9+
afbeelding hulp website migratie
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
13-7-2023 Technische SEO,

Hulp bij een SEO migratie: Dit kan een SEO bureau voor jou doen

Ben jij van plan je website te migreren? Lees hier wat een SEO bureau dan voor jou kan doen. Een SEO bureau kan namelijk bijdragen voor een succesvolle migratie. SEO bureaus hebben kennis, ervaring en expertise in huis om jouw website te migreren. Van het opstellen van een migratieplan tot het optimaliseren van de nieuwe website voor zoekmachines, een SEO bureau kan bijdragen aan een succesvolle migratie. Lees snel verder om te ontdekken waarom het een verstandige keuze is om de hulp van een SEO bureau in te schakelen.

Wat kan een SEO bureau betekenen bij een website migratie?

Bij het plannen van een website migratie, is het een goed idee om de hulp van een SEO bureau in te schakelen. Een SEO bureau heeft namelijk kennis, expertise en ervaring in huis die cruciaal zijn voor een website migratie.

Ook is het belangrijk bij de SEO migratie, dat de data ook wordt toegepast bij SEO. Denk hierbij aan het overzetten van bestaande zoekwoorden, het omleiden van oude URL’s naar nieuwe URL’s en het optimaliseren van de websitestructuur. Een SEO bureau verzorgt dat de migratie goed verloopt, door bijvoorbeeld het instellen van 301-redirects en het updaten van de sitemap.

Ook kan een SEO bureau ondersteuning bieden bij het optimaliseren van de content op jouw website, zodat deze content voldoet aan de SEO-richtlijnen. Hierbij worden bijvoorbeeld, titels, metatitels, headers en content aangepast op de website.

Welke partijen zijn er betrokken bij een migratie?

Bij een website migratie zijn een aantal partijen betrokken die allemaal ene specifieke rol spelen binnen de migratie. Hier volgen een aantal belangrijke partijen:

 1. Opdrachtgever: De eigenaar van het bedrijf die de opdracht geeft voor een website migratie.
 2. SEO bureau: Een SEO bureau is aanwezig bij het proces, om technische expertise en SEO-advies te bieden. Ook helpt een SEO bureau bij het plannen, implementeren en optimaliseren van de migratie.
 3. Web ontwikkelaars: De web ontwikkelaars zijn betrokken bij de technische aspecten van de migratie. Zoals het overzetten van de content, optimaliseren van de website en het implementeren van redirects.
 4. Contentteam: Het contentteam is verantwoordelijk voor het maken, bewerken en migreren van de inhoud van de oude naar de nieuwe website. Zij implementeren ook de SEO adviezen van het SEO bureau.

Voor de migratie is het belangrijk dat deze partijen allemaal samenwerken om via deze manier een succesvolle migratie neer te zetten.

Waarom een SEO migratie?

Een SEO migratie kan voor verschillende redenen uitgevoerd worden. Hieronder zijn een aantal redenen beschreven waarom een SEO migratie kan worden uitgevoerd:

 1. Verbeterde websiteprestaties: Een SEO migratie kan als eerste worden uitgevoerd om de technische aspecten van de website te verbeteren. Denk hierbij aan de responsiviteit, laadsnelheid of de gebruikerservaring.
 2. Herstructurering van de website: Het kan voorkomen dat een herstructurering van de website nodig is om de gebruikerservaring te verbeteren. Door bijvoorbeeld de inhoud beter te organiseren.
 3. Fusie of een overname: Als een bedrijf over wordt genomen, kan het voorkomen dat de website overgezet moet worden. Hierbij worden alle inhoud samengevoegd naar één website.
 4. Technische upgrades: Als het contentmanagementsysteem, het CMS, wordt geüpgraded, kan er een SEO migratie benodigd zijn. Zodat alle inhoud, links en SEO-elementen correct worden overgezet naar de nieuwe omgeving.

Hoe een SEO migratie volledig in de soep kan lopen

Een SEO migratie gaat niet altijd goed, ook als er bijvoorbeeld een SEO bureau bij het proces aanwezig is. Martijn Hoving legt in zijn video uit wat de veelgemaakte fouten zijn bij een SEO migratie.

Wat zijn de juiste stappen van een SEO migratie

 Bij een SEO migratie komen een aantal stappen kijken die moeten worden uitgevoerd. Deze stappen worden ondernomen om de website succesvol over te zetten van de oude, naar de nieuwe omgeving. Dit zijn de volgende stappen:

 1. Voorbereiding: Voordat er een SEO migratie wordt uitgevoerd, moet er altijd een plan zijn Hierbij moet de huidige website worden geanalyseerd, sterke en zwakke punten worden bekeken en het doel van de migratie worden vastgesteld.
 2. Keyword-onderzoek: Bij het uitvoeren van een keyword-onderzoek wordt bepaald welke zoekwoorden relevant zijn voor de nieuwe website. En welke moeten worden gebruikt in de structuur van de website.
 3. URL-structuur en redirects omleiden: Bij een website migratie moet er ook een nieuwe URL-structuur worden gemaakt. Deze moet logisch en geoptimaliseerd zijn. Bij deze stap komt ook het instellen van 301-redirects kijken, zodat deze van de oude naar nieuwe URL’s worden gezet.
 4. Optimaliseren van content: Het optimaliseren van nieuwe en bestaande content is relevant voor een nieuwe website. Omdat het impact heeft op de website-structuur en zoekwoorden. Hierbij komt het verbeteren van titels, metatitels, headings, interne links en andere SEO taken bij kijken.
 5. Technische implementatie: Bij deze stap worden de technische aspecten bekeken, zoals het updaten van de sitemap, verbeteren van de laadsnelheid en het optimaliseren van de website voor mobiel.
 6. Monitoring en bijsturen: Na afloop van de migratie is het essentieel om de prestaties te volgen en in de gaten te houden. Zoals het organische verkeer, zodat eventuele fouten of negatieve effecten kunnen worden opgelost.

Op onze website staat een SEO migratie checklist, waarbij alle stappen staan om een succesvolle migratie neer te zetten.

De vervolgstappen voor jou

Bij Onder begrijpen wij het belang van een succesvolle website migratie en staan klaar om jou daarbij te helpen. Wij bieden deskundige hulp en ondersteuning bij het gehele proces zodat de website migratie soepel en succesvol verloopt. Wij stippelen graag een volledig plan voor je uit, om de website migratie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Onze SEO-specialisten staan klaar om voor jou een gedetailleerde SEO planning op te zetten. Door goed samen te werken zorgen wij er samen voor dat jouw website migratie een succes wordt! Ook benieuwd naar een SEO planning voor de website migratie? Neem dan gerust een kijkje op onze website!

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.