9+
illustratie de drie pijlers binnen seo
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
13-11-2023 Kennisbank

Wat zijn de drie pijlers binnen SEO? 

SEO is om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren, waardoor meer verkeer en uiteindelijk meer conversies of klantbetrokkenheid worden gegenereerd. Maar wat vormt de basis van een effectieve SEO-strategie? In dit artikel verkennen we de drie fundamentele pijlers van SEO: Technische SEO, On-Page SEO en Off-Page SEO. Daarnaast richten we ons op hoe deze elkaar aanvullen en hoe ze kunnen worden geoptimaliseerd voor maximaal succes. Ook vertellen we meer over onze gratis SEO training.

1. Technische SEO: De fundering van je website

Technische SEO verwijst naar de acties die worden ondernomen om de bouwstenen van een website te optimaliseren. Dit omvat aspecten zoals de snelheid van de site, mobiele vriendelijkheid, indexering, crawlbaarheid, site-architectuur en beveiliging. Een sterke technische basis is essentieel voor zowel zoekmachines als gebruikers.

Waarom is sitesnelheid belangrijk?

Een trage website kan leiden tot een hoge bounce rate, waarbij bezoekers de site verlaten voordat deze volledig is geladen. Snelle laadtijden verbeteren de gebruikerservaring en dragen bij aan een hogere ranking in zoekmachines.

Mobiele vriendelijkheid en beveiliging

Met de toename van mobiel internetgebruik is het cruciaal dat websites mobielvriendelijk zijn. Ook is het belangrijk om een beveiligde verbinding (HTTPS) te hebben, wat vertrouwen wekt bij gebruikers en voorkeur krijgt van zoekmachines. Meer weten over technische SEO? Bekijk dan ook onze onderstaande video. 

2. On-Page SEO: Optimalisatie van inhoud en structuur

On-Page SEO omvat alle acties die direct op de website worden genomen om de positie in zoekmachines te verbeteren. Dit omvat zaken als content, titels, meta-beschrijvingen en interne links.

Hoe optimaliseer je voor de gebruikers?

Kwalitatieve, relevante content die aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker is essentieel. Het gebruik van de juiste trefwoorden, het creëren van aantrekkelijke titels en meta-beschrijvingen, en het zorgen voor een logische structuur met interne links verbetert zowel de gebruikerservaring als de zichtbaarheid in zoekmachines.

Hoe belangrijk zijn trefwoorden nog?

Trefwoorden zijn nog steeds belangrijk in SEO, maar het is essentieel om ze op een natuurlijke en contextueel relevante manier te gebruiken. Keyword stuffing (het spammen van zoekwoorden in een tekst) is een verouderde techniek en kan leiden tot sancties van zoekmachines.

3. Off-Page SEO: Het opbouwen van autoriteit en links

Off-Page SEO omvat acties die buiten jouw eigen website plaatsvinden om de ranking te verbeteren. De meest bekende vorm van Off-Page SEO is linkbuilding, waarbij andere sites naar jouw website linken (backlinks). Deze links fungeren als een soort ‘stem’ van vertrouwen en autoriteit voor zoekmachines.

Hoe bouw je effectief links op?

Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van gezaghebbende websites is cruciaal. Dit kan bereikt worden door gastblogs, samenwerkingen, of het creëren van inhoud die van nature gedeeld wordt, zoals infographics of onderzoeksrapporten.

Wat is belangrijker, kwantiteit of kwaliteit van backlinks?

Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Een paar hoogwaardige links van vertrouwde websites zijn veel waardevoller dan een groot aantal links van minder relevante of laagwaardige bronnen. 

Goed om te weten is dat wij zelf nog de CRO dienstverlening hebben toegevoegd aan de drie pijlers. Dit om ervoor te zorgen dat websites niet alleen meer verkeer krijgen, maar dat het verkeer ook beter converteert. 

Meer leren over SEO? Volg direct onze gratis SEO training

Ben je nieuw in de wereld van SEO en wil je meer leren over hoe je jouw website kunt optimaliseren voor betere zichtbaarheid in zoekmachines? Onze gratis SEO-training voor beginners is de perfecte start. In deze training behandelen we alle essentiële aspecten van SEO, van de basisprincipes van technische optimalisatie tot de fijne kneepjes van content creatie en linkbuilding. Je leert praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen om jouw website te verbeteren, jouw verkeer te verhogen en jouw online aanwezigheid te versterken.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.