9+
Emma Geerts

Emma Geerts

SEO & Communicatie Specialist
22-7-2022

Wat doet een online marketing specialist?

Online marketing is snel aan het uitgroeien tot een van de belangrijkste aspecten van het bedrijfsleven. Als gevolg hiervan zijn werkgevers op zoek naar kandidaten die hun bedrijf kunnen helpen hun producten online op de markt te brengen.
Als je geïnteresseerd bent in dit gebied, kan een baan als online marketingspecialist de perfecte baan voor jou zijn. Lees verder om meer te weten te komen over wat een online marketingspecialist doet.

Waarom zou je een online marketing specialist worden?

Online marketing is een groeiend vakgebied met een tekort aan gekwalificeerde werknemers. Het Bureau of Labor Statistics voorspelt een groei van 10 procent voor marketingmanagers, terwijl online marketing specialisten naar verwachting met 22 procent zullen groeien.
Dit betekent dat er in de nabije toekomst een drastisch tekort aan specialisten zal zijn. Een online marketing specialist worden kan een goede keuze zijn als je geïnteresseerd bent in marketing.

3 belangrijke vaardigheden om online marketing specialist te worden

  • Sterke marketingvaardigheden: om op dit gebied uit te blinken, hoef je niet de beste marketeer op aarde te zijn. Sterker nog, je hoeft niet eens een diploma in marketing te hebben. Wat je wel nodig hebt, is het vermogen om gegevens te analyseren en effectieve campagnes op te zetten om een bedrijf te helpen zijn bedrijfsdoelstellingen te halen
  • Sterke analytische vaardigheden: je moet gegevens kunnen analyseren om te bepalen welke tactieken het beste werken. Je moet ook kunnen bepalen welke kanalen de meeste leads opleveren en daar je aandacht op richten
  • Sterke communicatieve vaardigheden: tot slot moet je je bevindingen effectief kunnen communiceren met de andere leden van je team. Dit houdt onder meer in dat je de beste manieren moet vinden om je bevindingen aan je managers te presenteren, op een manier die het voor hen gemakkelijk maakt om die gegevens te begrijpen en op basis daarvan beslissingen te nemen

Hoe word je een online marketing specialist?

Om een online marketing specialist te worden, moet je eerst een bachelorsdiploma in marketing of een aanverwant gebied behalen. Hoewel het niet voor elke functie vereist is, kan een bachelorsdiploma je helpen om je te onderscheiden van andere werkzoekenden. Vervolgens kun je ervaring opdoen in een interne marketingfunctie of bij een marketingbureau voordat je een baan als online marketing specialist nastreeft. Het is ook belangrijk dat je de juiste vaardigheden ontwikkelt voor de baan. Werkgevers zijn op zoek naar kandidaten met sterke communicatieve vaardigheden, kennis van analytics en een goed begrip van de nieuwste marketingtactieken, zoals e-commerce strategieën, e-mailmarketing en meer.

Meer weten? Neem contact op!

Geïnteresseerd in een functie binnen de marketing? Bekijk dan snel onze vacatures om te kijken of jouw perfecte job ertussen staat,
Op zoek naar gericht SEO advies? Neem contact op met onze SEO specialisten, of bekijk de SEO diensten die wij aanbieden. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.