9+
Linkbuilding banner kennisbank

Hinke Oevering

SEO Specialist
21-11-2022

Besteed linkbuilding uit aan een SEO-bureau en zet uw bedrijf op de kaart!

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van elke SEO-campagne. Toch wordt het vaak vergeten of achterwege gelaten. Het kost immers veel tijd en moeite om een sterk linkprofiel op te bouwen. Gelukkig is er een oplossing: besteed je linkbuilding uit aan een SEO bureau! 

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding zorg je ervoor dat er een web aan links binnen en buiten je website ontstaat. Dit kan organisch, maar dat is vaak erg moeilijk. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een linkbuildingbudget op te stellen. Met dit budget kan je andere websites betalen om een link naar jouw website te plaatsen. Een linkbuilding specialist weet precies hoeveel elke link waard is en waar je het beste kan aankloppen voor een link. 

Waarom linkbuilding?

Maar waarom zou je geld uitgeven aan linkbuilding? Die vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Ten eerste bouw je vertrouwen en geloofwaardigheid op, zowel bij potentiële klanten als bij Google. En als je geloofwaardig bent voor Google, zul je ook hoger komen in de zoekresultaten. Als je gevonden wilt worden, is een goed linkprofiel dus essentieel! Vooral met backlinks kan je hier een behoorlijke invloed op uitoefenen. En hoger komen in Google, betekent natuurlijk ook meer klikken, meer verkeer en meer klanten.

Een goed linkprofiel voor autoriteit

Met een goed linkprofiel bouw je ook autoriteit op, maar daarvoor is kwantiteit alleen niet genoeg. Om genoeg autoriteit op te bouwen, moet je ook links hebben van kwalitatief goede websites. Hiervoor kan je met verschillende tools kijken naar de Domain Authority van een website. Een hoge domain rating betekent dat een website geloofwaardig is en gewaardeerd wordt door Google. Door een link op een website met een hoge DA te plaatsen, verhoog je ook je eigen autoriteit. 

Kies een specialist in linkbuilding

Linkbuilding is natuurlijk een onderdeel van SEO, maar niet elke SEO specialist is goed in linkbuilding. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je een echte linkbuilding specialist kiest om je linkprofiel op te bouwen. 

Een van de grootste voordelen van een linkbuilding specialist, is dat diegene de kennis en tools heeft om echt een goed linkprofiel op te bouwen. Daarnaast heeft een specialist in linkbuilding vaak veel connecties en zijn ze getraind in het onderhandelen over een eerlijke prijs. Als je dus iets met linkbuilding wil doen, schakel dan zeker een SEO specialist in met expertise in linkbuilding.

Bij SEO Bureau Onder hebben we een team met SEO specialisten, waarbij iedereen een eigen specialisme heeft. Zo zijn er content specialisten, specialisten in technische SEO, maar ook linkbuilding specialisten aanwezig.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.