9+

Christine te Flierhaar

Content marketing stagiaire
11-5-2023 Kennisbank

Wat is on-page SEO?

On-page optimalisatie is het totaal aan kenmerken van een webpagina die als doel hebben de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Het gaat hierbij om verschillende factoren, die ervoor zorgen dat jouw website beter begrepen wordt door zoekmachines en daardoor hoger in de zoekresultaten verschijnt. On-page SEO is dan ook een belangrijk onderdeel van SEO, waarbij de meetpunten en factoren die van invloed zijn regelmatig worden aangepast. Laten we dieper ingaan op de factoren van on-page SEO.

On-page factoren

Welke on-page SEO factoren zijn er nou precies? Het zijn in principe allemaal optimalisaties die je aan een specifieke pagina uitvoert, om ervoor te zorgen dat zoekmachines snappen waar jouw pagina over gaat. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste SEO on-page factoren:

Page content

Het belangrijkste aspect van on-page optimalisatie is de inhoud van jouw pagina. Zorg ervoor dat de tekst op jouw pagina relevant is voor de zoekopdracht van een gebruiker en dat het waardevolle informatie bevat. Schrijf duidelijk en gebruik kopjes om de inhoud beter te structureren.

Page Titles

De titel van jouw pagina is het eerste wat gebruikers zien in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat de titel duidelijk aangeeft waar jouw pagina over gaat en dat het zoekwoorden bevat die relevant zijn voor de zoekopdracht van een gebruiker.

Headers

Headers zijn de kopjes die je gebruikt om de inhoud van jouw pagina te structureren. Door gebruik te maken van headers geef je aan zoekmachines aan welke delen van jouw pagina het belangrijkst zijn.

Meta Descriptions

De meta description is de korte samenvatting die je onder de titel van jouw pagina ziet in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat de meta description een duidelijke beschrijving geeft van jouw pagina en dat het zoekwoorden bevat die relevant zijn voor de zoekopdracht van een gebruiker.

Image Alt-text

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van jouw website, maar zoekmachines begrijpen geen afbeeldingen. Door gebruik te maken van alt-tags geef je aan zoekmachines aan waar de afbeelding over gaat en hoe het relevant is voor jouw pagina.

Structured Markup

Structured Markup is een manier om extra informatie over jouw pagina te geven aan zoekmachines. Door gebruik te maken van schema.org kun je zoekmachines helpen om jouw pagina beter te begrijpen en daardoor hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Page URLs

De URL van jouw pagina is een belangrijk aspect van on-page optimalisatie. Zorg ervoor dat de URL duidelijk aangeeft waar jouw pagina over gaat en dat het zoekwoorden bevat die relevant zijn voor de zoekopdracht van een gebruiker.

Internal Linking

Interne links zijn links die van de ene pagina op jouw website naar de andere pagina gaan. Door gebruik te maken van interne links zorg je ervoor dat gebruikers en zoekmachines gemakkelijk door jouw website kunnen navigeren.

Mobile Responsiveness

Met de opkomst van mobiel internet is het belangrijk dat jouw website goed werkt op verschillende apparaten. Zorg ervoor dat jouw website goed leesbaar en gemakkelijk te navigeren is op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Hiermee verbeter je niet alleen de gebruikerservaring, maar ook de zoekmachine-optimalisatie van jouw website.

Site Speed

De snelheid van jouw website is een belangrijke factor voor zowel gebruikers als zoekmachines. Zorg ervoor dat jouw website snel laadt, door bijvoorbeeld afbeeldingen te optimaliseren en onnodige scripts te verwijderen.

Aan de slag!

On-page optimalisatie is een belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie. Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, zorg je ervoor dat jouw website beter begrepen wordt en daardoor hoger in de zoekresultaten verschijnt. Door de belangrijkste on-page factoren, zoals page content, page titles, headers, meta descriptions, image alt-text, structured markup, page URLs, internal linking, mobile responsiveness en site speed, in acht te nemen, kun je jouw website beter vindbaar maken en jouw online aanwezigheid verbeteren. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld bij een SEO migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse, of kies gelijk voor de SEO audit.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.