9+

Hoe snel geeft SEO mij resultaat?

Als bedrijf vraag je je misschien af ‘Hoe snel geeft SEO mij resultaat?’ Als je veel tijd hebt geïnvesteerd in het optimaliseren van je website voor zoekmachines, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk veranderingen zien in jouw posities op Google. Het liefst had je gisteren al bovenaan de pagina gestaan, met helaas werkt het niet zo. Zelfs als je alles hebt aangepast aan je website duurt het nog even voordat Google je website weer gecrawled heeft. Daarnaast kunnen er ook nog andere factoren een rol hebben. We zullen je een zo goed mogelijk antwoord geven op de vraag: ‘Hoe snel geeft SEO mij resultaat?’.

Hoe geeft SEO mij resultaat?

Voordat Google jouw ranking kan verbeteren zijn er een aantal zaken waaraan we moeten werken.

  • Eerst maak je een zoektermanalyse om de meest interessante zoektermen te vinden
  • Vervolgens verwerk je de zoektermen op de website. 
  • Daarna moet er een technisch SEO-plan gemaakt worden om ervoor te zorgen dat de website ook echt functioneert zoals Google wenst dat het doet.  

En zelfs als alles is aangepast en verbeterd, kan het nog een paar weken of maanden duren voordat je echt op de eerste pagina van google belandt en je kunt profiteren van de SEO-resultaten. Wij voorzien jou graag van SEO advies, om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

Belang van een concurrentieanalyse

Net zoals in al het andere in de businesswereld heeft jouw concurrent ook invloed op jouw plek in Google. Hoe veel jij ook gedaan hebt aan het behalen van een hogere positie, als jouw concurrent hetzelfde heeft gedaan en meer autoriteit heeft door er bijvoorbeeld langer mee bezig te zijn, is het erg lastig om hoger te komen. Je kunt hiervoor een concurrentieanalyse uitvoeren om er precies achter te komen wat zij anders doen dan jij. Kijk bijvoorbeeld naar de metastructuur van jouw zoektermen. Staat het belangrijkste in de tekst vermeld? Is de tekst aantrekkelijk? Is je bericht niet te lang? Het belangrijkste is dat je uniek blijft en je klanten een goede reden moeten hebben om op jouw link te klikken want meer kliks = een betere positie. Ook zou je kunnen kijken naar meer long tail zoekwoorden waar jouw concurrentie niet op zit, denk hierbij aan vragen die te maken hebben met jouw bedrijf.

Wat kan ik nog meer doen?

Als je alles hebt geïmplementeerd, je weet precies wat je concurrenten doen en hoe jij ze een stapje voor kunt blijven, is het verder een kwestie van wachten en onderhouden. Hoe snel je nou echt SEO resultaat ziet verschilt per bedrijf. Onze ervaring is dat soms de positie al binnen een week verbeterd is, soms duurt het ook drie maanden voordat er echt effect te zien is. Ook verschilt het natuurlijk per zoekterm hoe snel de positie stijgt, de ene kan heel snel heel hoog komen terwijl de andere achter blijft. Goed bijhouden van je zoekwoorden is hierbij key. SEO vereist geduld en het is belangrijk om continu te blijven optimaliseren.

Wil je weten hoe Onder je hierbij kan helpen? Neem dan een kijkje bij onze diensten!

Bezoek ook eens onze gratis SEO checklists pagina.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.