9+
illustratie hoe start je met SEO met raket
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
13-11-2023 Kennisbank

Hoe start je met SEO? 

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een cruciale strategie voor iedereen die online zichtbaar wil zijn. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je als beginner kunt starten met SEO en vertellen we hoe jij jouw kennis en vaardigheden kunt verbeteren. Ook vertellen we meer over onze gratis SEO training

Begrijp het belang van goed (zoekwoorden)onderzoek

Zoekwoordenonderzoek is de hoeksteen van SEO. Voordat je duikt in de wereld van zoekmachineoptimalisatie, moet je begrijpen wat je doelgroep zoekt. Dit onderzoek geeft je inzicht in de verschillende subtopics binnen jouw niche en laat zien waar mensen echt in geïnteresseerd zijn. Start hiermee en gebruik deze inzichten om de content op je website af te stemmen.

Word een SEO-expert

Kennis is macht, vooral in de wereld van SEO. Investeer tijd om de basisprincipes van digitale marketing te leren kennen en blijf op de hoogte van de laatste SEO-trends en algoritme-updates. Er zijn veel gratis en betaalde bronnen online die je kunt gebruiken om je kennis te vergroten, bijvoorbeeld onze eerder gelinkte SEO training (helemaal gratis), of bekijk alvast onze video met tips hoe je meer bezoekers naar een website krijgt. 

Hoe kan ik praktische SEO-ervaring opdoen?

De beste manier om SEO te leren is door het te oefenen. Creëer je eigen website of blog en begin met het toepassen van SEO-technieken. Analyseer de resultaten en pas je strategieën aan. Dit geeft je waardevolle hands-on ervaring.

Bouw een portfolio en gebruik sociale media

Als je overweegt om als SEO-freelancer te werken, zorg dan dat je werk zichtbaar is. Creëer een online portfolio waar potentiële klanten je werk kunnen zien. Gebruik ook sociale media om je vaardigheden en diensten te promoten en netwerk met andere professionals in de industrie.

Welke SEO-tools moet ik kennen?

Er zijn tal van SEO-tools beschikbaar, zowel gratis als betaald. Deze tools kunnen je helpen bij het analyseren van je website, het monitoren van je rankings en het vinden van kansen voor verbetering. Enkele essentiële tools die je zou moeten overwegen, zijn Google Analytics, Google Search Console, Moz, SEMrush, en Ahrefs. Voor het crawlen van een website kun je bijvoorbeeld Screaming Frog of Lumar gebruiken. 

SEO specialist worden? Bepaal je bedrijfsstructuur en -processen

Of je nu een SEO-business start of als freelancer werkt, je moet nadenken over je bedrijfsstructuur. Bepaal ook hoe je betalingen wilt ontvangen, hoe je facturen wilt opstellen en hoe je je diensten wilt contracteren.

Ontwikkel een bedrijfsnaam en logo

Een sterke merkidentiteit kan je helpen op te vallen. Kies een bedrijfsnaam en ontwerp een logo dat je expertise en professionaliteit weerspiegelt.

Kan ik SEO zelf leren?

Hoewel het niet realistisch is om alle aspecten van SEO in één dag te leren, kun je zeker zelf SEO leren door middel van online cursussen, handleidingen en door het toepassen van SEO op je eigen website.

Zonder de inhoud van je website te herschrijven, hoe kun je SEO verbeteren?

SEO gaat niet alleen over wat er op je site staat, maar ook over hoe je site wordt waargenomen. Denk aan linkbuilding, site-structuur en gebruikerservaring. Met effectieve SEO en geweldige inhoud kun je zonder te betalen voor advertenties bovenaan in zoekmachines terechtkomen. 

Meer weten over SEO? Bekijk onze gratis SEO training!

Heb je de smaak te pakken en wil je dieper duiken in de fascinerende wereld van zoekmachineoptimalisatie? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Wij bieden een uitgebreide, gratis SEO training aan die speciaal is ontworpen om jouw kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.