9+
URL structuur
Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
13-7-2023 Kennisbank

Hoe belangrijk is de URL-structuur bij een website migratie?

Bij een website migratie is de URL-structuur een van de meest belangrijke elementen om rekening mee te houden. In dit artikel bespreken we waarom de URL-structuur zo belangrijk is tijdens de migratie en hoe dit invloed kan hebben op de gebruikerservaring, SEO prestaties en het behoud van je organische zoekverkeer. In dit artikel geven we een aantal tips en handvaten rondom de URL-structuur bij een website migratie.

Wat is een url-structuur?

Een URL-structuur is een lijst die verwijst naar de manier waarop webadressen, URL’s, van een website zijn opgebouwd en gestructureerd. Bij de URL’s is een hiërarchie en indeling die verschillende pagina’s en de inhoud hiervan vertegenwoordigen. Een goede URL-structuur is belangrijk zodat de gebruikerservaring wordt verbetert. Daarnaast helpt het zoekmachines bij het begrijpen van de inhoud en het organiseren van de website. Via deze manier komen er logische paden op de website. Als er een duidelijke URL-structuur aanwezig is dan kan dit bijdragen aan de vindbaarheid en de indexering van de website. Aandacht besteden aan de URL-structuur is daarom belangrijk en benodigd.

Het verschil tussen het menu-structuur en de URL-structuur

Het grootste verschil tussen de URL-structuur en menu-structuur is het doel van de structuur. De URL-structuur verwijst naar een lijst met webadressen die horen bij pagina’s van een website. De URL-structuurlijst zal logisch en georganiseerd moeten worden ingevuld, die de hiërarchie van de inhoud weerspiegelt. Het menu-structuur verwijst juist naar de manier waarop er kan worden genavigeerd op de website. Bestaande uit hoofdcategorieën en subcategorieën die gebruikers helpen bij het navigeren op de website.

Waarom is de URL-structuur belangrijk bij een website migratie?

De URL-structuur is belangrijk om meerdere reden bij een website migratie. De URL-structuur speelt een rol in de gebruikerservaring, omdat het helpt bij het navigeren en begrijpen van de website. Daarnaast helpt een URL-structuur bij de vindbaarheid van de website verbeteren in zoekmachines, omdat het zoekwoorden en andere relevante informatie kan bevatten. Tenslotte kan een URL-structuur helpen bij het behouden van de linkwaarde en het vermijden van dode links.

Het uittekenen van de juiste structuur

Het uittekenen van de juiste structuur is van groot belang tijdens een SEO migratie. Het kan zoekmachines helpen bij het beter begrijpen van jouw website en deze te indexeren. Dit wordt gedaan door relevante zoekwoorden in de URL’s te gebruiken en door deze manier een logische en leesbare structuur te maken. Hierdoor wordt de zichtbaarheid en rankschikking in de zoekresultaten verbeterd.

Het redirecten van de url’s met 301-redirects

Bij een website migratie is het redirecten van URL’s met 301-redirects erg belangrijk. 301-redirects zorgen ervoor dat bezoekers automatisch naar de juiste pagina worden gestuurd, dit is zelfs als de URL-structuur is gewijzigd. 301-redirects zijn belangrijk voor zoekmachines en de gebruikerservaring, omdat het helpt de zoekmachines te begrijpen dat de inhoud permanent verplaatst is. Het implementeren van een redirect file, kan dit proces vereenvoudigen. Een redirect file is een overzicht van oude en nieuwe URL’s die worden omgeleid.

Kan er veel misgaan met URL’s bij een migratie?

Bij een website migratie kan er veel misgaan met betrekking tot de URL’s. Vooral bij het behouden van de juiste URL-structuur, oplossen van redirects, vermijden van gebroken links en het behouden van verwijzingen naar interne en externe bronnen. Kleine fouten in de URL-structuur kunnen al grote gevolgen hebben voor de website.

Door hier onder de migratie genoeg aandacht aan te besteden, door nauwkeurig te controleren, kunnen er eventuele problemen worden opgelost. Ook het controleren van interne links en het opzetten van de juiste redirects spelen een rol.

Dus door genoeg tijd en aandacht te besteden aan de URL’s tijdens een migratie kunnen gebruikers gemakkelijk de gewenste pagina’s bezoeken. Bekijk hieronder ook onze video over SEO migraties, waarin Martijn Hoving vertelt over zijn grootste SEO fouten.

Hulp nodig bij een SEO migratie?

Bij een SEO migratie, staan wij bij Onder graag voor je klaar. Ons team van ervaren SEO-specialisten kunnen je begeleiden en ondersteunen bij elke stap van het migratieproces. Van het plannen tot aan de technische SEO uitdagingen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij een succesvolle SEO migratie.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!