9+
Logo WordPress

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist
6-10-2022 Kennisbank

De Redirection plugin in WordPress

Redirection is een handige WordPress plugin die je helpt bij het beheren van gebruikerservaringen en website navigatie. Het doet dit door het instellen van aangepaste regels voor wanneer iemand probeert naar een deel van uw website te gaan dat je niet wilt dat ze zien. Voorbeelden zijn een verouderde blogpost of een pagina met gevoelige informatie (zoals jouw wachtwoord of e-mail). Met de Redirection plugin kun je gebruikers omleiden van de ene URL naar de andere. Bovendien kan je omleidingsregels aanpassen en zelfs verschillende omleidingsketens maken. Dit hangt af van de verschillende behoeften. Wij leggen je uit wat de Redirection plugin in WordPress is en hoe je hem kunt gebruiken om prettigere gebruikerservaringen te creëren.

Wat is de Redirection plugin in WordPress?

De Redirection plugin in WordPress is een manier om bezoekers om te leiden naar verschillende pagina’s of secties van je site. Dit kan erg handig zijn als je een website hebt met inhoud die misschien gebroken of verouderd is. Als een bezoeker op een van deze pagina’s terecht komt, kan hij een 404-foutmelding krijgen. Dit is niet gewenst voor de bezoeker. Met de Redirection plugin, kan je hen omleiden naar een andere pagina die nog steeds relevant is voor wat ze zochten. Zelfs als je een gloednieuwe website hebt, kan de redirection plugin nuttig zijn op een paar verschillende manieren. Ten eerste kun je het gebruiken om aangepaste 404-pagina’s te maken. Mensen die landen op gebroken links of pagina’s die niet bestaan kunnen nu worden omgeleid naar iets nuttigs, zoals een pagina met advies over hoe te navigeren op jouw site. Ten tweede kan je het gebruiken om gebruikers om te leiden naar een andere URL als ze naar een pagina proberen te gaan die je niet wilt dat ze zien.

Hoe gebruik je de plugin?

De Redirection plugin in WordPress geeft je veel controle over hoe je gebruikers doorverwijst naar verschillende pagina’s. Om de Redirection plugin te gaan gebruiken, moet je hem eerst installeren vanaf je WordPress dashboard. Eenmaal geïnstalleerd, kun je naar het tabblad “Redirection” van de plugin gaan om te beginnen met het instellen van je regels. Om een regel in te stellen, selecteer je eerst de pagina die je wilt doorsturen in het “Van” drop-down menu en de pagina waarnaar je wilt doorsturen in het “Naar” drop-down menu. Je kan ook op de link “Geavanceerd” klikken om een complexere regel in te stellen. Bij het instellen van de omleidingsregels kunt je ook een optionele “eindvoorwaarde” instellen die een andere regel activeert. Dit betekent dat als een persoon naar een bepaalde pagina gaat, hij wordt doorverwezen naar een andere pagina, enzovoort tot hij de pagina bereikt die jij wilt zien.

Geavanceerd gebruik van de Redirection plugin

De Redirection plugin in WordPress kan veel, en als je er echt je voordeel mee wilt doen, moet je begrijpen hoe je complexere regels kunt instellen. Je kunt een regel activeren die gebruikers omleidt naar een andere pagina wanneer ze op een specifieke URL landen door het vakje “Op geselecteerde pagina’s” aan te vinken en de voorwaarden in te stellen in het uitklapmenu. Als je gebruikers wilt omleiden wanneer zij een specifieke actie uitvoeren, zoals het invullen van een contactformulier of het klikken op een link, kan je het vakje “Bij geselecteerde acties” aanvinken en de voorwaarden instellen in het vervolgkeuzemenu. Je kan ook een regel maken die mensen die op een specifieke pagina terechtkomen doorverwijst naar een andere pagina en vervolgens die pagina doorverwijst naar een andere pagina enzovoort, zodat er een lus ontstaat. Hiervoor vink je het vakje “Op geselecteerde pagina’s” aan, selecteer je het vervolgkeuzemenu “Eerste regel” en stel je de eerste regel in. Stel vervolgens het keuzemenu “Tweede regel” in op “Eindregel”.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met ons. Wij helpen je bijvoorbeeld graag met de SEO migratie van jouw website. Onze SEO specialisten staan voor je klaar. Mocht je een andere SEO gerelateerde vraag hebben, dan staan wij natuurlijk ook voor je klaar. Met onze SEO analyse nemen wij met jou jouw website live onder de loep.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.