9+
SEMrush

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist
14-12-2022 SEO tools,

Wat is SEMrush?

SEMrush is een digitale marketingtool die bedrijven waardevolle gegevens en inzichten biedt in de prestaties van hun website en online aanwezigheid. Het biedt een reeks mogelijkheden, waaronder zoekwoordonderzoek, concurrentie-analyse en site-audit-tools. SEMrush wordt veel gebruikt door marketeers en bedrijven van alle maten om hun zoekmachineoptimalisatie (SEO) en pay-per-click (PPC)-campagnes te verbeteren.

Hoe werkt SEMrush?

SEMrush werkt door een grote hoeveelheid gegevens te verzamelen over websites en online zoekgedrag. Het gebruikt deze gegevens om gebruikers inzicht te geven in hoe hun website presteert in zoekmachines, wat hun belangrijkste zoekwoorden zijn en hoe hun prestaties zich verhouden tot die van hun concurrenten.

Met SEMrush kunnen gebruikers ook audit- en onderzoekstools gebruiken om problemen met hun website op te sporen en te identificeren en om hun zoekwoordenstrategie te verbeteren. Dit kan helpen om hun online zichtbaarheid te verbeteren en hun zoekverkeer te verhogen.

Wat kan SEMrush voor mijn bedrijf?

Als je een bedrijf hebt, kan SEMrush je helpen om je online prestaties te verbeteren en meer bezoekers naar je website te trekken. Het kan je inzicht geven in hoe je website presteert in zoekmachines, wat je belangrijkste zoekwoorden zijn en hoe je prestaties zich verhouden tot die van je concurrenten. Dit kan helpen om je zoekmachineoptimalisatie (SEO) en pay-per-click (PPC) campagnes te verbeteren.

Met de audit- en onderzoekstools van SEMrush kun je ook problemen met je website identificeren en oplossen, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring en een hogere positie in de zoekresultaten. SEMrush kan ook nuttige gegevens en inzichten bieden over de zoekgedragingen van je doelgroep, wat kan helpen bij het opstellen van effectievere marketingstrategieën. Kortom, als je wilt dat je bedrijf succesvoller is online, kan SEMrush een waardevol hulpmiddel zijn.

Alle voordelen van SEMrush op een rijtje

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van SEMrush, afhankelijk van je doelstellingen en behoeften. Algemene voordelen van SEMrush zijn onder andere:

 • Inzicht in hoe je website presteert in zoekmachines, inclusief de belangrijkste zoekwoorden en concurrenten.
 • Mogelijkheid om problemen met je website op te sporen en op te lossen met behulp van audit- en onderzoekstools.
 • Toegang tot gegevens en inzichten over zoekgedrag van je doelgroep, wat kan helpen bij het opstellen van effectievere marketingstrategieën.
 • Hulp bij het verbeteren van je zoekmachineoptimalisatie (SEO) en pay-per-click (PPC) campagnes.
 • Mogelijkheid om te concurreren met andere bedrijven en je online aanwezigheid te versterken.

De nadelen van SEMrush

Zoals bij elk hulpmiddel zijn er ook nadelen aan het gebruik van SEMrush. Dit zijn enkele van de belangrijkste nadelen:

 • Het kan een hoge investering zijn, afhankelijk van welk abonnement je kiest.
 • Het kan een leercurve hebben en tijd kosten om te leren hoe je het het beste kunt gebruiken.
 • Het is afhankelijk van externe gegevens, dus de nauwkeurigheid van de informatie die het biedt, kan variëren.
 • Het kan niet alle informatie bieden die je nodig hebt om je online prestaties te verbeteren. Je zou dus ook andere hulpmiddelen moeten gebruiken.

Kortom, hoewel SEMrush een waardevol hulpmiddel kan zijn, is het belangrijk om te overwegen of het aan je behoeften voldoet en of de kosten opwegen tegen de voordelen.

Aan de slag!

Ben jij benieuwd naar de gegevens uit SEMrush van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een live SEO analyse! Onze specialisten hebben jaren ervaring met SEMrush. Zij analyseren de data die jij nodig hebt voor jouw bedrijf en gewenste resultaten.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.