9+

Christine te Flierhaar

Content marketing stagiaire
11-5-2023 Kennisbank

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO, ook bekend als off-site SEO, is een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie. Met off-page SEO kun je de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines verbeteren, zonder directe aanpassingen op de website zelf te doen. In plaats daarvan richt je je op externe factoren die van invloed zijn op de ranking van jouw website in zoekresultaten, zoals koppelingen van andere websites naar jouw website.

Waarom is off-page SEO belangrijk?

Off-page SEO is van cruciaal belang voor het verbeteren van jouw zoekmachine rankings. Het helpt zoekmachines om te bepalen hoe waardevol jouw website is door te kijken naar het aantal externe links van andere websites en de kwaliteit van deze links. Zoekmachines zoals Google gebruiken deze informatie om de relevantie en autoriteit van jouw website te bepalen, wat op zijn beurt van invloed is op hoe hoog jouw website verschijnt in zoekresultaten.

Naast het verbeteren van jouw zoekmachine rankings, kan off-page SEO ook helpen om jouw online aanwezigheid te vergroten en meer verkeer naar jouw website te genereren. Dit kan leiden tot meer leads, klanten en omzet.

Strategieën voor off-page SEO

Linkbuilding

Linkbuilding is een van de belangrijkste strategieën voor off-page SEO en houdt in dat je actief links probeert te krijgen van andere websites naar jouw website. Dit kan worden bereikt door gastbloggen, het schrijven van hoogwaardige content die anderen willen delen en het deelnemen aan online communities.

Social media marketing 

Social media signalen zoals likes, shares en retweets kunnen helpen bij het opbouwen van jouw online aanwezigheid en het genereren van meer verkeer naar jouw website. Door actief te zijn op sociale media, kun je ook een community opbouwen en de band met jouw doelgroep versterken.

Online reputatiebeheer

Online reputatiebeheer omvat het monitoren en beheren van jouw online reputatie door te reageren op online reviews en feedback. Door een positieve online reputatie op te bouwen, kun je vertrouwen opbouwen bij jouw doelgroep en jouw merk versterken.

Ethiek en consistentie 

Het is belangrijk om te benadrukken dat het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige koppelingen van andere websites naar jouw website een proces is dat tijd en moeite kost. Het is van cruciaal belang om off-page SEO op een ethische manier te gebruiken en te vermijden om praktijken zoals het kopen van koppelingen of het gebruik van black-hat SEO-technieken te gebruiken, omdat dit de ranking van jouw website in zoekresultaten kan schaden.

Verschil tussen on- en off-page SEO

On-page SEO verwijst naar alle technieken en optimalisaties die op de website zelf worden uitgevoerd om de ranking in zoekmachines te verbeteren. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden en zinnen in de inhoud en meta-tags, het optimaliseren van afbeeldingen, het verbeteren van de laadsnelheid van de pagina’s en het optimaliseren van de interne links en structuur van de website.

Off-page SEO daarentegen heeft betrekking op alle activiteiten die buiten de website plaatsvinden om de ranking in zoekmachines te verbeteren. Dit omvat met name het verkrijgen van links van andere websites naar die van jou en de technische optimalisatie mogelijkheden.

Het belangrijkste verschil tussen on-page en off-page SEO is dat on-page SEO gaat over het optimaliseren van de website zelf, terwijl off-page SEO zich richt op externe factoren die van invloed zijn op de ranking van de website in zoekresultaten. Beide zijn echter belangrijk voor een succesvolle SEO strategie en moeten samen worden gebruikt om de vindbaarheid van de website te verbeteren.

Benieuwd naar meer? Neem contact op!

Off-page SEO is een continu proces en vereist consistentie en geduld om de gewenste resultaten te bereiken. Door echter te blijven werken aan het verkrijgen van links en het opbouwen van jouw online aanwezigheid, kun je jouw website een boost geven en de vindbaarheid in zoekmachines verbeteren. Ben je benieuwd naar meer? Vraag een SEO audit aan en kom te weten wat wij voor jou kunnen betekenen! Behoefte aan een van onze andere diensten? Binnen het gebied van SEO beantwoorden wij al je vragen, neem vandaag nog contact op.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.