9+

Online SEO training voor beginners

Gratis online SEO beginners training

Ben jij startend ondernemer en wil je alles weten over zoekmachineoptimalisatie? Of heb je een eigen website, maar levert deze niet het gewenste aantal bezoekers op? Dan is deze GRATIS basis SEO training echt iets voor jou!

In deze online SEO training krijg je direct toepasbare kennis. In een paar uur tijd leer je alle basis aspecten van SEO kennen en toepassen.

Meld je aan voor de onze gratis SEO training voor beginners!

Aanmelden gratis SEO beginners training
Online SEO training voor beginners

Gratis seo training

Wacht… Wat zeg je?! Jazeker, onze SEO training voor beginners is gratis en eenvoudig online te volgen via onze video training. Leer de basis van SEO in jouw tijd en op jouw tempo? Zit er een moeilijke casus bij? Geen probleem, je kan de SEO video’s zo vaak terugkijken als je wil.

Wat leer je?

In de beginners training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Zoektermanalyse
  -Leer hoe je zoektermen kunt achterhalen
  -Ontdek hoe je zoektermen kunt indelen
 • Schrijven voor SEO
  -Leer de acht belangrijkste SEO elementen toepassen op een pagina
  -Weet wat je minimaal nodig hebt om je pagina te laten ranken
 • Zoekintentie
  -Uitleg over de vier verschillende zoekintenties
  -Ontdekt hoe je zoektermen kunt indelen
 • Structuur
  -Site architectuur
  -Site structuur
  -Cornerstones
  -Kannibalisatie / duplicate content
 • Linkbuilding
  -Ontdek wat link juice is en wat waardevolle links zijn
  -Leer je een sterk linkprofiel te bouwen
  -Wat advertorials en gastblogs zijn
  -Hoe je digital PR inzet voor linkbuilding
  -Welke tools waardevol zijn voor linkbuilding
  -Samenvatting van de belangrijkste leerpunten
 • ChatGPT
  -Wat is Chat GPT?
  -Hoe je pagina’s verbeterd met behulp van Chat GPT en plugins
  -Hoe je Chat GPT gebruikt voor het vinden van zoektermen
  -Hoe je een sterke contentstructuur maakt met Chat GPT
  -Samenvatting van de belangrijkste leerpunten
 • Technische SEO
  Crawlen: het ontdekken van pagina’s
  Indexeren: het snappen van pagina’s
  Performen: snelheid en betere gebruikerservaring

Van wie leer je?

Online SEO training voor beginners - SEO Trainster - Ineke
Online SEO training voor beginners - SEO trainer - Jesse Commandeur
Online SEO training voor beginners - SEO trainer - Martijn Hoving

Waarom jij deze SEO online training wilt volgen

Jij wil graag deze SEO online training volgen omdat jij als startende ondernemer begrijpt hoe belangrijk online zichtbaarheid is voor het succes van jouw bedrijf. Jij merkt dat jouw website niet het gewenste aantal bezoekers oplevert, en jij beseft dat SEO een belangrijke rol speelt bij het vergroten van de online aanwezigheid en het aantrekken van potentiële klanten.

Jij bent bewust van het belang van goede content, relevante links en technische optimalisatie, maar jij wil ook jouw kennis hierover verder verdiepen. Deze training lijkt je ideaal omdat het alle basisaspecten van SEO behandelt en je praktische vaardigheden biedt om de website te optimaliseren.

Jij bent vastbesloten om te leren hoe jij jouw website naar de top van de zoekresultaten kan brengen. Met de kennis en handvatten die jij uit deze training zal halen, hoop jij de website te verbeteren, meer potentiële klanten aan te trekken en uiteindelijk het succes van de onderneming te vergroten!

Wij helpen jou graag bij de eerste stap naar een onderbouwde SEO strategie. Impact maken online begint bij een goede basis, deze bouw jij door zoekmachineoptimalisatie écht te snappen! 

Wat levert  jou deze SEO training voor beginners op?

Deze online SEO training voor beginners geeft jou de nodige kennis en vaardigheden om:

 1. Je website beter vindbaar te maken voor potentiële klanten.
 2. Je content strategisch te optimaliseren voor relevante zoekwoorden.
 3. De prestaties van je website te meten en te verbeteren.
 4. Technische SEO-uitdagingen aan te pakken en de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.

Omdat jij…

 • een zoektermanalyse kan maken: Je leert hoe je een grondige zoektermanalyse kunt uitvoeren om te begrijpen waar je potentiële klanten naar op zoek zijn. Dit helpt je om je content strategisch te richten op relevante zoekwoorden en onderwerpen.
 • een nulmeting kan doen: Je leert hoe je een nulmeting kunt uitvoeren om de huidige posities van je website in zoekmachines in kaart te brengen. Dit stelt je in staat om de voortgang van je SEO-inspanningen te meten en te verbeteren.
 • kan schrijven voor SEO: Je krijgt inzicht in de kunst van het schrijven voor SEO, waardoor je content kunt produceren die niet alleen informatief en boeiend is, maar ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines.
 • de basis technische SEO vaardigheden kan: Je leert essentiële technische aspecten van SEO, zoals XML-sitemaps, het gebruik van Search Console, het beheren van robots.txt-bestanden, het implementeren van canonical tags en het begrijpen van statuscodes zoals 404 en 301-redirects.
 • juist kan meten in Google Search Console: Je ontdekt hoe je Google Search Console kunt gebruiken om de prestaties van je website te volgen, zoekverkeer te analyseren en inzicht te krijgen in hoe je website wordt weergegeven in zoekresultaten.

Wie ben jij?

 • Jij bent een startende ondernemer
  “Ik ben een startende ondernemer met een pas opgericht bedrijf. Ik begrijp dat een sterke online aanwezigheid essentieel is om mijn merk op te bouwen en klanten aan te trekken. Deze training zal me helpen om de basisprincipes van SEO te begrijpen en toe te passen om mijn website beter vindbaar te maken voor potentiële klanten.”
 • Jij bent een blogger
  “Als blogger ben ik gepassioneerd over het delen van mijn content met een bredere doelgroep. Ik wil leren hoe ik mijn blogposts kan optimaliseren voor zoekmachines, zodat meer mensen mijn content kunnen ontdekken. Deze training biedt me de mogelijkheid om mijn schrijfvaardigheden te combineren met SEO-kennis.”
 • Jij bent een webdeveloper
  “Als webdeveloper werk ik aan het bouwen en onderhouden van websites voor klanten. Ik wil mijn technische vaardigheden uitbreiden en leren hoe ik websites kan optimaliseren voor SEO. Deze training zal me helpen om betere en geoptimaliseerde websites te leveren aan mijn klanten.”
 • Jij bent een content manager
  “Als content manager ben ik verantwoordelijk voor het creëren en beheren van online content voor mijn organisatie. Ik wil mijn kennis vergroten over hoe ik content effectiever kan maken door middel van SEO-strategieën. Deze training zal me voorzien van de nodige inzichten en tools.”
 • Jij bent een online marketeer
  “Als online marketeer ben ik altijd op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van mijn bedrijf te verbeteren. SEO is een cruciaal onderdeel van mijn werk, en ik wil mijn vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Deze training zal me helpen om effectievere SEO-campagnes te voeren.”
 • Jij bent een communicatiemedewerker
  “Als communicatiemedewerker ben ik verantwoordelijk voor het verspreiden van boodschappen en informatie namens mijn organisatie. Een goed begrip van SEO zal me helpen om onze content beter te laten presteren in zoekmachines, waardoor we meer zichtbaarheid krijgen.”

SEO tips voor beginners:

 1. Installeer Search Console
  Data is en blijft belangrijk. Ook met oog op de toekomst van jouw functie of onderneming is het slim om onderbouwt keuzes te maken. Zeker bij zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk om te sturen op eigen data.
 2. Maak redirects aan
  Binnen Google Search Console kun je zien welke pagina’s een statuscode 404 krijgen. Deze kun je eenvoudig oplossen door een 301-redirect aan te maken. Hierdoor gaat niet alleen de gebruiker door naar de juiste pagina maar weet Google ook wat, na het wegvallen van de oude URL, de juiste nieuwe URL pagina is.
 3. Bekijk waar je op gevonden word
  In Google Search Console zie je waar jij op gevonden wordt, sterker nog, je kunt zien welke pagina er getoond wordt bij dit zoekwoord. Gebruik dit om je content nog relevanter te maken en de juiste pagina’s bij de gewenste zoekterm te tonen.
 4. Check je meta data
  “Home | Jouwwebsite.nl”, dit willen we natuurlijk niet meer zien. Wij willen jouw belangrijke zoektermen terug zien in de meta title en meta description, en niet alleen wij willen dat… Google wil dit ook, hierdoor weet het waar de pagina over gaat en kan deze pagina dus aanbieden bij relevante en gerelateerde zoektermen. Google geeft meer relevante informatie, en jij krijgt meer verkeer naar jouw website. Win-win dus.
 5. Volg onze SEO training voor beginners
  Wil je direct spijkers met koppen slaan? Niet alleen SEO werkzaamheden uitvoeren, maar het écht snappen… Volg dan onze SEO training voor beginners. Hierdoor leer jij de basis van SEO en krijg jij antwoord op concrete vragen die jij hebt. 

Heb je specifieke SEO gerelateerde vragen die betrekking hebben op jouw webshop of website? Neem contact op met ons en wij helpen je graag bij het oplossen van jouw zoekmachine probleem. 

Wij zijn benieuw naar jouw ervaring. Zou je een google review willen achterlaten? Het invullen kost een paar minuten en met jouw feedback kunnen wij de kwaliteit van onze trainingen blijven optimaliseren!

Online seo training voor beginners

Reviews over onze trainingen

Martijn Koetsier

Online marketeer a.i.

Martijn heeft bij Greenchoice een SEO-training gegeven voor collega's uit verschillende teams, met verschillende kennisniveaus. Een behoorlijke uitdaging, maar met relevante voorbeelden van onze eigen website zorgde hij ervoor dat alle informatie perfect op zijn plek viel. De oefeningen konden ook nog eens gelijk toegepast worden op de website, dus de training bewees al direct zijn waarde!

Esther Terpstra

Online Marketeer

We werken inmiddels al een aantal jaren succesvol samen met Onder. Om de kennis up-to-date te houden binnen ons team, hebben we onlangs inhouse een training gevolgd bij Ineke. Tijdens een interactieve sessie heeft Ineke onze kennis omtrent SEO weer helemaal bijgespijkerd. Theorie werd hierbij op een leuke manier gecombineerd met interactie. Al tijdens de sessie zijn we met praktijkvoorbeelden vanuit onze eigen website direct aan de slag gegaan. Het was een nuttige op-maat-training waarbij goed rekening gehouden werd met ons kennisniveau.

Larissa Braam

Marketing- en communicatiespecialist

Martijn heeft het hele team van Marketing Crew meegenomen in de wereld van SEO. Werkelijk alle onderwerpen zijn tijdens de SEO training aan bod gekomen en we zijn flink de diepte in gegaan. Daardoor werd ons direct duidelijk dat Martijn enorm kennis van zaken heeft. We hebben onze eigen cases behandeld, zodat we de opgedane kennis direct op onze eigen projecten konden toepassen. Het was echt een enorm waardevolle training.

Rianne Jacobs-Schouten

Eigenaar

De SEO-training die Martijn verzorgde voor het team van dTLS. was erg informatief. Martijn weet goed te schetsen welke zaken allemaal van belang zijn als het gaat om het behalen van een goede SEO-positie. Martijn gaat niet alleen in op de contentaspecten van SEO, maar geeft vooral ook uitgebreid aandacht aan technische SEO. Hij brengt dit op een rustige en plezierige manier over. Wil je ook serieus aan de slag met SEO, dan raad ik je zeker een training bij Martijn aan!

afbeelding review zehder

Marieke Schulenburg

Projectleider Marketing & Online lead

“ Tijdens de migratie van onze website hebben wij de hulp van Onder ingeschakeld, en dat bleek een goede keus. Ze hebben ons gedurende het hele proces geadviseerd en ondersteund en dit heeft erin geresulteerd dat we na de migratie snel onze organische posities terug zagen komen en weinig hebben hoeven inleveren op ons SEO verkeer. Super! Daarnaast is het hele team een stukje wijzer door twee interactieve trainingen, één rondom SEO van Ineke en één rondom GA4 van Cynthia. Erg waardevol. Kortom, op zoek naar een fijne en goede SEO partij? Dan ben je bij Onder aan het goede adres. “