9+
WordPress logo op verhuisbus

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist
27-10-2022 Kennisbank

Hoe verhuis je een WordPress website?

Heb je ooit het gevoel dat je WordPress website je tegenhoudt? Misschien omdat je er geen geld mee kan verdienen, of omdat de functionaliteit beperkt is. Misschien is het tijd om jouw oude website achter je te laten en fris te beginnen met een moderner websiteplatform. Maar voordat je jouw oude WordPress website dumpt, moet je deze stappen nemen om de overgang soepel te laten verlopen. We weten allemaal dat trends in websiteontwerp komen en gaan. De ene dag is iedereen geobsedeerd door geanimeerde GIF’s, en de volgende dag kunnen ze geen genoeg krijgen van platte ontwerpen.

Bepaal waarom je wilt verhuizen

Eerst moet je bepalen waarom je wilt verhuizen. Ben je niet tevreden met je huidige platform? Genereert je website niet genoeg inkomsten? Of wil je gewoon opnieuw beginnen met een moderner platform? Je website verhuizen is geen beslissing die je snel moet nemen. Het kan een tijdrovend proces zijn dat gemakkelijk of flink mis kan gaan, afhankelijk van je voorbereiding. Als je wilt verhuizen omdat je niet tevreden bent met je huidige platform, moet je eerst proberen of je binnen jouw huidige software aanpassingen kunt doen die het gemakkelijker voor je maken. Als je wilt overstappen naar een moderner platform omdat je meer functionaliteit wilt, is dat een volkomen begrijpelijke keuze. Zorg er alleen voor dat je het proces niet overhaast en uiteindelijk spijt krijgt van je beslissing.

Zoek een nieuwe host

Als je je WordPress website verplaatst naar een andere host, zorg er dan voor dat deze veilig en betrouwbaar. Je wilt niet dat je nieuwe website onbereikbaar wordt door serverfouten. Het is ook een goed idee om je WordPress website te migreren om de overgang minder pijnlijk te maken. Je kunt dit doen met een plugin als WordPress Migration of een professionele dienst als WP Engine. Als alternatief kun je de gegevens handmatig naar je nieuwe server kopiëren met een programma als cPanel of FileZilla. Het is belangrijk dat je niet probeert je WordPress database te verplaatsen zonder deze eerst te migreren. Dit zal ervoor zorgen dat het proces zo naadloos mogelijk verloopt en je niet het risico loopt om gegevens te verliezen.

Maak een inhoudsinventaris aan

Voordat je begint met het migreren van je gegevens, wil je een inhoudsinventaris maken met alle gegevens van jouw website. Dit zal je helpen voorkomen dat je per ongeluk iets verwijdert tijdens het migratieproces. Je kan het ook gebruiken om je te helpen beslissen wat je wilt behouden en wat je wilt verwijderen van jouw website. Als je migreert naar een nieuw blogplatform zoals Squarespace of een content management systeem zoals Wix, kun je selectief zijn in wat je wilt behouden. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om je blogberichten te behouden, maar niet je oude pagina-inhoud. Dit maakt het migratieproces veel gemakkelijker en bespaart je tijd.

Schrijf je bestaande inhoud op

Nadat je een content inventaris hebt gemaakt, begin je met het schrijven van samenvattingen voor elk van je blog posts. Je kunt dit doen in een tekstverwerkingsprogramma of online tool zoals Medium. Zorg ervoor dat je de titel, een korte samenvatting van de inhoud en de datum van publicatie vermeldt.

Zet social media automatisering op

Als je jouw sociale media-accounts handmatig beheert, is het wellicht tijd om dit proces te automatiseren. Je kunt social media automatiseringstools zoals Hootsuite instellen waarmee je vooraf berichten kunt inplannen. Hiermee kun je ook je blogberichten plannen zodat ze automatisch elke week op dezelfde dag en tijd live gaan. Dit zal ervoor zorgen dat je nieuwe blog actief is en lezers aanbrengt, zelfs als je geen tijd hebt om handmatig te posten. Voordat je oude blog sluit of verwijdert, wil je omleidingen instellen van je oude URL’s naar de nieuwe. Dit zorgt ervoor dat mensen die jouw oude blog bezoeken niet in de war raken als ze een gebroken link zien of naar een andere site worden gestuurd.

Aan de slag!

Er is dus veel om over na te denken als je overweegt je WordPress website te verhuizen. Voordat je dit doet, moet je ervoor zorgen dat je al jouw inhoud verplaatst naar je nieuwe site. Je moet er ook voor zorgen dat je redirects instelt van oude URL’s naar nieuwe URL’s. Zodra je dit allemaal hebt gedaan, kun je het hoofdstuk van je oude website afsluiten en fris beginnen met een nieuwe en verbeterde WordPress website. Heb je hulp nodig? Wij staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact op om jouw verhuizing te bespreken.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.