9+
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
19-7-2022 Technische SEO,

HTTPS: Het belang van een veilige website

Helaas is het internet niet altijd veilig. Hackers, cybercriminelen en andere louche figuren stelen gegevens om te gebruiken voor eigen doeleinden. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om jouw website te beschermen tegen kwaadwillenden. Het beveiligen van jouw website met een HTTPS-verbinding is daar een van. Lees snel meer over HTTPS en het belang van een veilige website. 

Wat is HTTPS en waarom is het belangrijk?

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol. Dit is de standaardtaal die wordt gebruikt tussen de browser en de websites die je bezoekt. HTTPS is de beveiligde versie hiervan. HTTPS (of Hypertext Transfer Protocol Secure) is een communicatieprotocol waarmee gebruikers veilig websites kunnen openen, e-mails kunnen verzenden en gevoelige informatie online kunnen delen. Aan het slotje links naast de adresbalk kun je zien of een website versleuteld is en een veilige HTTPS-verbinding heeft. 

Waarom is een HTTPS-verbinding belangrijk? 

Een HTTPS-verbinding is belangrijk, omdat je hiermee laat zien dat je vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de bezoeker. Voor financiële websites of e-commerce platforms is het extra belangrijk, omdat hier veel gegevens verwerkt worden. De encryptie (HTTPS-verbinding) maakt het moeilijker om voor kwaadwillenden toegang te krijgen tot de informatie die wordt verzonden en ontvangen. 

Veiligheidsmelding 

Als jouw website niet toegankelijk is via HTTPS, krijgen jouw website bezoekers een melding te zien in de browser. Hier staat dat jouw website onveilig is. Dit zal hen afschrikken. Ook zorgt dit ervoor dat ze jouw website verlaten.. Dit kan een negatieve invloed hebben op SEO, omdat Google websites met SSL-certificaat (HTTPS-verbinding) als betrouwbaarder beoordeelt. Zorg daarom altijd voor een HTTPS-verbinding voor jouw website. 

Heb je nog een een HTTP-website en wil je overstappen naar een veilige HTTPS-verbinding? Bekijk dan onze SEO diensten of ga direct naar de SEO migratie pagina. Naast dat we je advies geven over migratie, zorgen wij ook voor het behoud van jouw posities in de zoekresultaten, waardoor er geen organisch verkeer verloren gaat. Bij SEO bureau Onder helpen wij jou hier graag bij. 

Migreren naar een HTTPS-verbinding?

Het migreren van een een HTTP- naar HTTPS-website is veel eenvoudiger dan een rebranding, het switchen van hostingprovider of het kiezen voor een nieuw CMS. Er komt dan veel meer kijken bij de SEO migratie. Voor ons maakt het niet uit met welke migratie we te maken hebben. Ga jij jouw website migreren? Dan voorzien onze SEO specialisten jou graag van SEO advies, zodat je jouw organisch verkeer en posities in de zoekresultaten behoudt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.