9+
Banner kennisbank

Hinke Oevering

SEO Specialist
19-10-2022 Technische SEO,

Wat is een Hreflang Tag?

Een Hreflang Tag is een HTML-codefragment dat u aan uw webpagina’s kunt toevoegen om Google en andere zoekmachines te helpen de juiste taalversie van uw pagina weer te geven. De Hreflang Tag laat Google weten welke pagina’s meerdere taalversies hebben. Zo kan het de juiste versie van een pagina voor de juiste gebruikers indexeren. Dit is belangrijk omdat gebruikers die in een andere taal zoeken mogelijk niet de Engelse versie van uw pagina kunnen lezen.

Hoe werkt een Hreflang Tag?

Google (en andere crawlers) lezen de Hreflang Tag en spideren vervolgens uw site om de pagina’s te vinden die overeenkomen met de ID’s in uw tag. Zodra de crawler al uw gelokaliseerde pagina’s heeft gevonden, wijst hij ze een lokalisatie (taal)ranking toe. Dit verandert de manier waarop Google uw pagina’s indexeert, en verandert de URL’s die in de zoekresultaten worden weergegeven.

Dit betekent dat de Hreflang Tag niet alleen de juiste versie van uw pagina indexeert, maar Google ook laat weten hoe de pagina moet worden gerangschikt. De taal van de pagina wordt een rankingfactor die zal veranderen hoe Google uw pagina rangschikt. Als u bijvoorbeeld een Spaanstalige versie van uw pagina hebt die scoort op het trefwoord “widgets”, een Franstalige versie van uw pagina die scoort op hetzelfde trefwoord “widgets” en een Engelstalige versie van uw pagina die ook scoort op “widgets”, zal Google de Spaanstalige pagina als eerste rangschikken, de Franstalige pagina als tweede en de Engelstalige pagina als laatste.

Komt er een website migratie voor u aan? Dan is dat een mooi moment om Hreflang Tags toe te voegen waar mogelijk. Bij SEO Bureau Onder helpen we u graag op weg.

Hoe plaats je een Hreflang tag?

De Hreflang Tag kan worden geplaatst in de head> sectie van de code van uw website. Het gebruikt een speciale syntaxis om aan te geven welke pagina’s gerelateerd zijn en in welke talen ze moeten worden weergegeven. Elke taalversie van elke pagina krijgt een unieke identificatie zoals een “rel=” link.

Beperkingen van een Hreflang Tag

Een Hreflang Tag is geen wondermiddel. Er zijn een aantal dingen die het niet doet. Er zijn drie potentiële problemen met een Hreflang Tag. Het eerste probleem is dat de Hreflang Tag Google alleen vertelt welke pagina’s in andere talen zijn. Het vertelt Google niet welke pagina’s extra taalspecifieke inhoud hebben. Een Hreflang Tag helpt u niet als uw inhoud deze zoekwoorden (in het Engels) ook bevat. Een Hreflang Tag kan niet worden gebruikt om aan te geven of uw pagina is vertaald of alleen is gelokaliseerd voor verschillende regio’s.

Samenvatting

De meerderheid van de bezoekers van uw site zal in één taal zijn. Voor de rest moet u uw inhoud in hun taal aanbieden. De Hreflang Tag is een speciaal type tag dat zoekmachines laat weten welke van uw pagina’s in een andere taal zijn. Het is een belangrijk onderdeel van een complete Internationale SEO-strategie. De Hreflang Tag kan ook worden gebruikt om een pagina in meerdere talen weer te geven. Het is geen perfecte oplossing en u zult het niet op elke site vinden, maar het werkt meestal goed.

Verder met Hreflang Tags?

Is uw interesse in Hreflang Tags gewekt? Of wilt u uw website verder verbeteren met SEO? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of vraag een gratis SEO quickscan aan!

Als SEO-bureau zijn wij experts in het optimaliseren van websites voor zoekmachines en bieden we uitgebreide trainingen aan. Ben je geïnteresseerd in een live SEO analyse om direct inzicht te krijgen in de prestaties van je website? Onze specialisten kunnen je helpen met een technische SEO analyse, waarbij we aandacht besteden aan zaken als laadtijd, URL-structuur en mobielvriendelijkheid.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.