9+
Kris Burghout

Vijf vragen aan onze stagiair Kris

De stageperiode van onze stagiair Kris Burghout zit er alweer bijna op. Tijd dus voor een stevige ondervraging. We hebben Kris leren kennen als een gezellige collega, serieuze student en groot Marvel-fan. Hij vertelt je hier waarom SEO in de praktijk heel anders is dan het kennen van de begrippen en wat hij deed tijdens zijn reizen van Apeldoorn naar Zwolle.

1. Waarom wilde je stage lopen bij Onder?

Binnen mijn opleiding media manager werd bij het vak marketing veel gepraat over onderzoeksmethoden, manieren om boodschappen over te brengen en hoe belangrijk het is om je doelgroep te kennen. Maar wanneer begrippen zoals SEO, SEA of UX benoemd werden, waren ze begrippen, niets meer. Je moest weten waar het voor stond en wat het doel was hiervan. Daar hield het op.

Steunpaal van online marketing

Hier door viel mij bij het zoeken van een stage plek SEO bureau Onder op. Vragen zoals “Wat was dat ook alweer?” of “Dat is toch onderdeel van SEA?” schoten mij te binnen. Maar de grootste vraag die bij mij opkwam was: “Ik weet hier eigenlijk niks van, maar toch is het een steunpaal van de online marketingwereld”. Iedereen praat graag over de spannendste aandachtstrekkers op social media of de uitdagendste marketing campagnes. Maar de technische aspecten van de online marketingwereld wist ik weinig over. De processen en de stappen die gezet moesten worden om deze mooie marketing campagnes door te voeren van idee tot werkelijk. Daar wist ik als nog weinig van af. Dit spoorde mij aan om mijn CV op te sturen naar Onder.

Het kennen van de betekenis van een term en het beheersen van de vakkennis is een wereld van verschil.

Kris Burghout

Als beginnende professional was het voor mij gek dat ik eigenlijk bijna niets aan kennis bezit over de uitvoering van dit werk. Iedereen kan een woordenboek oppakken en uitgebreid praten over de betekenis van vaktermen. Maar het kennen van de betekenis van een term en het beheersen van de vakkennis is een wereld van verschil.

2. Wat doe je het liefst als je in de trein/bus zit?

Vaak kijk ik om de tijd te doden naar livestreams van mijn favoriete content creators. Maar ook scroll ik als een echte dopamine monkey graag door mijn Instagram feed. Het delen van plaatjes of het lezen van de nieuwste artikelen op mijn Google Feed zijn veel terugkerende bezigheden.

3. Met welke vijf woorden zou je de stageperiode samenvatten?

Om 5 maanden op te sommen in 5 woorden is altijd een moeilijkere vraag dan verwacht. Schrijf je de eerste 5 worden op die in je opkomen met de angst generiek over te komen of denk je diep na over filosofietermen? Voor mij is het beste om dit in een korte zin op te sommen: “It depends.”

4. Wat zou je doen als je een dag in het Marvel Universe was?

Ja wat zou ik doen in een wereld waarin kwade schurken met superkrachten en het einde van de wereld net zo gewoon zijn als een maandagmorgen? Ik zou denk ik misschien wat vaker naar het nieuws kijken. En proberen te werken voor Stark Industries of emigreren naar Wakanda.

5. Welk advies heb je voor onze volgende stagiair?

Ga niet ondersteboven staan om alles goed te doen. Van fouten maken leer je meer van dan perfectionistisch werk. Mocht je vragen hebben of tegen dingen aanlopen, praat hier dan eerlijk over. Je collega’s zijn super vriendelijk en hebben begrip hiervoor.

Als SEO bureau zijn wij experts in het verbeteren van de online vindbaarheid van websites en gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte SEO-oplossingen. Ben je op zoek naar een Advanced SEO training en wil je jouw team versterken met kennis over zoekmachineoptimalisatie door middel van SEO cursussen voor gevorderden? Neem dan contact op met ons. Wij bieden op maat gemaakte trainingen die specifiek zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van jouw organisatie te voldoen. Ons doel is om je team te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om jullie online aanwezigheid effectief te verbeteren en te onderhouden.

Van fouten maken leer je meer van dan perfectionistisch werk.

Kris Burghout

Kris, bedankt voor je inzet en veel succes met het afronden van je opleiding Media Management!

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.