Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

SEO & Linkbuilding specialist
19-7-2022 Kennisbank

Hoe koop je een domeinnaam?

Als je een bedrijf start, is het belangrijk dat je vanaf het begin een goede naamsbekendheid hebt. Dat betekent dat je een naam moet kiezen die je onthoudt, makkelijk te spellen is en Google-vriendelijk is. Daarnaast is het belangrijk dat jouw merknaam goed past bij de diensten en producten die jouw bedrijf aanbiedt. Ook is het belangrijk om direct een domeinnaam te kopen, als je start met een nieuw bedrijf. Anders kunnen andere bedrijven jouw domeinnaam kapen en hier misbruik van maken. 

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres dat je invoert om een website te vinden. Onder.nl is dus ons domeinnaam en hoort bij SEO bureau Onder. De extensie van een domeinnaam is het gedeelte achter de naam. In ons geval is dat dus ‘.nl’. Meestal wordt .nl gebruikt voor een Nederlandstalige website en .com voor een internationale website. Tegenwoordig zie je echter ook steeds vaker .shop of .online. Als je een bedrijf begint, kun je het beste kiezen voor bedrijfsnaam.extensie.  Wil je enkel een blog beginnen en heb je (nog) geen bedrijfsnaam? Dan kun je kiezen voor een niche gerelateerd domeinnaam, zoals ‘interieurexpert.nl’. Lees ook ons blog: hoe kies je een goede domeinextensie.

Een domeinnaam kopen

Wil je een nieuw domeinnaam kopen? Dan kunnen onze SEO-specialisten jouw voorzien van advies. Je kunt bijvoorbeeld een domeinnaam registreren bij providers als Strato, Vimexx en Siteground. Door tijdig een domeinnaam te registreren, zorg je ervoor dat niet iemand anders ervan doorgaat met jouw naam. Er zijn veel hostingbedrijven waar je een domeinnaam kunt kopen, dus zorg er altijd goed voor je dat je inzichtelijk hebt wat jouw wensen zijn. 

Domeinnaam en hosting 

Voor een domeinnaam is het vooral goed om te kijken naar de prijs. Als je de domeinnaam ook direct wilt koppelen aan hosting – de plek waar je de inhoud van jouw website opslaat – moet je ook kijken naar de serverruimte, uptime en server reactietijd van de hosting. Hostingbedrijven hebben vaak een pakket waardoor je eenvoudig jouw domeinnaam en hosting registreert en koppelt. Ook kun je direct WordPress installeren bij de meeste hostingbedrijven, mocht je hiernaar op zoek zijn. Heb je al een website en wil je deze migreren? Bekijk dan ook onze SEO migratie pagina, of ontdek al onze SEO diensten

Goed presteren in Google? Neem contact op!

Investeren in een goede domeinnaam is een essentieel onderdeel van het opzetten van een website. Het is het eerste wat mensen zien als ze jouw site bezoeken, dus het is belangrijk om het goed te doen. Wanneer je een domeinnaam koopt, zorg er dan voor dat je een naam kiest die gemakkelijk te onthouden en te spellen is, die gemakkelijk uit te spreken is en niet te algemeen is. Na het aanschaffen van jouw domeinnaam en hosting is het taak om goed gevonden te worden, zodat je bezoekers, leads en conversies krijgt. Onze SEO specialisten in Zwolle helpen je graag om jou te voorzien van SEO advies. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij hebben onder andere voor deze bedrijven gewerkt

Word ook klant

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan