9+
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
19-7-2022 Kennisbank

3 stappen om jouw WordPress website naar een andere hostingprovider te migreren

Heb je je ooit afgevraagd of er een betere, goedkopere of snellere manier is om jouw WordPress website te hosten? Hoe mooi is het als jij jouw website kan migreren, zonder downtime en verlies in bezoekersaantallen. Een SEO website migratie kan ingewikkeld zijn, maar wanneer er gebruikgemaakt wordt van hetzelfde CMS – in dit geval WordPress – kan een website migratie erg soepel verlopen.  Met de juiste tools, zoals een redirection plugin, en de juiste voorbereiding zorg je ervoor dat een WordPress migratie naar een andere hostingprovider succesvol verloopt. 

Wat is een WordPress website migratie? 

Voordat we ingaan op hoe we een WordPress site kunnen migreren, moeten we begrijpen hoe een website migratie werkt. Website migratie is het proces van het overbrengen en/of delen van gegevens tussen één of meerdere websites. In het ideale geval verloopt het proces automatisch en is er geen input van de gebruiker nodig tijdens de overdracht. 

Eenvoudig of complex?

Migratie kan worden toegepast op een verscheidenheid aan gegevens, waaronder webpagina’s, afbeeldingen, video’s en zelfs gebruikersaccountinformatie. Afhankelijk van het type migratie, kan het proces zo eenvoudig zijn als kopiëren of zo complex als het overbrengen van gegevens tussen twee of meer verschillende hostingomgevingen. Meer weten over onze SEO diensten die wij uitvoeren voor, tijdens en na de migratie? Ga dan naar onze SEO diensten pagina, of bekijk onze SEO migratie checklist.

WordPress migreren naar een nieuwe hostingprovider

Om een WordPress site naar een andere hostingprovider te migreren, begin je met het maken van een back-up van jouw huidige WordPress website. Je kunt een WordPress back-up plugin gebruiken om jouw WordPress site gegevens te exporteren en de gegevens buiten jouw website op te slaan. Als je geen backup plugin hebt, kun je ook een online back-up service gebruiken om een back-up van jouw website te maken, of zelf alles handmatig exporteren. Afhankelijk van de migratiestrategie, is de volgende stap het voorbereiden van de nieuwe hostingomgeving. Je kunt hierbij denken aan het aanschaffen van de hosting, met de juiste opslagruimte. Maar ook aan het aanmaken van de database en zorgen dat alles goed staat. 

Stap 1: Exporteer WordPress website gegevens

De eerste stap voor het migreren van jouw WordPress website is het exporteren van jouw WordPress website gegevens. Het exporteren van website gegevens, ook wel bekend als een back-up, stelt je in staat om jouw website gegevens buiten jouw website op te slaan, zodat je de gegevens kunt herstellen indien nodig. Wij raden het aan een WordPress back-up plugin te gebruiken om jouw WordPress website gegevens te exporteren en de gegevens buiten jouw website op te slaan. Als je geen back-up plugin hebt, kun je ook een online back-upservice gebruiken om een back-up van jouw website te maken. Ook kun je dit regelen via jouw huidige hostingprovider/webdeveloper. 

Stap 2: Importeer geëxporteerde gegevens naar de nieuwe hosting omgeving

De volgende stap is het voorbereiden van jouw huidige hosting omgeving en de nieuwe hosting omgeving. Migratie kan een tijdrovend proces zijn, afhankelijk van de grootte van jouw website, dus het is het beste om te beginnen met de voorbereiding van jouw huidige hosting omgeving en de nieuwe hosting omgeving voordat je daadwerkelijk de site migreert. Alle gegevens moeten geïmporteerd worden in de nieuwe hostingomgeving. 

Stap 3: Wijzig DNS-instellingen en bezoek jouw WordPress website

Nadat je jouw huidige hosting omgeving en de nieuwe hosting omgeving hebt voorbereid, is het tijd om jouw WordPress website te migreren. Eerst moet je jouw DNS-instellingen wijzigen, zodat bezoekers naar de nieuwe hostingprovider worden geleid. Nadat je jouw DNS-instellingen hebt gewijzigd, kun je jouw website bezoeken met de nieuwe url. Soms kun je tijdens de migratie al bezig met het aanpassen van de website en het creëren van nieuwe content. Wij geven graag SEO advies over hoe jij jouw migratie succesvol laat verlopen. 

WordPress website migreren? Zorg voor een goede SEO migratie!

Het migreren van jouw WordPress website naar jouw nieuwe hosting provider kan een uitdaging zijn, maar het proces hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste strategie en voorbereiding, kunt je een website migreren in enkele dagen. Dit geldt wel alleen voor kleine websites. Vaker komt het voor dat wij websites moeten migreren met tienduizenden url’s en dat we hiervoor een redirect file moeten opstellen. Dit is erg belangrijk, want je wilt geen SEO verkeer verliezen. Meer weten over de stappen die wij nemen bij een SEO migratie? Ga dan snel naar de SEO migratie pagina. Op deze pagina leggen we uitgebreid uit hoe de SEO-specialisten van SEO bureau Onder een SEO migratie aanpakken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.