9+

Download de SEO content checklist

Zoek op ‘SEO’ in Google en er gaat een wereld voor je open over SEO met allerlei tips en how to’s. De ene tekst is nog uitgebreider dan de andere. Van complete whitepapers tot eindeloos lange pagina’s met uitleg over SEO. Hoe fijn is het dan, dat je even een beknopte lijst hebt van alle on-page SEO aspecten waar je op moet letten. 

Een pagina optimaliseren voor SEO vergt best wat tijd. Er zijn namelijk veel punten waar je aan moet denken, waardoor je snel iets kunt vergeten. Met onze handige SEO content checklist zie je niets over het hoofd en zet jij de juiste stappen in de richting van de beste posities in de zoekmachines!

Waarom is SEO belangrijk?

Behoor jij niet tot de topposities in Google? Dan is de kans groot dat je een heleboel relevante bezoekers misloopt. We kijken namelijk vrijwel nooit verder dan pagina 1 binnen de zoekresultaten. Sta jij hier dus niet? Dan moet jij aan de slag met SEO!

 • Een hogere positie in Google betekent meer klikken naar jouw website
  Behalve dat SEO even tijd kost, hoef je voor deze bezoekers niet te betalen (in tegenstelling tot SEA, waarbij je voor iedere klik betaalt). SEO is dus goed voor je marketingbudget!
 • Organisch verkeer is kwalitatief beter
  Wanneer jij gevonden wordt op zoektermen die voor jou belangrijk zijn, is de kans op conversie vele malen hoger. De belangrijkste reden hiervoor is dat bezoekers die binnenkomen via organische resultaten zelf bewust op zoek zijn gegaan naar dit product of deze dienst.
 • Goede gebruikerservaring
  Heb jij jouw pagina’s geoptimaliseerd, dan sluiten deze waarschijnlijk goed aan bij de zoekvraag van de bezoeker. Dit komt de gebruikerservaring alleen maar ten goede. Daar wordt Google dan weer blij van, waardoor jouw website gewaardeerd wordt met een hogere positie dan jouw concurrent.

Onderdelen van SEO content

Bij het schrijven voor SEO zijn verschillende onderdelen belangrijk. Waar deze onderdelen precies aan moeten voldoen, lees je in onze SEO content checklist, maar hieronder alvast een korte inleiding:

Zoektermen

Op welke zoektermen wil jij gevonden worden? Dit weet je ongetwijfeld voor jouw bedrijf. Maar wat is het zoekvolume en de concurrentie? Wanneer je dit in kaart hebt gebracht, kun je doelgericht aan de slag met het schrijven van jouw pagina’s.

Tekst

Content is belangrijk voor Google om te begrijpen waar de pagina over gaat. Ook voor de lezer moet het gelijk duidelijk zijn waar jouw pagina over gaat. Daarom is het belangrijk om de zoektermen (en gerelateerde zoektermen en varianten) in de tekst te verwerken. Ook let je hierbij op de headers (H1, H2 en H3) en interne links.

Meta title en meta description

De meta title en meta description zijn het eerste contact dat de bezoeker heeft met jouw website. Zorg er dus voor dat deze aanspreken en uitnodigen om verder te klikken. Houd ook rekening met de lengte van de meta title en meta description.

Afbeeldingen

Ook afbeeldingen kunnen bijdragen aan je organische posities. Zorg er dus voor dat deze ook geoptimaliseerd zijn.

Download de SEO content checklist

Onze kennis over SEO delen we graag met je. Het geeft je een houvast om gestructureerd aan de slag te gaan met het optimaliseren van jouw pagina’s. Download hieronder onze SEO content checklist.

Succes met het optimaliseren van jouw pagina! En heb je hulp nodig? Onze SEO specialisten helpen je graag.

Download de on-page SEO checklist

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.