9+
Emma Geerts

Emma Geerts

SEO & Communicatie Specialist
25-8-2022 Kennisbank

Wat is E-Commerce?

E-commerce is de business van het online verkopen van producten. Het is een groeiende sector met een enorm potentieel voor groei in de toekomst, en het is ook een geweldige manier om aan de slag te gaan als ondernemer met een klein budget. Je hebt geen groot kapitaal nodig om je eerste project te starten, en je hoeft ook geen eerdere ervaring te hebben om te slagen. In dit artikel zullen we uitleggen wat e-commerce is en hoe je je eigen bedrijf kunt beginnen als e-commerce verkoper.

Definitie e-commerce

De term e-commerce staat voor elektronische handel. Het verwijst naar het kopen en verkopen van producten en diensten via het internet. E-commerce is de laatste jaren een zeer populaire manier geworden om zaken te doen. Verwacht wordt dat het in de toekomst nog meer zal groeien.
Veel mensen gebruiken online shopping sites om producten te kopen die ze nodig hebben. Zij doen dit om tijd of geld te besparen. Er zijn veel voordelen verbonden aan e-commerce. Enkele van deze voordelen zijn gemakkelijke toegang, lagere prijzen, gemak, en een ruimere beschikbaarheid van producten. Wanneer iemand een product online koopt, kan hij verwachten het binnen een paar dagen in huis te hebben. Dit kan heel anders zijn wanneer iemand in een winkel winkelt. Hij moet misschien rijden of het openbaar vervoer nemen om in de winkel te komen. Dit kan uren van iemands dag in beslag nemen.

Hoe werkt e-commerce?

De meest gebruikelijke manier waarop e-commerce werkt is met een online winkel. Eerst moet u een goed product vinden om te verkopen. De beste manier om dit te doen is om iets te vinden waar u gepassioneerd over bent. Het is ook een goed idee om een product te vinden waar veel vraag naar is, maar waar weinig aanbod van is. Dit zal u helpen het product snel te verkopen. Zodra u een product hebt gekozen, moet u een fabrikant vinden die het product voor u kan maken. U moet een contract sluiten met de fabrikant, zodat hij weet wat hij moet produceren en wanneer. U zult ook een manier moeten vinden voor uw klanten om voor hun bestellingen te betalen. Er zijn veel verschillende systemen die je hiervoor kunt gebruiken, maar PayPal is een van de meest populaire. Zodra u alles klaar heeft, kunt u beginnen met het promoten van uw online winkel. U kunt gebruik maken van sociale media, online reclame, of andere methoden om mensen geïnteresseerd te krijgen in uw producten. Als u e-commerce op de juiste manier gebruikt, moet u in staat zijn om in een korte tijd een goede hoeveelheid geld te verdienen.

Hoe begin je een e-commerce bedrijf?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je een e-commerce bedrijf wilt beginnen. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat je gepassioneerd bent over het product dat je wilt verkopen. Als je niet om het product geeft, zal het veel moeilijker voor je zijn om het te verkopen. Je moet er ook voor zorgen dat er vraag is naar het product en dat het aanbod laag is. Dit maakt het gemakkelijker voor u om te verkopen en winst te maken. Het is ook belangrijk op te merken dat u een e-commerce bedrijf kunt beginnen met een klein budget. Je hebt geen groot kapitaal nodig om te beginnen. In feite, kunt u beginnen met slechts een paar honderd dollar, als je wilt. U kunt dit doen met een eenvoudige website of een storefront op een platform zoals eBay of Etsy.

De voor- en nadelen van het starten van een e-commerce bedrijf

Zoals we hebben besproken, zijn er veel voordelen aan het starten van een e-commerce bedrijf. Er zijn echter net zo veel nadelen, of zelfs meer. Enkele daarvan zijn het uit de hand lopen, het beheren van de voorraad, en het beslissen over de juiste verzendmethode. Dit zijn allemaal zaken waar je als online verkoper mee te maken krijgt. Als je hier geen rekening mee houdt, kan het bedrijf uit de hand lopen. U kunt ook geld verliezen omdat u geen goede methode hebt om de voorraad bij te houden. Ten slotte kunt u het moeilijk vinden om te beslissen wat de beste verzendmethode voor uw klanten is.

Zelf aan de slag met e-commerce

Tot zover ons artikel over e-commerce. We hopen dat je veel geleerd hebt over deze groeiende industrie. E-commerce is een geweldige manier om geld te verdienen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het veel werk is. Je zult je dag zorgvuldig moeten plannen, zodat je in staat bent om alles te doen wat je moet doen. Daarom raden we je aan om een schema te hebben. Dit zal ervoor zorgen dat je niets vergeet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze SEO specialisten, of bekijk de SEO diensten die wij aanbieden. Op zoek naar gericht SEO advies? Doe dan alvast een live SEO analyse en krijg direct inzicht in hoe jouw site ervoor staat, of vraag direct een SEO audit aan.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.