9+
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist

Interne links voor SEO

Google vindt het belangrijk dat websites gebruiksvriendelijk zijn en een logische structuur hebben. Hiervoor is het belangrijk om interne links toe te voegen aan jouw website. Een sterke navigatie is essentieel voor zowel gebruikers als zoekmachines. Door de inhoud van jouw site goed te organiseren, vinden bezoekers sneller wat ze nodig hebben en wordt het voor zoekmachines eenvoudiger om jouw site te crawlen. Ook helpen interne links gebruikers sneller terug te keren naar relevante inhoud. Lees snel meer over het belang van interne links voor SEO. 

Wat is een interne link?

Een interne link is een hyperlink die verwijst naar een andere pagina op jouw website. Dit kan een afbeelding, video, artikel of een andere pagina zijn die je aan jouw bezoeker wilt voorschotelen. Als je een interne link plaatst, zorg er dan voor dat je een anchor-tekst gebruikt die relevant is voor de pagina waarnaar gelinkt wordt.

Wat is een broken link? 

Een broken link is een hyperlink naar een pagina die niet bestaat, of waar geen inhoud op te vinden is. Een broken link geeft een 404-foutmelding. Een broken links kan naar een pagina verwijzen binnen een website, of naar een pagina buiten de website. In beide gevallen is het goed om broken links op te lossen. Broken links krijg je inzichtelijk met een website-crawler, zoals Deepcrawl of Screaming Frog. Vaak heb je na een website migratie broken/dode links, omdat url’s gewijzigd zijn. Wij voorzien bedrijven bij website migraties van SEO advies. 

Waarom zou je interne links toevoegen?

Interne links verbeteren de gebruikerservaring en helpen zoekmachines jouw website effectiever te crawlen. Interne links helpen gebruikers door de inhoud te navigeren en sneller te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Als je bijvoorbeeld een blogartikel maakt over hondenrassen, kun je links opnemen naar andere artikelen/productpagina’s over hetzelfde onderwerp. Op deze manier kunnen lezers gemakkelijk door gerelateerde inhoud navigeren, zonder de pagina te hoeven verlaten waarop ze zich op dat moment bevinden. 

Interne linkstructuur

Zoekmachines gebruiken verschillende factoren om de positionering van een website in de zoekresultaten te bepalen, maar een goede interne linkstructuur is hier een van. Google wil namelijk dat websites gebruiksvriendelijk zijn, dus zoeken ze naar pagina’s die een goede linkstructuur hebben en makkelijk te crawlen zijn. Met sterke interne links kun je zoekmachines naar de inhoud leiden die je wilt dat ze vinden en het voor lezers gemakkelijker maken om door jouw site te navigeren. Meer weten? Bekijk onze SEO advies pagina. 

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Het instellen van de juiste redirects is maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van de SEO specialist. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld voor een website migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse.

Deel

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.