9+

Christine te Flierhaar

Content marketing stagiaire

7 gratis SEO tools waar je vanaf moet weten

Het verbeteren van de SEO van je website kan een uitdagende taak zijn. Gelukkig zijn er genoeg gratis tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het verbeteren van je SEO. In dit artikel introduceren we 7 gratis SEO tools die bij kunnen dragen aan de SEO van jouw website. 

Google Search Console

Google Search Console is een essentiële tool voor elke website-eigenaar. Met deze gratis tool van Google kun je de prestaties van je website in de zoekresultaten volgen en optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld zien welke zoekwoorden mensen gebruiken om je site te vinden en welke pagina’s het meeste verkeer genereren.

Google Analytics

Google Analytics is een andere gratis tool van Google die je kunt gebruiken om het verkeer op je website te meten en te analyseren. Met deze tool kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je site bezoeken, waar ze vandaan komen en welke pagina’s het meest populair zijn.

Yoast SEO

Yoast SEO is een WordPress-plugin die je kan helpen om je content te optimaliseren voor zoekmachines. Deze plugin geeft je suggesties voor het optimaliseren van je titels, meta-beschrijvingen en inhoud. Yoast SEO is vooral handig voor mensen die net beginnen met SEO.

Ahrefs Backlink Checker

De Ahrefs Backlink Checker is een gratis tool waarmee je kunt zien welke websites naar jouw site linken en welke pagina’s het meeste backlinks hebben. Backlinks zijn belangrijk omdat ze zoekmachines laten zien dat andere websites jouw content waardevol vinden.

Ubersuggest

Ubersuggest is een gratis tool van Neil Patel waarmee je zoekwoordonderzoek kunt doen en suggesties kunt krijgen voor nieuwe zoekwoorden om te targeten. Met deze tool kun je zoekwoorden vinden die je concurrenten misschien over het hoofd hebben gezien.

MozBar

MozBar is een gratis Chrome-extensie waarmee je snel en gemakkelijk de DA (domein-autoriteit) en PA (pagina-autoriteit) van elke website kunt bekijken. Deze tool kan je helpen om te bepalen welke websites je moet benaderen voor backlinks.

SEMrush

SEMrush is een andere bekende SEO-tool en biedt ook een gratis beperkte versie. Met deze tool kun je het zoekvolume van zoekwoorden controleren en andere basis SEO analyses uitvoeren. Hoewel de gratis versie beperkt is, biedt SEMrush nog steeds veel waarde aan mensen die net beginnen met SEO.

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Het verbeteren van de SEO van je website kan een grote impact hebben op je online succes. Gelukkig zijn er genoeg gratis tools beschikbaar die je kunnen helpen om je SEO te verbeteren. Heb je behoefte aan SEO advies voor jouw website? Neem dan contact met ons op. Bij Onder bieden we verschillende diensten aan om jou te helpen met SEO. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse, of kies gelijk voor de SEO audit

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.