9+
Vraagteken met SEO bureau

Jaleesa Konjanan

SEO Specialist
29-11-2022 Kennisbank

Hoe kies je voor het juiste SEO bureau?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een online marketing techniek waar je jouw zichtbaarheid op zoekmachines kunt verbeteren. Jouw website heeft SEO nodig zodat (potentiële) klanten je online kunnen vinden. Je wilt de informatie die ze zoeken snel en gemakkelijk aanbieden. Er zijn verschillende SEO-bureaus die allemaal hoge posities in de Google resultaten beloven, maar hoe weet jij welk bureau bij jouw website past?

SEO bureau Onder: het SEO bureau van Zwolle en omstreken

Bij SEO bureau Onder ondersteunen we je graag op het gebied van zoekmachineoptimalisatie: volgens ons de bouwsteen van een goede online marketing inzet. Of je nou op zoek bent naar een SEO strategie en zelf de uitvoer wil doen of de gehele SEO campagne in onze handen wil leggen: wij staan voor je klaar. Samen behalen we mooie resultaten voor je website omdat we 100% SEO gefocust zijn, wat je SEO vraag ook is.

Wat doet een SEO bureau?

Een SEO-bureau biedt professionele diensten aan om de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van een website te verbeteren. Dit omvat allerlei activiteiten die zijn ontworpen om de website hoger te laten scoren in zoekmachines, zoals Google.

Enkele van de taken die een SEO-bureau kan uitvoeren zijn:

 • Analyse van zoekwoorden: Het identificeren van relevante zoekwoorden en -frases waarvoor de website kan worden geoptimaliseerd.
 • On-page optimalisatie: Het optimaliseren van de website zelf, inclusief de structuur, inhoud, meta tags, afbeeldingen, interne links en andere factoren die van invloed zijn op de SEO.
 • Off-page optimalisatie: Het opbouwen van links en het creëren van externe content om de autoriteit en relevantie van de website te vergroten.
 • Technische optimalisatie: Het verbeteren van de technische aspecten van de website, zoals laadtijd, mobielvriendelijkheid, site-architectuur en andere factoren die van invloed zijn op de gebruikerservaring en SEO.
 • Analyse en rapportage: Het monitoren en analyseren van de prestaties van de website en het rapporteren van de voortgang aan de klant.

Het doel van een SEO-bureau is om de website van de klant te optimaliseren voor zoekmachines en zo meer verkeer en conversies te genereren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de online aanwezigheid en het vergroten van de zichtbaarheid van de website.

Waarom investeren in SEO?

Investeren in SEO kan een slimme zet zijn voor bedrijven en organisaties om verschillende redenen:

 • Meer organisch verkeer: Een goede SEO-strategie kan helpen om hogere posities te krijgen in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer naar de website, zonder dat je betaalde advertenties hoeft in te zetten.
 • Betere gebruikerservaring: Een goede SEO-strategie richt zich niet alleen op zoekmachines, maar ook op het verbeteren van de gebruikerservaring van de website. Dit kan bijdragen aan een lagere bounce rate en meer betrokkenheid van gebruikers.
 • Lange termijn resultaten: Hoewel SEO tijd en inspanning vergt, kan het op de lange termijn zeer effectief zijn. In tegenstelling tot betaalde advertenties die direct ophouden te werken wanneer je stopt met betalen, kunnen de resultaten van een goede SEO-strategie blijven voortduren, ook als je even niet aan de website werkt.
 • Concurrentievoordeel: Een goede SEO-strategie kan een concurrentievoordeel bieden ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde markt of branche. Door hogere posities in de zoekresultaten te krijgen, kan je de aandacht trekken van potentiële klanten die anders misschien naar de concurrent zouden gaan.
 • Kostenbesparing: In vergelijking met andere vormen van online adverteren, zoals betaalde zoekadvertenties of social media-advertenties, kan SEO op de lange termijn een kosteneffectieve optie zijn.

SEO vs. SEA: wat zijn de verschillen?

SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) zijn twee verschillende methoden om verkeer naar je website te genereren via zoekmachines, zoals Google. De belangrijkste verschillen tussen SEO en SEA zijn:

 • Betaling: SEO is een organisch zoekresultaat en kost geen directe kosten, terwijl SEA betaalde advertenties zijn en wel directe kosten met zich meebrengen.
 • Tijd: SEO kan meer tijd en inspanning vergen om te optimaliseren en om resultaten te behalen, terwijl SEA direct verkeer naar de website kan genereren zodra de campagne wordt gestart.
 • Posities: SEO is gericht op het verkrijgen van hogere posities in de organische zoekresultaten, terwijl SEA gericht is op het verkrijgen van een prominente plaats in de gesponsorde zoekresultaten.
 • Verkeer: SEO is gericht op het aantrekken van relevant en organisch verkeer naar de website, terwijl SEA gericht is op het aantrekken van verkeer via betaalde advertenties.

Hoe vind je het juiste SEO bureau voor jouw bedrijf?

Er zijn veel SEO-bureaus, dus je hebt een paar eenvoudige criteria nodig om te beslissen welk bureau het beste voor jou is. Je bent op zoek naar een SEO-bureau dat ervaring heeft met het werken met bedrijven zoals die van jou. De eerste stap is om een lijstje te maken van potentiële bedrijven. Dit kan op verschillende manieren:

 • Vraag rond in je netwerk
 • Plaats een oproep op LinkedIn of een ander zakelijk platform
 • Google naar SEO bureaus

Let tijdens je zoektocht op de specialisatie van het bedrijf. Het kan zijn dat jouw website behoefte heeft aan meer blogs, dan technische SEO of juist andersom. Elk bedrijf heeft capaciteiten in huis, de een kan iets erg goed kunnen terwijl het andere bedrijf zich er juist nog in kan ontwikkelen.

Vraag een gratis SEO quickscan aan

Om een goed beeld te krijgen van het bedrijf, is het een optie om een gratis SEO quickscan aan te vragen. Veel SEO bureaus bieden dit vrijblijvend aan om uiteindelijk klanten mee over te halen. Het is dan ook slim om hier gebruik van te maken. Je kan de scans van verschillende bedrijven naast elkaar leggen om erachter te komen welk bedrijf de meest waardevolle punten heeft geanalyseerd. Daarnaast is het altijd goed om van tevoren contact te hebben om te zien wat bijvoorbeeld de reactiesnelheid is.

Lees referenties van klanten

Hoe fijn is het om te weten hoe andere het SEO bureau hebben ervaren? Vooral als de bedrijven in dezelfde of een soortgelijke branche als jij zitten. Wat al helemaal een uitkomst is, als zij deze referenties op hun eigen website hebben staan. Een voorbeeld is de testimonials pagina op onze eigen website.

Neem zelf een kijkje!

Mocht je iemand in je omgeving of binnen je bedrijf hebben met enige kennis over SEO, dan is het slim om deze persoon eerst even naar je resultaten te laten kijken. Het is goed om te weten hoe je ervoor staat om te kunnen bepalen waar jouw website behoefte aan heeft. Als je de samenwerking met het SEO bureau bent aangegaan, kun je zelf monitoren of de werkzaamheden van positieve invloed zijn.

SEO bureau Onder helpt je graag!
Met dit artikel hoop ik je de goede richting opgestuurd te hebben voor het vinden van een SEO bureau dat bij jou past. Ook hebben wij een gratis SEO quickscan waar je gebruik van kunt maken. Mocht je je keuze al gemaakt hebben, dan kun je vandaag nog contact opnemen!

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.