9+
Emma Geerts

Emma Geerts

SEO & Communicatie Specialist

Wat is een zoekopdracht?

Wanneer je een probleem hebt, moet je informatie vinden. Of het nu gaat om informatie over je huiswerkopdracht of een artikel over wat je moet doen als je moeder deze maand geen derde paar nieuwe sportschoenen voor je koopt, het vinden van die informatie is de eerste stap in de oplossing van het probleem. Het vinden van informatie heet “zoeken” en is iets waar computers heel goed in zijn. In deze blogpost wordt uitgelegd wat zoeken is en wat het niet is.

Wat is zoeken?

Een zoekopdracht is een poging om iets of iemand te vinden. Tegenwoordig betekent “zoeken” meestal dat je een computer gebruikt om informatie op het web te vinden. Dit doe je door trefwoorden in een zoekvak van een zoekmachine te typen. Deze trefwoorden gebruikt de computer om de door u gezochte informatie te vinden. De zoekresultaten tonen u alle online plaatsen waar uw trefwoorden voorkomen. U kunt dan doorklikken om die websites te bezoeken en de informatie te bekijken die u nodig hebt.

Soorten zoekopdrachten

Er kan op verschillende manieren een zoekopdracht gegeven worden aan de zoekmachine.

  • Zoeken op tekst: deze manier zien we het vaakst gebeuren. Iemand typt in woorden de zoekopdracht in het zoekvak
  • Zoeken op afbeelding: in plaats van woorden, geef je de zoekmachine een afbeelding. Denk bijvoorbeeld aan zoeken door Google Lens
  • Zoeken op audio: kennen we Shazam nog? Deze app die muziek kan herkennen bestaat al 20 jaar en is een goed voorbeeld van zoeken op audio
  • Zoeken op video: op zoek naar een video? Dan vul je de zoekopdracht in op Google en ga je vervolgens naar het tabblad video’s.

Hoe zoek ik iets op op internet?

Zoeken is het proces van het vinden van informatie op het internet door het typen van trefwoorden in een zoekvak. Zoekmachines zijn de beste manier om informatie op het web te vinden en kunnen in de meest uiteenlopende situaties worden gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten zoekmachines, elk met hun eigen sterke punten. U kunt zoeken gebruiken in de meest uiteenlopende situaties, van het vinden van informatie over een schoolproject tot het onderzoeken van gezondheidskwesties.

Zelf op zoek naar wat hulp?

Mooi, want bij SEO bureau Onder zijn we gek van zoeken! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze SEO specialisten, of bekijk de SEO diensten die wij aanbieden. Op zoek naar gericht SEO advies? Doe dan alvast een live SEO analyse en krijg direct inzicht in hoe jouw site ervoor staat, of vraag direct een SEO audit aan

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.