9+
Website migratie

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist

Welke type website migraties zijn er?

Als online marketeer weet je maar al te goed dat het belangrijk is om je bedrijf fris en up-to-date te houden. Vooral in deze tijd waar de ontwikkelingen om onze oren vliegen. Met de juiste strategie moet de website van jouw bedrijf deze overwinnen. Om mogelijke moeilijkheden te voorkomen, zoals het moeilijker maken voor bezoekers om informatie te vinden die ze nodig hebben, moet je ervoor zorgen dat jouw website klaar is voor de toekomst. Een website migreren is echter niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende soorten migraties, met elk hun voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we een aantal type migraties.

Protocol wijziging

Bij een protocolwijziging verandert de url van HTTP naar HTTPS. Beide zijn bedoeld voor het versturen van gegevens via het internet. HTTPS is echter een beveiliging scherper omdat gegevens versleuteld verstuurd kunnen worden. Het SSL certificaat zorgt ervoor dat berichten pas bekeken kunnen worden na deze ontcijferd zijn. Bij een HTTP kun je de berichten direct bekijken. Een HTTPS is dus een veiligere verbinding. Tijdens het opzetten van je website kan je hier niet over na hebben gedacht. Een migratie kan dit probleem oplossen.

Van ccTLD naar subdomein of submap

Een ccTLD staat voor een country code Top-Level Domain. Vertaald naar het Nederlands is dat een landcode top level domein. Dit bestaat uit altijd uit twee letters en sluit de URL af. Nederlandse websites hebben een ccTLD ‘.nl’ en Belgische websites ‘.be’. Je kan van jouw ccTLD ‘.nl’ naar bijvoorbeeld ‘.com’ gaan. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een van de voornaamste is dat jouw bedrijf internationaal gaat.

Aanpassen van de domeinnaam

Als de huidige naam van jouw bedrijf toch niet meer toepasselijk is, kun je deze wijzigen. Het is dan belangrijk om de naam in de URL ook aan te passen. Alle linkjes op jouw website moeten dan worden aangepast.

Veranderingen in de structuur van je website

Dit zijn de wijzigingen die zijn aangebracht in de siteopbouw die van invloed zijn op de interne koppeling en de URL-structuur.

Aan de slag

Het is belangrijk om in gedachten te houden welk type migratie je ook kiest, het tijd zal kosten. Een rustige periode is de meest gunstige situatie om een migratie uit te voeren. Zo hebben bezoekers het minste last van de veranderingen. Laat jij jouw SEO migratie graag over aan de specialisten? Neem dan contact op. Wij helpen je graag.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.