9+
Logo deepcrawl
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
20-7-2022 Kennisbank

Deepcrawl: Wat is het en hoe werkt het? 

Zelfs de meest doorgewinterde SEO’er kan af en toe vastlopen als het gaat om het analyseren van een website. Dit is waar Deepcrawl om de hoek komt kijken. Het is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor elke SEO-specialist en een must-have voor iedereen die regelmatig met websites werkt. Maar wat doet Deepcrawl precies? En hoe kunt u het in uw eigen voordeel gebruiken? Lees alles wat u moet weten over Deepcrawl. 

Wat is Deepcrawl?

Deepcrawl is een uitgebreide SEO crawler die websites kan crawlen en analyseren. Het is een uniek hulpmiddel dat is ontworpen om het crawlproces makkelijker te maken voor iedereen die betrokken is bij online marketing. Je kunt Deepcrawl het beste zien als persoonlijke assistent, die helpt tijd en moeite te besparen, vooral als het gaat om technische SEO. Zo is Deepcrawl bijvoorbeeld handig na een SEO migratie. Door de crawl krijg je inzichtelijk waar er nog ‘fouten’ in de website zitten. Meer over onze SEO diensten lees je op de SEO diensten pagina. 

Waarom Deepcrawl gebruiken?

Deepcrawl kan een hoop tijd besparen en geeft meer informatie over websites. Ook vind je direct potentiële problemen, zoals broken links en 404’s. Deze tool is essentieel voor elke SEO-specialist, online marketeer of bedrijfseigenaar, oftewel iedereen die regelmatig met websites werkt. Hieronder vijf mogelijke redenen om Deepcrawl te gebruiken:

 • Je wilt tijd besparen bij het crawlen van websites
 • Je wilt de productiviteit van jouw online marketing activiteiten verbeteren 
 • Je bent op zoek naar meer gedetailleerde informatie over een website
 • Je wilt problemen en fouten van een website opsporen 
 • Je wilt beter inzicht krijgen in het crawlbudget van een website

Hoe Deepcrawl gebruiken?

Om te beginnen met het crawlen van een website met Deepcrawl, moet je eerst een account aanmaken. Zodra je een account hebt, kun je een nieuwe crawl starten door op “New project” te klikken. Hier moet je de URL van jouw website invoeren. Ook kun je hier de koppeling maken met Google Search Console en Google Analytics. Verder kun je hier een URL-lijst invoeren, die je kunt exporteren vanuit Google Search Console. Als je alle informatie hebt toegevoegd, klik je op ‘Start Crawling’. Hoe lang een crawl duurt, is erg afhankelijk van de grootte van de website. Stel; je hebt een website met 50.000 url’s, dan kan het best zijn dat de crawler een hele dag nodig heeft. Uiteindelijk worden alle belangrijke statistieken uit de crawl weergegeven in het Deepcrawl dashboard. Meer weten? Lees dan ook gelijk ons blog over de SEO-tools die wij gebruiken.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Deepcrawl is een ontzettend handige tool om een website te crawlen. Bij SEO bureau Onder gebruiken wij statistieken uit de tool regelmatig voor SEO advies. De tool helpt ons tijd te besparen en geeft ons nieuwe inzichten in websites, die we met tools als Ahrefs en Google Search Console niet hebben. Meer weten over hoe wij jou kunnen helpen met SEO? Neem dan contact met ons op. 

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.