9+
Illustratie van SEO bureau
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
16-8-2022

Dit is wat een SEO Bureau voor jou kan doen

In het moderne digitale landschap is zoekmachine optimalisatie belangrijker dan ooit. De zoekmachines van vandaag zijn geavanceerder en gebruiksvriendelijker dan ze ooit zijn geweest. Gelukkig zijn er veel SEO bureaus die jou kunnen helpen met zoekmachine optimalisatie. 

In dit kennisbank artikel vertellen we meer over SEO en leggen we uit waarom het zo belangrijk is voor bedrijven. Ook vertellen we meer over wat een SEO bureau is, en vertellen we meer over het inhuren van SEO bureaus door bedrijven. Verder staan we stil bij de voordelen van een SEO bureau, en geven we een paar tips over hoe je de juiste kunt vinden voor uw bedrijf. Ontdek snel meer!

Wat is een SEO bureau?

Een SEO-bureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van jouw online aanwezigheid voor zoekmachines. Dit betekent dat ze jouw website optimaliseren om beter gevonden te worden. Hierdoor wordt het voor mensen makkelijker om jouw bedrijf te vinden op gewenste zoektermen. Idealiter helpt een SEO-bureau ook met het creëren van inhoud die relevant is voor jouw niche. 

Het is belangrijk op te merken dat niet alle bureaus gelijk zijn. Dat is waarom het belangrijk is om uw onderzoek te doen voordat je een SEO bureau uitkiest. Idealiter ben je op zoek naar een bureau dat ervaring heeft in jouw niche en gespecialiseerd is in het verbeteren van uw online aanwezigheid. Een SEO-bureau is geen vervanging voor een webontwikkelaar, maar de diensten die zij leveren gaan verder dan dat van een webontwikkelaar. De SEO-specialist en webdeveloper werken vaak samen. De SEO specialist doet een SEO analyse en geeft SEO advies, bijvoorbeeld bij een SEO website migratie

Waarom is SEO belangrijk voor bedrijven?

SEO zorgt ervoor dat jouw bedrijf online vindbaar is. Het zorgt ervoor dat uw website makkelijk te vinden is door zoekmachines en dat uw website hoger scoort dan die van uw concurrenten. SEO is om vele redenen belangrijk, bijvoorbeeld om jouw producten en diensten onder de man te krijgen. Je kunt nog zulke goede producten en diensten leveren, maar als jij niet goed vindbaar bent, zul je geen klanten krijgen. Je wilt dus dat jouw bedrijf online opgemerkt wordt. 

Hoe vind je het juiste SEO bureau voor jouw bedrijf?

Het eerste wat je moet doen, is begrijpen wat je van een SEO-bureau verwacht. Wil je meer bezoekers, leads of conversies? Voor elk aspect kun je weer een andere online marketing specialist inschakelen. Zodra je een idee hebt van waar je naar op zoek bent, kun je op zoek gaan naar een bureau of freelancer met de juiste kwaliteiten. 

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden; in welke tak van online marketing is het bureau gespecialiseerd? Er zijn veel online marketing bedrijven die zich richten op een taak, bijvoorbeeld SEO, SEA, CRO of linkbuilding. Het is belangrijk dat je het juiste bedrijf inschakelt als jij op zoek bent naar een expert op het gebied van SEO. Verder is het goed om te weten of het SEO bureau ervaring heeft met jouw niche. Tot slot is het goed om rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding; wat is jouw ROI

3 tips voor het vinden van het juiste SEO-bureau

Vraag naar referenties: Referenties kunnen u een idee geven van hoe een bureau werkt en of ze geschikt zijn voor jouw bedrijf. Idealiter wil je praten met (voormalige) klanten en niet met mensen van het bureau zelf, zodat je duidelijk hebt met wat voor SEO bureau je te maken hebt. 

Kijk naar de portfolio van het bureau: Een goed portfolio laat zien wat voor werk het bureau doet. Het kan je een idee geven van de kwaliteit van hun werk en hoe ze met klanten werken. Bekijk ook eens onze testimonials

Vraag om een gedetailleerd voorstel: Als je een paar bureaus hebt gevonden waarvan je denkt dat ze goed zijn voor jouw bedrijf, vraag ze dan om een voorstel. Zorg ervoor dat je hun referenties controleert en ze vergelijkt met het voorstel. 

SEO bureau inhuren? 

SEO is een langetermijnstrategie die u na verloop van tijd geweldige resultaten kan opleveren. Hoewel het belangrijk is om het juiste bureau te vinden, is het ook belangrijk om te begrijpen dat SEO tijd kost; er is geen quick fix. Als je op zoek bent om uw bedrijf te laten groeien, moet je ervoor zorgen dat je online gevonden kunt worden. SEO is de beste manier om dit te doen. Bij SEO bureau Onder  staan de SEO-specialisten graag voor je klaar. Ontdek onze SEO diensten, of vraag direct een live SEO analyse aan.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.