9+

Chat GPT prompts voor SEO? Dit is onze top 10!

Ben je op zoek naar de beste Chat GPT prompts voor jouw business? En ben jij nieuwsgierig hoe jij Chat GPT het beste kunt inzetten voor jouw bedrijf en met welke prompts jij jouw SEO-activiteiten naar een next level brengt? Blijf dan vooral hangen tot het eind en ontdek onze favoriete prompts tot nu toe. 

Wat is Chat GPT? 

Chat GPT is een geavanceerd AI-model, ontwikkeld door OpenAI, dat is ontworpen om tekstgebaseerde conversaties te simuleren met menselijke gebruikers. Het maakt gebruik van machine learning, specifiek een technologie genaamd Generative Pre-training Transformer (GPT), om te begrijpen en te reageren op gebruikersinput in natuurlijke taal. 

Vragen beantwoorden, verhalen schrijven en meer

Chat GPT kan veel onderwerpen behandelen en is in staat om vragen te beantwoorden, verhalen te schrijven, uitleg te geven over complexe concepten en nog veel meer. Het huidige model, GPT-4, werd opgeleid tot en met september 2021 en bevat daarom informatie tot die datum. Bij SEO bureau Onder doen we veel onderzoek naar Chat GPT en hoe we het succesvol kunnen inzetten. Meer over wat Chat GPT is? Lees dan ook ons kennisbank artikel: Wat is Chat GPT? 

Hoe werkt Chat GPT? 

Chat GPT is gebaseerd op een transformer-architectuur, een specifiek type neuraal netwerk dat de context van woorden en zinnen in een tekst begrijpt door aandacht te besteden aan de posities en relaties tussen woorden. De kracht van Chat GPT zit in zijn vermogen om een reeks woorden als input te ontvangen en voorspellingen te doen over wat het volgende woord zou moeten zijn. Hierbij houdt het rekening met de context van alle voorgaande woorden in de reeks. 

Blootgesteld aan veel verschillende teksten 

Tijdens de trainingsfase wordt het blootgesteld aan een grote verscheidenheid aan teksten, waardoor het patronen en relaties leert tussen verschillende taalkundige concepten. Wanneer het eenmaal is getraind, kan het deze kennis toepassen om mensachtige tekst te genereren in reactie op de input van de gebruiker, waarbij het nieuwe zinnen en ideeën creëert die niet expliciet in de trainingsgegevens zijn voorgekomen. Meer over hoe Chat GPT werkt? Lees dan ook ons kennisbankartikel: Hoe kun je Chat GPT gebruiken? Dan gaan wij snel verder met onze beste Chat GPT prompts voor SEO.

Onze beste Chat GPT prompts voor SEO 

Voor het selecteren van een top 10 hebben wij ontzettend veel prompts getest en gefinetuned.  Dit zijn prompts die wij online tegen zijn gekomen, maar ook prompts die wij zelf bedacht hebben. Ook hebben we het binnen ons netwerk regelmatig met SEO-specialisten over welke prompts wel/niet werken. Voor sommige prompts is nog wat toelichting vereist. Vandaar dat we ook een YouTube video gemaakt hebben. Die zie je hieronder. Onder de video hebben we de prompts helemaal uitgeschreven. 

10. Linkbuilding outreach 

Prompt: Genereer een lijst van websites met veel autoriteit in mijn niche, die gastblogs accepteren 

Wat kun je hiermee? 

Sneller outreach doen en partijen vinden die gastblogs accepteren.

9. Outline/briefing maken

Prompt: Doe je voor als een (specialist binnen jouw vakgebied), maak een outline voor een blog, waarin stap voor stap wordt uitgelegd wordt hoe (X) werkt.

Wat kun je hiermee? 

Op een eenvoudige manier inspiratie opdoen voor een nieuw blog. Chat GPT zorgt voor een opzet vanuit waar je verder kunt werken.

8. Hogere CTR

Prompt: Maak drie alternatieven voor de volgende blogtitel: (blogtitel). Creëer titels die zorgen voor een hogere CTR. 

Wat kun je hiermee? 

Je krijgt blogtitels die (hoogstwaarschijnlijk) zorgen voor een hogere CTR. Dit bevordert de doorklikratio vanuit Google en het organische verkeer naar jouw website. 

7. Perfecte zoektermen vinden

Prompt: Doe je voor als een SEO specialist en kom met een lijst van zoektermen met een hoog zoekvolume en een lage keyword difficulty binnen (jouw niche).

Wat kun je hiermee? 

Je krijgt een set zoektermen waarmee je relatief makkelijk rankt in Google, zonder dat je hier een keyword tool voor nodig hebt, zoals Ahrefs of Semrush. Altijd goed om te controleren uiteraard. 

6. Zoektermen classificeren

Prompt: 

Classificeer de volgende set zoektermen op basis van zoekintentie en zet het in een tabel (informatief, commercieel, transactioneel).

Wat kun je hiermee? 

Zoektermen vinden en indelen per fase van de customer journey. Informatieve zoektermen bijvoorbeeld koppelen aan de awareness fase en transactionele aan de fase voor de aankoop. 

5. Hreflang tags maken 

Prompt: Maak hreflang tags voor pagina’s van website X in Nederland. De website is verder beschikbaar in de volgende landen en bijbehorende talen: (domein.ext + talen), (domein.ext + talen) en (domein.ext + talen)

Wat kun je hiermee? 

Een duidelijke internationale structuur neerzetten voor jouw website/webshop.

Tip: Mocht het niet lukken, gebruik dan de Hreflang tag generator van https://www.aleydasolis.com/ en controleer na implementatie de hreflang met de hreflang checker van technicalseo.com: https://technicalseo.com/tools/hreflang/

hreflang tag generator

4. 301-redirects

Prompt: 

Maak een .htacces file met 301-redirects voor de volgende url’s: (oude url) > (nieuwe url) 

Wat kun je hiermee? 

Makkelijk redirects neerleggen bij de developer van jouw website, die direct geïmplementeerd kunnen worden. 

3. Robots.txt 

Prompt: 

Maak een robots.txt file waarin het volgende uitgesloten wordt (het pad wat jij wilt uitsluiten), maar waarbij het volgende niet uitgesloten wordt (pad). 

Wat kun je hiermee? 

Filters uitsluiten die niet geïndexeerd hoeven te worden en hiermee crawlbudget besparen. 

2. Blogartikel maken 

Prompt: 

Je bent een ervaren schrijver. Maak voor mij een SEO-geoptimaliseerd blogartikel omtrent (zoekterm X), waarbij je rekening houdt met de doelgroep. Dit zijn (omschrijving doelgroep). Maak de blog minimaal 1500 woorden lang. Zorg ervoor dat de lezer echt iets aan de tekst heeft en beantwoord vragen van de lezer.  

Wat kun je hiermee? 

Longread blogs maken waarmee je waarde levert aan de doelgroep. Je beantwoordt de belangrijkste vragen van de lezer en helpt de lezer een handje op weg. 

1. SEO audit van een specifieke pagina 

Prompt: 

Doe alsof je een SEO specialist bent en maak een uitgebreide On-page SEO audit van volgende pagina: (url). Brief ook technische verbeteringen. 

Wat kun je hiermee? 

Een uitgebreide SEO audit krijgen van een specifieke pagina waarbij je de grootste on-page en tech issues direct inzichtelijk hebt. Zorg dat je hiervoor de SEO core plugin hebt draaien (zie ook onderstaande screenshot).

SEO core AI plugin

Hoe maak je de perfecte tekst met Chat GPT?

De perfecte tekst bestaat in onze ogen niet. Er is altijd wel iets aan te merken als je de tekst laat controleren door iemand anders. In plaats daarvan verdiepen wij ons graag in de vraag: Hoe kun je met een tekst zoveel mogelijk impact maken? Schrijf jij een tekst voor een bedrijf? Dan wil je niet alleen dat het gelezen wordt. 

Wat je wel wilt, is dat er veel organisch verkeer binnenkomt en dat het converteert.  Je wilt dat mensen jouw product of dienst aanschaffen en – het liefst voor langere tijd – zaken met je doen. Ben jij bereid om te leren hoe zowel Google, Ahrefs als Chat GPT jou kunnen helpen met het maken van kwalitatieve content? Lees dan ook ons blog: Hoe schrijf je een goede tekst met behulp van Ahrefs, Google en Chat GPT? Dit blog hebben we ook verfilmd. Die video zie je hieronder. 

Helaas, media is alleen beschikbaar wanneer je onze cookies voor Statistieken accepteert
Accepteren

Heb jij een mooie, uitdagende case? Neem contact met ons op

Uiteraard staan wij altijd open voor mooie, uitdagende SEO cases en kijken wij graag mee hoe jij de SEO van jouw bedrijf kunt verbeteren. Ook werken we steeds vaker met Chat GPT en doen we hier veel onderzoek naar. Telkens testen wij wat wel werkt, en wat niet. Hierdoor hebben we al een hoop geleerd over Chat GPT, maar er valt ook nog steeds een hoop te leren. Wil je weten hoe wij jou van dienst kunnen zijn? Neem dan snel contact met ons op. Wil je hulp bij zoekmachine optimalisatie? Lees alles over het inschakelen van een SEO specialist.

Als SEO bureau zijn wij namelijk experts in het verbeteren van de online vindbaarheid van websites en gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte SEO-oplossingen. Ben je op zoek naar een incompany SEO training en wil je jouw team versterken met kennis over zoekmachine-optimalisatie door middel van incompany SEO trainingen? Neem dan contact op met ons. Wij bieden op maat gemaakte trainingen die specifiek zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van jouw organisatie te voldoen. Ons doel is om je team te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om jullie online aanwezigheid effectief te verbeteren en te onderhouden.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.