9+

Traject Mani Vivendi

Minder kosten, meer impact: Hoe je duurzame organische groei kunt realiseren in de gezondheids niche.

Maak kennis met Mani Vivendi, een webshop die hoogwaardige, duurzame producten aanbiedt om de algemene gezondheid te bevorderen. In november 2022 wendde Mani Vivendi zich tot ons met de uitdaging om hun Google Ads-kosten te verlagen en tegelijkertijd hun organische groei te vergroten. Deze case vertelt het verhaal van hoe we samen met Mani Vivendi de uitdaging aangingen en een duurzame organische groei realiseerden.

Logo van Mani Vivendi

In één oogopslag

Uitdagingen

 • Stijgende Google Ads-kosten
 • Beperkt budget voor SEO
 • Streven naar hogere ROI uit SEO dan uit Google Ads

Resultaten

 • 300% groei in organisch verkeer sinds november 2022
 • Stijgende conversies
 • Duurzame organische groei

Startpunt

Met de groeiende hoeveelheid online content, is het soms moeilijk om te bepalen welke informatie echt waardevol is en welke aansluit bij de behoeften van zoekers. Hoe kun je ervoor zorgen dat je content daadwerkelijk impact heeft?

Mani Vivendi is een webshop die zich richt op het aanbieden van effectieve, duurzame producten die de algemene gezondheid bevorderen en helpen bij het voorkomen van klachten. Ze verkopen onder andere kombucha, kefir, chi machines, massageapparaten en yoga-gerelateerde producten.

In november 2022 benaderde Mani Vivendi ons met een uitdaging: hoe kunnen we organische groei realiseren binnen de gezondheidssector, terwijl we beperkte middelen hebben? Hun kosten voor Google Ads stegen en de return on ad spend (ROAS) was laag. Ze zochten naar een oplossing om kosten te verlagen en tegelijkertijd organische groei te stimuleren. Samen zijn we op zoek gegaan naar antwoorden en hebben we een innovatieve aanpak ontwikkeld.

Stijgende Google Ads-kosten aanpakken en kosten verlagen

Het probleem was dat de Return On Ad Spend (ROAS) uit Google Ads was gedaald tot ongeveer 5 in november 2022. Het doel was om de kosten per klik te verminderen en tegelijkertijd de advertentie-uitgaven slimmer in te zetten.

We zijn begonnen met een grondige analyse van de bestaande Google Ads-campagnes om inefficiënties op te sporen. Vervolgens hebben we de campagnes geoptimaliseerd door irrelevante zoekwoorden uit te sluiten, advertentieteksten te verbeteren en doelgroepen nauwkeuriger te targeten. Daarnaast hebben we A/B-tests uitgevoerd om de prestaties te verbeteren en het advertentiebudget efficiënter te gebruiken.

Een van de belangrijkste stappen was het herstructureren van de advertentiegroepen en het verbeteren van de biedstrategieën. Dit resulteerde in aanzienlijk lagere kosten per klik, waardoor Mani Vivendi meer waarde haalde uit hun advertentie-uitgaven.

Verhoging van de ROI uit SEO boven ROAS-niveau

Met de stijgende kosten voor online advertenties was het van groot belang om de Return on Investment (ROI) uit SEO te verhogen om de impact van deze advertentiekosten te compenseren. Het doel was om de ROI uit SEO hoger te laten zijn dan de Return on Ad Spend (ROAS) uit Google Ads.

We zijn gestart met een grondige analyse van de SEO-status en hebben een gedetailleerd onderzoek gedaan naar zoektermen om kansen te identificeren. Vervolgens hebben we gezocht naar zoektermen met veel zoekvolume en lage concurrentie, waarbij we ons richtten op de meest commercieel interessante zoekwoorden. We hebben clusters van content ontwikkeld rond deze zoekwoorden om meer verkeer te genereren en betere marges te behalen.

Onze aanpak stelde ons in staat om ons te concentreren op de meest waardevolle zoekwoorden, ook wel ‘money keywords’ genoemd, en clusters van inhoud te creëren rond specifieke categorieën. Hierdoor hebben we niet alleen meer organisch verkeer gegenereerd, maar ook de conversiepercentages verbeterd.

scores van belangrijkste zoektermen

Visibiliteit, searches, click share en estimated visits op belangrijkste zoektermen van de zoektermanalyse (02-11-2022 tot 06-09-2023)

Overgang naar een duurzaam, organisch bedrijfsmodel

Mani Vivendi wilde niet langer volledig afhankelijk zijn van betaalde advertenties en zocht naar een duurzame, organische benadering voor hun bedrijf.

We hebben een strategie ontwikkeld om waardevolle en informatieve content te creëren rondom relevante zoektermen. We maakten gebruik van geavanceerde technologie, waaronder Chat GPT, om snel en efficiënt hoogwaardige content te genereren. Deze content had als doel om veelvoorkomende vragen te beantwoorden en nuttige informatie te verschaffen aan de doelgroep.

We hebben informatieve blogposts en pagina’s gemaakt over onderwerpen zoals “Wat is kombucha?” en “Voordelen van yoga.” Deze content positioneerde Mani Vivendi als een betrouwbare bron van informatie in hun branche en trok organisch verkeer aan van mensen die op zoek waren naar waardevolle informatie.

Voor elke doelstelling hebben we een specifieke aanpak en strategie geformuleerd om de uitdagingen effectief aan te pakken. Dit heeft ons in staat gesteld om succesvolle duurzame groei te realiseren voor Mani Vivendi.

Doelstellingen

Sinds het begin van onze samenwerking zijn opmerkelijke veranderingen opgetreden voor Mani Vivendi. Het organische verkeer is gestegen met maar liefst 300% sinds november 2022. Wat begon als ongeveer 50 dagelijkse organische bezoekers, is uitgegroeid tot regelmatige dagen met meer dan 200 organische bezoekers. Hoewel officiële conversie metingen pas vanaf februari 2023 begonnen, is ook hier een duidelijke stijging zichtbaar. Deze resultaten weerspiegelen de succesvolle inspanningen om duurzame organische groei te bereiken, ondanks alle uitdagingen. De aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen, en Mani Vivendi is goed op weg om een blijvend succesvolle, organische business te worden, met een positieve wisselwerking tussen SEO en Google Ads.

Voorbeeld organische groei

300% groei in organisch verkeer ten opzichte van november 2022 (groene pijl is startdatum)

Afronding

De samenwerking met Mani Vivendi heeft laten zien hoe effectieve SEO-strategieën kunnen leiden tot aanzienlijke groei. Door nieuwe technologieën zoals Chat GPT te omarmen en te focussen op waardecreatie en klantwensen, hebben we Mani Vivendi geholpen om duurzame organische groei te realiseren. De positieve wisselwerking tussen SEO en Google Ads heeft geleid tot een succesvolle en innovatieve samenwerking.Zowel de klant als wijzelf zijn zeer tevreden over het behaalde succes.

Resultaat

 • Duurzame organische groei
 • Verhoogd organisch verkeer
 • Hogere conversies
 • Innovatieve benadering met gebruik van Chat GPT
 • Positieve samenwerking tussen SEO en Google Ads

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.