9+
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist

Wat is een 301-redirect en hoe maak je er een?

Redirects zijn erg belangrijk voor een website. Je stelt redirects in om gebruikers op jouw website te houden en vertrouwen op te bouwen. Wanneer iemand naar een pagina gaat op jouw website, kan het zijn dat hij op een andere pagina komt dan hij voor ogen had. Dit komt dan door een redirect. Lees snel wat een 301-redirect is en waarom 301-redirects belangrijk zijn.

Wat is een 301-redirect?

Een redirect is een instructie om een bepaalde URL te tonen, wanneer oorspronkelijk een andere URL opgevraagd wordt. De 301-redirect is een van de meest belangrijke redirects. Deze redirect geeft een ‘permanente omleiding’ aan. Bij een doorverwijzing met een 301-redirect wordt alle SEO-waarde doorgegeven van de oude url naar de nieuwe url. Dit is de reden waarom wij voor SEO website migraties een redirect file opstellen met 301-redirects. Door oude url’s naar de juiste URL’s te leiden, zorgen wij ervoor dat verkeer en posities behouden blijven. Een 301-redirect kun je instellen vanwege verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat er een recenter blogartikel verschenen is en je bezoekers door wilt sturen naar de nieuwe versie. Maar ook wanneer een website-eigenaar kiest voor een nieuwe URL-structuur. Doordat de URL’s anders worden, komen de gebruikers uit op een 404-pagina. Dit is een pagina die een error geeft, omdat deze niet (meer) bestaat. Met een 301-redirect zorg je ervoor dat bezoekers naar de juiste plek op jouw website geleid worden. Meer weten over redirects? Lees dan ook de blog van Mariska: Redirects: Hallo Google, we zijn verhuisd!

Waarom zijn 301-redirects belangrijk?

301-redirects zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat bezoekers naar de juiste, relevante pagina geleid worden. Als je een broken link hebt (een link naar een 404) kan dit ervoor zorgen dat een bezoeker jouw website verlaat. Dit gaat ten koste van het gebruikersgemak van jouw website. Bij een broken link komt een bezoeker uit bij een ‘niet gevonden’ 404-pagina. Als je veel broken links hebt, kun je veel bezoekers en posities verliezen. 

Wanneer moet je een 301-redirect gebruiken?

Een 301 redirect is een permanente redirect. Dit betekent dat de oude pagina permanent naar een andere locatie is verhuisd. Wanneer een pagina een 404 geeft, is dat meestal om een van de volgende twee redenen. De pagina waarnaar de link eerder verwees, is verwijderd. Of de URL van de pagina is gewijzigd zodat deze niet langer verwijst naar de inhoud die de broken link probeert weer te geven. In beide situaties zal de pagina niet worden hersteld. Een 301-redirect is dan de beste manier om gebruikers naar de nieuwe pagina te brengen. Bij SEO migraties geven onze SEO specialisten altijd SEO advies. Dit doen we onder andere door het opstellen van een redirect file. Zo zorgen wij ervoor dat pagina’s op de juiste manier doorverwezen worden.  

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Het instellen van de juiste redirect is maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van de SEO specialist. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld voor een website migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.