9+
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist

Hoe Screaming Frog gebruiken voor SEO?

Screaming Frog is een SEO crawler die het analyseren van websites sneller, gemakkelijker, en effectiever maakt. Met de tool kun je verborgen pagina’s, gebroken links, dubbele inhoud, dubbele meta-titles en descriptions, en nog veel meer vinden in slechts een paar minuten. Hoe? Dat laten we zien in dit kennisbankartikel. In dit artikel lees je wat Screaming Frog is en hoe je het kunt gebruiken voor SEO. 

Wat is Screaming Frog?

Screaming frog is een website crawler waarmee je websites kunt analyseren. Het is een desktop programma dat je eerst moet downloaden en installeren. Het is een zeer krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om websites snel, gemakkelijk en efficiënt te analyseren. De tool crawlt jouw website, analyseert deze en maakt een overzicht van alles wat het vindt. Dit omvat zaken als gebroken links, omleidingen, dubbele inhoud, afbeeldingen met een lage resolutie, enzovoort. Voor ons als SEO bureau werkt een tool als deze erg prettig, omdat handmatig alles checken erg veel tijd kost. Meer weten? Lees dan ook gelijk ons blog over de SEO-tools die wij gebruiken.

Website aanpassingen

Je kunt de gegevens uit de crawler gebruiken om snel en eenvoudig aanpassingen aan een website aan te brengen, die een grote impact kunnen hebben op de gebruikerservaring en de prestaties van een site. Voor iedere SEO-specialist is een tool als Screaming Frog een aanrader. Vooral voor technische SEO en on-page SEO optimalisaties is de tool erg waardevol. Ook voor SEO migraties gebruiken wij de tool vaak. 

Hoe Screaming Frog gebruiken voor SEO-doeleinden?

Screaming Frog is een SEO crawler die kan worden gebruikt om een audit van een website uit te voeren. Je kunt deze crawler gebruiken om jouw hele website te crawlen, inclusief alle subdomeinen. Ook kun je een rapport maken dat alle gegevens en inzichten bevat die je nodig hebt voor jouw SEO-strategie. Dit is een snelle en efficiënte manier om jouw website te controleren. Dit kan gedaan worden zonder technische kennis. 

Website issues en opmerkelijkheden

Alles wat je nodig hebt, is de desktopversie van de crawler. Je voert vervolgens de url in van jouw website. Alles issues/opmerkelijkheden verschijnen dan rechts in beeld. Dit is erg waardevol voor een SEO-specialist, omdat deze persoon dan direct een beeld heeft wat er moet gebeuren. Hieronder zie je een aantal issues bij een willekeurige website. Vaak gebruiken wij naast Screaming Frog ook tools als Google Search Console, Google Analytics, Ahrefs en Deepcrawl. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Screaming Frog is een SEO crawler die helpt bij het maken van een SEO audit. Je kunt deze tool gebruiken om een hele website te crawlen en een rapport te maken dat gegevens en inzichten bevat die je nodig hebt voor jouw SEO strategie. Verder is er voor het gebruik van Screaming Frog weinig technische kennis nodig. Het is alleen wel goed om te weten hoe je de issues/opmerkelijkheden omzet in een succesvolle SEO strategie. Wil je meer weten over onze SEO diensten, wil je SEO advies, of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.