Hierdoor zien wij welke technische SEO punten er zijn. Verder kijken wij naar aspecten als content en linkbuilding. Hoofdzakelijk bestaat de live SEO analyse uit de volgende onderwerpen: 

 • Situatieschets
 • Zoektermanalyse
 • Technische analyse
 • Content analyse
 • Autoriteitsanalyse

De live SEO analyse duurt ongeveer een uur. Dat betekent dat sommige onderwerpen nog niet uitgebreid belicht kunnen worden. Hierbij is het goed om te weten dat SEO een proces is van de lange adem, waarbij iedere maand verbeteringen worden doorgevoerd, om meer bezoekers, leads en conversies binnen te halen. In een uur tijd kunnen wij alleen de belangrijkste zaken bespreken. Heeft een van de onderwerpen prioriteit? Dan kun je dit gewoon aangeven en staan we hier langer bij stil. 

SEO-audit: een uitgebreid rapport 

Natuurlijk kunnen wij jou ook direct inzicht geven in alle SEO-optimalisaties die wij kunnen doorvoeren op jouw website. Heb je hier interesse in en wil je een uitgebreid rapport, waarin je inzichtelijk hebt in hoe wij jouw website kunnen optimaliseren? Vraag dan een SEO audit aan. Hierin komen dezelfde onderwerpen aan bod als in de live SEO analyse, alleen kunnen we in het rapport veel dieper ingaan op de materie en ook echt alle punten bespreken. 

SEO rapport

De SEO audit is een rapport die we uitvoeren aan het begin van ieder SEO traject. Hieruit volgen de belangrijkste punten, maar ook concrete vervolgacties. Aan de hand daarvan maken wij een planning voor het SEO-traject. Onze experts gaan vervolgens aan de slag om het maximale uit jouw website te halen.

Hoe verder na de live SEO analyse? 

Zoals we eerder aangaven, is de live SEO analyse geheel vrijblijvend. Lopen we wat uit qua tijd? Dan is dit ook helemaal niet erg. Wij willen zoveel mogelijk waarde leveren, zodat we jou ook echt op de goede weg helpen. Wel merken we dat er vaak veel nieuwe informatie op je af komt en dat er vragen ontstaan: hoe verbeter je een meta-titel en beschrijving, wat is een cannonical tag en wat is een broken link? In een uur tijd is het lastig om alles uit te leggen. 

SEO traject starten

Veel bedrijven kiezen er daarom voor om na de live SEO analyse een SEO-traject te starten, waarbij we in maand 1 beginnen met de eerder genoemde SEO-audit. De maanden daarop gaan we bezig met het uitvoeren van de optimalisaties. Je ontvangt dan iedere maand een SEO-rapport met de belangrijkste wijzigingen in posities, bezoekersaantallen en eventueel conversies. Hiervoor hebben wij toegang nodig tot Google Search Console en Google Analytics

Benieuwd naar een live analyse?

Ben jij er klaar voor om met jouw website echt een verschil te maken en wil jij SEO advies? Vraag direct een live SEO analyse aan. Deze uitgebreide scan geeft jou direct inzicht in de SEO-prestaties van jouw website. Wat jouw kennisniveau ook is; onze SEO specialisten nemen altijd de tijd om alles haarfijn uit te leggen. Vul het formulier bovenaan de pagina vast in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.  

Vraag nu een live SEO analyse aan via onderstaand formulier

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij hebben onder andere voor deze bedrijven gewerkt

Word ook klant

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.