9+
afbeelding seo traject
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
15-8-2023 How to/DIY,

Hoe ziet een SEO traject er doorgaans uit? 

Bij het naderen van het SEO-proces voelen sommigen zich geïntimideerd door de jargon en de vele dingen die erbij komen kijken. Echter, wanneer men het proces ontleedt, is het vrij gestructureerd en eenvoudig te volgen. Laten we elk aspect van een SEO-traject onder de loep nemen en vertellen hoe het traject er doorgaans uitziet. Ook vertellen we je graag meer over het kiezen van een SEO traject bij SEO bureau Onder

1. Het creëren van een SEO-strategie

Elk effectief proces begint met een solide strategie. Bij SEO is het belangrijk om eerst duidelijke doelen te stellen, zoals het vergroten van websiteverkeer, het verhogen van conversies of het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines.

Wat houdt een goede strategie in?

Een sterke SEO-strategie houdt rekening met de huidige stand van de website, concurrentieanalyse, zoekwoordenonderzoek en het in kaart brengen van de customer journey.

2. Bouwen en optimaliseren van jouw website

Eenmaal gewapend met een strategie, is de volgende stap om te zorgen voor een technisch gezonde website die snel laadt, mobiel-vriendelijk is en een logische structuur heeft.

Is technische SEO echt belangrijk?

We horen regelmatig de vraag: “Is technische SEO echt belangrijk?” Ja, de technische gezondheid van een website is cruciaal. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan sites die een optimale gebruikerservaring bieden.

3. Creëren en publiceren van inhoud

Kwalitatieve content is de ruggengraat van SEO. Het helpt niet alleen om zoekwoorden te rangschikken, maar ook om bezoekers te betrekken en te laten converteren.

Hoe stem je content af op de customer journey?

Het begrijpen van de customer journey helpt bij het creëren van content die elk touchpoint van een gebruiker aanpakt. Of ze nu informatie zoeken, prijzen vergelijken of recensies lezen, de juiste content kan ze begeleiden naar een aankoop of conversie.

Samenwerken aan contentcreatie

Hoewel het SEO bureau expert is in optimalisatie, ben jij de expert als het gaat om jouw bedrijf. Een goede samenwerking tussen jou en het bureau kan leiden tot content die zowel SEO-vriendelijk als authentiek en waardevol is voor je klanten. Bespreek de mogelijkheid van regelmatige contentreviews en feedbacksessies om ervoor te zorgen dat de geproduceerde content overeenkomt met je merkidentiteit en waarden.

4. Promotie van jouw website op andere kanalen

Eenmaal live, moet jouw content gepromoot worden. Dit omvat zaken als linkbuilding, digitale PR en het delen op sociale media.

Wat is de rol van backlinks in SEO?

Backlinks dienen als stemmen van vertrouwen van andere websites en zijn een van de sterkste rankingfactoren in het algoritme van zoekmachines.

Meer weten over wat een SEO bureau voor jou kan betekenen? Lees dan ook ons kennisbankartikel: Wat doet een SEO bureau precies?

Kan ik SEO in één dag leren?

Wij krijgen ook regelmatig of je SEO in een dag kan leren. Hoewel je in één dag basisprincipes kunt leren, is SEO een uitgebreid veld dat constante studie en praktijk vereist. Het is geen rocket science, maar de nuances en veranderende algoritmen maken het een continu leerproces. Wil jij de basisprincipes leren? Kijk dan ook eens bij een van onze seo trainingen.

De experts van SEO bureau Onder proberen jou dan zo goed mogelijk de basisprincipes te leren. Ook voor bestaande klanten is dit interessant. Wij ervaren namelijk: Hoe hoger het kennisniveau van de klant, hoe beter de resultaten die wij boeken. 

SEO uitdagingen en hoe ze te overwinnen

SEO is constant in beweging. Algoritme-updates, de opkomst van nieuwe technologieën (zoals Chat GPT) en veranderend gebruikersgedrag betekenen dat marketeers flexibel moeten blijven. Enkele van de grootste uitdagingen zijn de trage resultaten van SEO-inspanningen en de overvloed aan tools die beschikbaar zijn gekomen de afgelopen tijd. Ook op het gebied van data analyse is er een hoop veranderd voor de SEO specialisten. Dan hebben we met name over Google Analytics 4 en de code interpreter functie in Chat GPT.  Door je te concentreren op industriestandaarden, op de hoogte te blijven van trends en je voortdurend aan te passen, kan je deze uitdagingen het hoofd bieden. 

Hulp nodig met SEO? Kies voor SEO bureau Onder

Als de wereld van SEO overweldigend lijkt en je op zoek bent naar een betrouwbare partner om je door het complexe landschap van zoekmachineoptimalisatie te loodsen, zoek dan niet verder. SEO bureau Onder combineert ervaring met de nieuwste technieken en strategieën om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf de online zichtbaarheid krijgt die het verdient. Ons streven is dan ook om het beste SEO bureau van Nederland te zijn/worden. Daarom hebben we bewust enkel de focus op SEO en niet op de brede tak van online marketing. 

Of je nu net begint met SEO of je strategie wilt verfijnen, ons deskundige team staat klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan jouw online succes.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.