9+
Emma Geerts

Emma Geerts

SEO & Communicatie Specialist
22-7-2022 How to/DIY,

Wat is SEO en hoe helpt het je bedrijf?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van een website, zodat deze gemakkelijk kan worden gevonden door gebruikers in zoekmachines zoals Google, Bing, en Yahoo. Als de site van jouw bedrijf online niet gemakkelijk te vinden is, zullen ook potentiële klanten de site niet vinden wanneer ze zoeken naar producten of diensten zoals die van jou. Dat betekent dat je kansen mist om nieuwe klanten te winnen en je bedrijf te laten groeien. En wat nog belangrijker is: als de bezoekers van je website geen goede ervaring hebben wanneer ze op jouw site komen, zullen ze niet meer terugkomen.

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is het proces dat gebruikt wordt om het aantal bezoekers naar een website vanuit zoekmachines zoals Google te verhogen. SEO kan ook helpen om hoger in de zoekresultaten te komen, zodat je meer bezoekers krijgt van klikken. Door het optimaliseren van je website vergroot je de kans dat deze bovenaan de organische zoekresultaten zal verschijnen. Dit betekent dat meer mensen je site zullen vinden, doorklikken, en zo uiteindelijk een klant worden.

Waarom is SEO zo belangrijk?

Search Engine Optimization(SEO) is van groot belang voor het behalen van online succes. Door zoekmachine optimalisatie toe te passen, vergroot je de online zichtbaarheid, trek je meer gericht organische verkeer aan en bouw je aan online autoriteit. Met behulp van een SEO review, zoals de gratis live SEO-analyse die wij bieden, krijg je inzicht in de prestaties van jouw website en ontdekken wij waar optimalisaties nodig zijn. Dit stelt jou in staat om een effectieve strategie te ontwikkelen, wat resulteert in meer organische bezoekers, leads en conversies.

Wat doet SEO voor je bedrijf?

SEO kan een bedrijf helpen bij een aantal zakelijke doelstellingen, zoals het verhogen van het verkeer naar een website, het krijgen van meer leads, en het omzetten van meer van die leads in klanten. Slechts ongeveer 1 procent van de websites staat bovenaan in de resultaten van zoekmachines. Als je daar niet bij hoort, loop je een hoop potentiële klanten mis. Als uw site bovenaan de organische zoekresultaten zoals Google verschijnt, vergroot u de kans dat u nieuwe klanten aan uw deur krijgt.

Hoe bereik je succes met SEO?

SEO is een doorlopend proces dat een inzet van je bedrijf vereist om succes te behalen. Het is belangrijk om te onthouden dat SEO geen one-and-done strategie is; het is een lange termijn investering. Je kunt niet zomaar een paar artikelen opgooien en verwachten dat je bovenaan in de zoekmachineresultaten komt te staan. Je moet strategisch zijn over wat je publiceert, wanneer je het publiceert, en, nog belangrijker, waarom je het publiceert.

Daarbij komt ook nog om de hoek: je kunt de beste SEO-strategie ter wereld hebben, maar als je geen inhoud hebt die nuttig, nuttig, nuttig is (hebben we al vaak genoeg nuttig gezegd?), zal je website niet goed scoren. Je zult met de verschillende onderdelen van SEO aan de slag moeten om je website zo goed mogelijk te optimaliseren.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!

SEO is een fundamenteel onderdeel van marketing voor elk bedrijf dat online wil concurreren. Als de website van uw bedrijf online niet gemakkelijk te vinden is, zullen potentiële klanten de website niet kunnen vinden. Meer weten over het SEO werkgebied? Lees dan eens onze blogs over de werking van een zoekmachine en technische SEO, inclusief handige checklist!

Ben je op zoek naar gericht SEO advies? Neem contact op met onze SEO specialisten, of bekijk de SEO diensten die wij aanbieden. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse of een SEO quickscan en weet hoe je ervoor staat,

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.