9+
Kennisbank header SEO bureau

Hinke Oevering

SEO Specialist
8-11-2022 Kennisbank

Waarom online marketing uitbesteden aan een SEO bureau?

Als ondernemer heeft u vast al ontzettend veel op uw bord om uw bedrijf goed draaiend te houden. Hierdoor is er vaak geen tijd om ook nog eens alle online marketingactiviteiten te bedenken, uit te voeren en beheren. Gelukkig kan een SEO bureau hier een groot deel van uw taken wegnemen. Hieronder leest u 5 redenen om uw online marketing uit te besteden aan een SEO bureau. 

1. Tijd besparen

Dat u het druk heeft en niet alles tegelijk kan doen, dat hebben we al vastgesteld. Maar hoe tijdbesparend is het nou eigenlijk om je online marketing uit te besteden? Het antwoord is dat het ontzettend tijdbesparend is! En dat komt door meerdere dingen. Als eerste neemt het SEO bureau uw taken natuurlijk van u over. U hoeft het dus niet meer zelf te doen en heeft daardoor meer tijd over voor andere dingen.

Maar daarnaast bent u natuurlijk niet gespecialiseerd in online marketing. Dit zorgt ervoor dat de marketingtaken veel tijd kosten en vaak moeizaam gaan. Een gespecialiseerd bureau doet dagelijks zulke werkzaamheden, waardoor het een stuk sneller zal gaan! En bovendien kennen zij alle ins en outs van het vak, waardoor de online marketing ook nog eens effectiever zal zijn. 

2. Kostenefficiëntie

Naast dat een SEO bureau u veel tijd bespaart, bespaart u wellicht ook nog eens op de kosten. Dit klinkt natuurlijk gek, aangezien u toch moet betalen voor de werkzaamheden. Maar daartegenover staat dat u niet voor alle marketingtools apart hoeft te betalen. Een SEO bureau heeft de marketingtools namelijk al in huis. En daarbij komt ook nog dat de specialisten van zo’n bureau de werkzaamheden een stuk sneller kunnen uitvoeren. Ook hierdoor wordt tijd en dus geld bespaard. De efficiëntie van uw online marketing kosten gaat door het uitbesteden een stuk omhoog.

3. Niet alleen marketing voor mensen, maar ook voor Google!

Maar waarom zou u dan niet een gewoon online marketing bureau inschakelen? Ook die vraag is simpel te beantwoorden. Een normaal online marketing bureau focust zich alleen op de marketing richting uw (potentiële) klanten. Bij een SEO bureau richt de marketing zich ook nog eens op zoekmachines. 

Door SEO (Search Engine Optimalisation) toe te passen, stijgt het aantal bezoekers op uw website. En meer verkeer op uw website betekent natuurlijk ook meer klanten! Hierdoor kan een SEO bureau u op meerdere manieren helpen om te groeien. 

4. Expertise en ervaring

Zoals we al eerder hebben genoemd, is een SEO bureau gespecialiseerd in online marketing en SEO. Dit zorgt voor efficiëntie in tijd en kosten, maar ook voor een hogere kwaliteit van de online marketing. Daarnaast zorgt een SEO bureau ervoor dat de kennis altijd up-to-date is. U zult dus nooit achterlopen in het speelveld van de marketing, maar kunt misschien zelfs één van de koplopers worden! 

5. Verschillende specialisten tot uw beschikking

Uiteraard kunt u ook gewoon een freelance online marketing specialist of SEO specialist inhuren, of zelfs intern iemand hiervoor aannemen. Maar dit zal toch minder effectief zijn dan het uitbesteden aan een SEO bureau. Binnen een bureau zitten namelijk meerdere specialisten die samen aan uw marketing zullen werken, elk met hun eigen specialisme binnen het werkveld. Hierdoor zal elke taak binnen de online marketing worden uitgevoerd door iemand die echt verstand heeft van die taak. De gezamenlijke kennis van een SEO bureau zal hiermee altijd groter zijn dan die van een individuele specialist op SEO gebied. 

Op zoek naar een SEO bureau?

Bent u van plan om een SEO bureau in te schakelen? Zoek dan niet verder. SEO bureau Onder helpt u graag verder met al uw online marketing problemen en vraagstukken. Ons team vol specialisten kan u onder andere helpen met SEO, SEA en CRO. Maar ook voor grote projecten zoals een SEO migratie kunt u bij ons terecht.  Benieuwd wat SEO bureau Onder voor u kan betekenen? Kijk dan op onze dienstenpagina, vraag een SEO audit aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.