9+
SE ranking logo

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist

Alles wat je moet weten over SE ranking

SE Ranking is een softwaretool die zoekmachineoptimalisatie (SEO) en digitale marketingdiensten biedt om websites te helpen hun zichtbaarheid en positie in zoekmachineresultatenpagina’s (SERPs) te verbeteren. Het is ontworpen om bedrijven en individuen te helpen de prestaties van hun website in zoekmachines, zoals Google, te volgen en te analyseren en veranderingen aan te brengen om hun zoekmachineoptimalisatie te verbeteren. Sommige van de functies van SE Ranking zijn onder meer website-audit, backlink-analyse, en ranktracking. In dit blog leg ik je uit wat deze functies voor jou kunnen betekenen.

Wat kan de backlink checker van SE ranking?

De backlink checker-functie van SE Ranking stelt gebruikers in staat om de backlinks (ook bekend als inkomende links) te controleren die naar hun website leiden vanaf andere websites. Dit kan nuttig zijn om verschillende redenen. Ten eerste zijn backlinks een belangrijk factor in zoekmachinealgoritmen en kunnen ze helpen om de positie van een website in de zoekresultaten te verbeteren. Door de backlinks naar een website te controleren, kunnen gebruikers zien welke sites naar hen linken en eventueel kansen identificeren om meer hoogwaardige backlinks naar hun site te bouwen.

Ten tweede kan backlink-analyse gebruikers helpen om mogelijke problemen met hun backlinkprofiel te identificeren. Als bijvoorbeeld een website een grote hoeveelheid laagwaardige of spam backlinks heeft, kan dit mogelijk worden gestraft door zoekmachines. Door een backlink checker-tool te gebruiken, kunnen gebruikers zien of hun website mogelijk schadelijke backlinks heeft en stappen ondernemen om deze te ontkennen of te verwijderen om de ranking van hun site te beschermen.

De backlink checker-functie in SE Ranking stelt gebruikers in staat om een lijst te zien van alle backlinks die naar hun website leiden, samen met informatie zoals de autoriteit van het linking domein, de ankertekst die in de link wordt gebruikt en het type link (bijv. follow of nofollow). Gebruikers kunnen ook de tool gebruiken om de veranderingen in hun backlinkprofiel in de tijd te volgen en te zien hoe hun backlinks hun zoekmachineposities beïnvloeden.

De website ranker van SE ranking

De website ranker van SE Ranking biedt een aantal verschillende functies om de prestaties van een website in de zoekmachines te analyseren en te verbeteren. Met de website ranker van SE Ranking kun je onder andere:

 • De posities van een website in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines volgen
 • Zoekwoorden en zoektermen identificeren die de website ranken
 • De prestaties van een website op verschillende zoekwoorden en zoektermen vergelijken met die van de concurrentie
 • De prestaties van een website op verschillende locaties en in verschillende talen volgen
 • SEO-problemen op een website identificeren en oplossen, zoals broken links, dubbele content en slechte meta-tags
 • Backlinks van een website analyseren en de kwaliteit ervan verbeteren
 • Social media-activiteiten van een website volgen en verbeteren

Met deze en andere functies kan de website ranker van SE Ranking je helpen om de prestaties van je website in de zoekmachines te verbeteren en ervoor te zorgen dat je beter gevonden wordt door je doelgroep.

Een website-audit uitvoeren via SE ranking

Om een website-audit uit te voeren via SE Ranking, volg je de volgende stappen:

 1. Maak een account aan bij SE Ranking. Je kunt een gratis proefperiode aanvragen of direct een betaald abonnement afsluiten.
 2. Voeg je website toe aan SE Ranking door de URL in te voeren en de verificatie-instructies te volgen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een HTML-tag of een bestand op je server te plaatsen.
 3. Ga naar het menu “Website Audit” en selecteer de optie “Audit starten”. Je kunt ook de optie “Full Audit” kiezen voor een uitgebreidere audit, die ook de prestaties van je website in de zoekresultaten beoordeelt.
 4. Volg de stappen die SE Ranking aangeeft om de audit uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je bepaalde informatie over je website invoert, zoals de meta-tags of de sitemap.
 5. Wacht totdat de audit is voltooid. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je website.
 6. Bekijk het auditrapport in het dashboard van SE Ranking. Dit rapport bevat een overzicht van de belangrijkste SEO-problemen op je website, zoals dubbele content, broken links, slechte meta-tags en technische fouten. Het rapport geeft ook aan welke acties je kunt ondernemen om deze problemen op te lossen.
 7. Maak gebruik van het auditrapport om de SEO van je website te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het aanpassen van de website-inhoud, het verkrijgen van meer kwalitatieve backlinks of het optimaliseren van meta-tags en andere technische aspecten van de website.

Het is belangrijk om regelmatig website-audits uit te voeren, omdat dit je helpt om de prestaties van je website te verbeteren en ervoor te zorgen dat je beter gevonden wordt door je doelgroep. SE Ranking biedt ook de mogelijkheid om automatische audits in te stellen, zodat je regelmatig waarschuwingen ontvangt als er nieuwe SEO-problemen opduiken op je website.

Aan de slag!

Ga vandaag nog aan de slag met de SE Ranking tool! Kom je er toch niet uit en blijkt het probleem gecompliceerder dan je dacht? Wij van Onder helpen je graag. Er zijn verschillende SEO diensten die wij aanbieden. Je kan natuurlijk altijd contact opnemen zodat wij naar jouw situatie kunnen luisteren en een passend advies kunnen bieden.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.