9+
Emma Geerts

Emma Geerts

SEO & Communicatie Specialist
19-8-2022 Kennisbank

Scoren met lokale SEO

De wereld wordt steeds digitaler. De tijd dat mensen op papier op zoek gingen naar de vestigingsplaats en de openingstijden van een bedrijf is voorbij. Vandaag zullen de meeste klanten smartphones gebruiken om info te achterhalen. Met deze toegenomen nadruk op digitale aanwezigheid is lokale SEO belangrijker dan ooit geworden.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is het optimaliseren van je website, zodat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer gebruikers op zoek zijn naar bedrijven in uw regio. Met lokale SEO richt je je op gebruikers die binnen een bepaalde straal van je bedrijf zoeken. Laten we zeggen dat je een bakkerij hebt en je de eigenaar bent van een winkel in Amsterdam. Dan kan je met jouw zoektermen ook inzetten op ‘’bakkerij Amsterdam’’, en niet alleen bakkerij. Dit is omdat mensen die op zoek zijn naar een bakkerij in hun buurt meer geneigd zullen zijn om op jouw website te klikken in plaats van de website van een bakkerij ergens in het noorden van ons land. Het draait allemaal om het grijpen van de aandacht van potentiële klanten in je omgeving.

Waarom is lokale SEO belangrijk?

Je zou kunnen denken dat omdat je geen fysieke winkel hebt, lokale SEO je tijd niet waard is. Maar dat kan niet verder van de waarheid zijn. Lokale SEO is belangrijker dan ooit in de digitale wereld van vandaag. Hier zijn een paar redenen waarom je je wel zou moeten richten op lokale SEO:

Merkbekendheid

Als je rankt op zoektermen die gerelateerd zijn aan jouw branche, heb je een kans om merkbekendheid op te bouwen. Dit betekent dat je jouw online aanwezigheid kunt uitbreiden en je je bedrijf laat groeien.

Bezoekers

Lokale SEO geeft je een kans om boven grotere, meer gevestigde merken te ranken. Wanneer je rankt op zoektermen die gerelateerd zijn aan je locatie, kan je meer bezoekers naar je website te trekken. Dit betekent meer potentiële klanten.

Conversies

Wanneer consumenten eerder op jouw website te klikken, is de kans groter dat ze ook bij jou iets kopen.

Aan de slag met SEO

Lokale SEO is het analyseren van je website en het vinden van gebieden waar je kunt optimaliseren voor een beter zoekmachine resultaat. Lokale SEO is een essentiële digitale marketing strategie die elk bedrijf nodig heeft. Als je hoger wilt ranken in lokale zoekresultaten en meer verkeer naar je website wilt leiden, moet je aan de slag gaan met lokale SEO. Er zijn veel manieren waarop je een website kunt optimaliseren voor lokale SEO. Kies zoekwoorden die specifiek zijn voor je locatie en zorg dat je website makkelijk te crawlen en te begrijpen is voor de zoekmachine. Hoe meer je je richt op lokale SEO, hoe hoger je kunt scoren in de lokale zoekresultaten.

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Lokale SEO is slechts een van de werkzaamheden van de SEO specialist. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld bij een SEO migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse, of ga meteen voor de SEO audit

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.