9+
SEO workshop - SEO trainingen voor bedrijven - SEO trainingen voor een bedrijf - Geavanceerde SEO
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
10-8-2023 Kennisbank

Wat doet een SEO bureau precies?

Search Engine Optimization, kortweg SEO, is een cruciale schakel voor bedrijven die online zichtbaar en vindbaar willen zijn. Maar wat doet een SEO bureau, zoals Onder, nu eigenlijk en is het echt de moeite waard om in SEO te investeren? Lees verder om alles te weten te komen over de rol en de waarde van een SEO bureau.

Goede SEO leidt tot meer websitebezoekers

Het primaire doel van een SEO bureau is om ervoor te zorgen dat jouw website beter zichtbaar wordt in zoekmachines zoals Google. Door een effectieve SEO-strategie kan een bedrijf meer organisch verkeer naar zijn website trekken, wat betekent dat er geen kosten per klik zijn zoals bij betaalde advertentiecampagnes. Dankzij SEO hoef je niet alleen te vertrouwen op mond-tot-mondreclame of verwijzingen om jouw klantenbestand te vergroten.

Waarom is brand awareness belangrijk in SEO?

Veel bedrijven maken de fout te denken dat SEO alleen draait om het verhogen van de rankings in zoekmachines. Maar het gaat veel verder dan dat. SEO helpt ook bij het opbouwen van merkbekendheid. Wanneer jouw website consistent verschijnt in de topresultaten van zoekmachines, wordt jouw merk betrouwbaarder voor potentiële klanten. Consistentie in zichtbaarheid toont autoriteit en betrouwbaarheid aan, twee essentiële elementen voor het opbouwen van een sterk merkimago. Weten hoe je meer bezoekers krijgt naar een kleine website? Bekijk dan ook onze onderstaande video.

Helaas, media is alleen beschikbaar wanneer je onze cookies voor Statistieken accepteert
Accepteren

Hoe meet je het ROI van een SEO-campagne?

Het meten van de ROI (Return on Investment) van een SEO-campagne kan ingewikkelder zijn dan andere marketinginspanningen, gezien de vele variabelen in het spel. Echter, door naar specifieke KPI’s (Key Performance Indicators) te kijken, zoals het verkeer naar jouw site, de duur van bezoeken, de conversieratio’s en natuurlijk de ranking van jouw website in de zoekresultaten, kun je een duidelijk beeld krijgen van hoe effectief de SEO-inspanningen zijn. Dit zijn ook dingen waarop wij rapporteren bij onze klanten.

Is het de moeite waard om in SEO te investeren?

Ja, SEO blijft relevant. SEO helpt zoekmachines bij het doorzoeken en categoriseren van jouw website. Dit is essentieel omdat zoekmachines, zoals Google, erop gericht zijn gebruikers te helpen antwoorden op hun vragen te vinden. Bovendien hebben SEO-leads gemiddeld een grote kans van slagen, wat aangeeft dat dit een efficiënte manier is om potentiële klanten te bereiken. Volgens verschillende onderzoeken wordt gemiddeld 15% van die leads ook echt klant.

Welke sectoren hebben het meest baat bij SEO?

Hoewel bijna elke branche kan profiteren van SEO, zijn er enkele sectoren die er bijzonder baat bij hebben:

 • Medische dienstverlening: Ze zijn 24/7 beschikbaar en daarom is SEO cruciaal om een breder publiek te bereiken.
 • Woningreparatie en renovatie.
 • Vastgoed.
 • Professionele diensten.
 • Online bedrijven.
 • Horeca

Waarop moet je letten bij het inhuren van een SEO-bureau?

Het inhuren van een SEO-bureau is een belangrijke beslissing. Hier zijn enkele vragen die je moet stellen en dingen waar je op moet letten:

 • Begrijp de geschiedenis van het SEO-bureau. Hebben ze bewezen resultaten?
 • Vraag naar hun SEO-processen. Wat zijn hun methoden om mijn zoekmachineranking te verbeteren?
 • Wat is hun rapportage- en vergaderfrequentie? Transparantie is cruciaal.
 • Op welke manier vergaren ze baclinks (verwijzingen) voor mijn website?
 • Wanneer kan ik resultaten verwachten?

Kies je voor SEO bureau Onder? Dan bieden wij vanaf moment 1 transparantie over de diensten die wij verlenen. Ook rapporteren wij uitgebreid op onze dienstverlening en resultaten. Voor ons is een goede, vlotte communicatie cruciaal om goede resultaten te behalen. Meer weten over onze klanten? Bekijk dan ook onze cases.

Bedenk verder dat 75% van de mensen nooit voorbij de eerste pagina van de Google-zoekresultaten gaat. Als jouw website niet op de eerste pagina staat, mis je een aanzienlijk deel van het potentiële verkeer. Goede SEO-posities zijn en blijven dus erg interessant.

Wat kost SEO per maand?

De kosten voor SEO kunnen sterk variëren afhankelijk van het bureau en de specificiteit van de vereiste diensten. Kleinschalige SEO-pakketten kunnen variëren van €400 tot €900 per maand, terwijl uitgebreidere services kunnen oplopen tot €4.000 per maand. Grotere SEO-projecten kosten gemiddeld tussen de €1.500 en €5.000 per maand. Het is belangrijk om te begrijpen wat je precies krijgt voor jouw investering. Je kunt daarom altijd vragen om een inschatting van de ROI, ondanks het feit dat geen een SEO bureau resultaten kan beloven.

Een SEO bureau speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van jouw online vindbaarheid

Een SEO-bureau speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Door in SEO te investeren, kun je niet alleen meer verkeer naar jouw website trekken, maar ook de kwaliteit van dit verkeer verbeteren. Het kiezen van het juiste bureau is cruciaal, dus doe jouw onderzoek en stel de juiste vragen om ervoor te zorgen dat je zaken doet met een bureau waarin jij vertrouwen hebt. Meer weten over onze diensten? Bekijk dan ook onze SEO audit en SEO advies pagina, of neem direct contact met ons op.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.