9+
SEO audit

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist
3-11-2022 Kennisbank

Wat is een website audit?

Je website is een belangrijk platform om zakelijke doelen te bereiken. Het is belangrijk dat deze goed is ingesteld op de bezoekers. Wil jij weten hoe het er voor staat met jouw website? Doe dan eens een website audit. Het is een controle van alle belangrijke onderdelen van jouw website. Er wordt gecontroleerd of je alle bezoekers bereikt je je kunt bereiken en of zij de beste bezoekerservaring meemaken. Dit gaat van techniek tot de inhoud van de website.

Waar dient een website audit voor?

Een website audit is een manier om de efficiënte en zichtbaarheid van een website te meten en vervolgens te verbeteren. Een audit geeft je alle inzichten en tools om te groeien. Met een website audit kun je het gemak waarmee jouw bezoekers hun doelen bereiken blijven verbeteren. Dit heeft een positieve invloed op jouw SEO waarde

Bedrijven die regelmatig website audits uitvoeren en werken aan problemen die zich voordoen, hebben meer kans om resultaten uit hun website te halen. De voornaamste reden hiervan is hun inzicht in de mogelijke problemen. Denk hierbij aan problemen zoals verwarring bij conversies of technische problemen.

Welke stappen moeten er gezet worden voor een site audit?

Een website audit kan worden opgedeeld in vier verschillende stappen; een technische audit, Design en User Experience (UX), Content en SEO. Per onderdeel worden er verschillende aspecten van de website onderzocht en beoordeeld.

Bij een technische audit wordt er gekeken naar de code, veiligheid, snelheid van de website en meer. Bij Design en UX ligt de focus op het uiterlijk van de website, maar ook het gebruiksgemak hiervan. Een website met een mooi design met een onduidelijke weg naar bijvoorbeeld de productpagina, is niet gunstig. Het is belangrijk dat de website goed gebouwd is. Bij het Content onderdeel wordt de inhoud van de website bekeken. De informatie die je op je website plaatst, moet aansluiten bij de vraag van de bezoeker.

Hoe staat het er voor met jouw website?

Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd hoe het er voor staat met jouw website? Ga dan gauw aan de slag! Laat je het liever over naar de specialisten? Vraag dan nu jouw SEO audit aan bij Onder. Wij helpen je graag.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.