9+
Illustratie redirect file
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
26-7-2022

Waarom en wanneer is een redirect file belangrijk? ‍

Wanneer je server- en website bestanden moet onderhouden, is het belangrijk om alles georganiseerd te houden. Redirect-files zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang kunnen krijgen tot jouw site, zelfs als het adres verandert. Met een redirect-file kun je een lijst maken met al jouw website-adressen, zodat bezoekers pagina’s nog kunnen vinden, als deze verhuizen naar een andere URL. Lees snel meer over de redirect file. 

Wat is een redirect file?

Een redirect file is een bestand met een lijst van URL’s, die als omleidingen worden gebruikt. Redirects worden gebruikt wanneer je de locatie van een URL wilt veranderen. Ze zullen gebruikers naar de nieuwe locatie sturen. Je kunt een redirect bestand op een aantal manieren maken. Je kunt bijvoorbeeld een platte teksteditor gebruiken zoals Notepad of Microsoft Word. In de redirect file wordt er meestal gebruikgemaakt van 301 redirects. Dit zijn permanente redirects. Wordt er tijdelijk iets verhuisd? Dan kun je ook gebruikmaken van de 302 redirects of 307 redirects. De meest eenvoudige redirects zijn wanneer websites alleen een migratie hebben van HTTP naar HTTPS en dezelfde CMS en server behouden.

Waarom heb je een redirect file nodig?

Redirect files maken wij vooral bij SEO migraties, wanneer een website – of een deel van een website – verhuisd wordt. Wij stellen een redirect file op als de url’s van pagina’s. Dit kan bijvoorbeeld bij een naamswijziging, of bij een redesign. Een redirect file is de eenvoudigste manier om oude links om te leiden naar de nieuwe. Het is ook handig om ervoor te zorgen dat jouw site altijd up and running is, zelfs als de server tijdelijk offline gaat.

Wanneer is een redirect file handig?

Een redirect file is een goede manier om bezoekers om te leiden naar een nieuwe site. Dit is handig wanneer URL’s op jouw website veranderen. Het is ook handig als je server tijdelijk offline gaat. Als de server offline gaat, zal de redirect file bezoekers naar een andere pagina sturen totdat je server weer online is. Als je eenmaal weet hoe je een redirect file moet maken, is het niet heel lastig. Wij maken onze redirect files bij SEO migraties altijd met Excel of met Google Spreadsheets. Ben jij op zoek naar SEO advies? Ga dan snel naar onze SEO advies pagina en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Meer weten over de indexatie van websites in zoekmachines? Lees dan ook het kennisbankartikel: Begrijpen hoe Google je website indexeert.

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Het maken van een redirect file is maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van de SEO specialist. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld voor een website migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse, of vraag direct een SEO audit aan. 

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.