Vraagteken met SEO bureau

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist
29-11-2022 Kennisbank

Hoe kies je voor het juiste SEO bureau?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een online marketing techniek waar je jouw zichtbaarheid op zoekmachines kunt verbeteren. Jouw website heeft SEO nodig zodat (potentiële) klanten je online kunnen vinden. Je wilt de informatie die ze zoeken snel en gemakkelijk aanbieden. Er zijn verschillende SEO-bureaus die allemaal hoge posities in de Google resultaten beloven, maar hoe weet jij welk bureau bij jouw website past?

Hoe vind je het juiste SEO bureau voor jouw bedrijf?

Er zijn veel SEO-bureaus, dus je hebt een paar eenvoudige criteria nodig om te beslissen welk bureau het beste voor jou is. Je bent op zoek naar een SEO-bureau dat ervaring heeft met het werken met bedrijven zoals die van jou. De eerste stap is om een lijstje te maken van potentiële bedrijven. Dit kan op verschillende manieren:

  • Vraag rond in je netwerk
  • Plaats een oproep op LinkedIn of een ander zakelijk platform
  • Google naar SEO bureaus

Let tijdens je zoektocht op de specialisatie van het bedrijf. Het kan zijn dat jouw website behoefte heeft aan meer blogs, dan technische SEO of juist andersom. Elk bedrijf heeft capaciteiten in huis, de een kan iets erg goed kunnen terwijl het andere bedrijf zich er juist nog in kan ontwikkelen.

Vraag een gratis SEO quickscan aan

Om een goed beeld te krijgen van het bedrijf, is het een optie om een gratis SEO quickscan aan te vragen. Veel SEO bureaus bieden dit vrijblijvend aan om uiteindelijk klanten mee over te halen. Het is dan ook slim om hier gebruik van te maken. Je kan de scans van verschillende bedrijven naast elkaar leggen om erachter te komen welk bedrijf de meest waardevolle punten heeft geanalyseerd. Daarnaast is het altijd goed om van te voren contact te hebben om te zien wat bijvoorbeeld de reactiesnelheid is.

Lees referenties van klanten

Hoe fijn is het om te weten hoe andere het SEO bureau hebben ervaren? Vooral als de bedrijven in dezelfde of een soortgelijke branche als jij zitten. Wat al helemaal een uitkomst is, als zij deze referenties op hun eigen website hebben staan. Een voorbeeld is de testimonials pagina op onze eigen website.

Neem zelf een kijkje

Mocht je iemand in je omgeving of binnen je bedrijf hebben met enige kennis over SEO, dan is het slim om deze persoon eerst even naar je resultaten te laten kijken. Het is goed om te weten hoe je er voorstaat om te kunnen bepalen waar jouw website behoefte aan heeft. Als je de samenwerking met het SEO bureau bent aangegaan, kun je zelf monitoren of de werkzaamheden van positieve invloed zijn.

SEO bureau Onder helpt je graag

Met dit artikel hoop ik je de goede richting opgestuurd te hebben voor het vinden van een SEO bureau dat bij jou past. Ook wij hebben een gratis SEO quickscan waar je gebruik van kunt maken. Mocht je je keuze al gemaakt hebben, dan kun je vandaag nog contact opnemen!

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij werken onder andere voor deze bedrijven

Word ook klant
peugeot

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan