9+

SEO strategie

100% focus op SEO en altijd maatwerk

Het opzetten van een SEO strategie

Een SEO strategie opzetten doe je niet zomaar even. Het vraagt om een uitgebreid proces. Er is zorgvuldig onderzoek voor nodig en strategische keuzes zijn ook erg van belang. We leggen je graag uit in welke hoofdstappen het proces verloopt: 

Plan van aanpak

Wij starten altijd met het grondig analyseren van jouw website. We identificeren zowel de sterke punten als de knelpunten en onderzoeken welke zoektermen potentieel hebben. Daarnaast brengen we de obstakels in kaart die Google momenteel op je website tegenkomt. Dit doen we door historische data te vergelijken en concurrentiegegevens te analyseren. Op basis van deze bevindingen stellen we een gedetailleerd plan van aanpak op, waaraan we samen zullen werken.

SEO strategie

Optimalisatie

Met de onderzoeken achter de rug en het plan in handen, gaan wij aan de slag met de optimalisatie van de website. We houden ons strikt aan de afgesproken werkzaamheden en beginnen met het oplossen van technische problemen en het verbeteren van de website. 

Tijdens dit proces werken we nauw samen met jou en eventueel je webbouwer. We voorzien je bijvoorbeeld van een gedetailleerde briefing om de benodigde wijzigingen door te voeren.

Of het nu gaat om beginnende marketeers, ervaren managers of technische developers, wij schakelen moeiteloos tussen verschillende kennisniveaus. We spreken de taal van zowel marketeers als ontwikkelaars, waardoor we naadloos kunnen communiceren en samenwerken met diverse teamleden binnen organisaties. 

Analyse

Nadat we de optimalisaties en aanpassingen hebben geïmplementeerd, volgt een periode waarin we de resultaten analyseren. De duur van deze periode varieert afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden. We evalueren bijvoorbeeld of de pagina een stijging in het aantal bezoekers vertoont of dat de positie van relevante zoekwoorden is verbeterd.

Zodra we de resultaten hebben geanalyseerd, zullen we proactief concrete actiepunten opstellen om de prestaties verder te optimaliseren.

Rapportage

Maandelijks stellen we gedetailleerde rapporten op met de behaalde resultaten en geven we advies over de te nemen stappen voor de komende maand. Zo blijf je volledig op de hoogte van de voortgang en behaalde resultaten.

Op basis van onze rapportage zullen we, aan de hand van de behaalde resultaten, nieuwe actiepunten voorstellen die jou helpen de SEO strategie voortdurend te verbeteren en de gestelde doelen te bereiken.

Resultaten

Uiteindelijk draait het allemaal om de behaalde resultaten. Stijgende lijnen en verbeterde posities in zoekresultaten zijn de drijfveer voor onze SEO experts! Onze tevreden klanten kunnen hierover getuigen, zoals je kunt lezen in onze testimonials.

De behaalde resultaten die besproken worden in de rapportage, zijn automatisch voer voor de nieuwe SEO optimalisaties.

Professioneel advies van onze SEO experts

Wil jij dat de SEO specialisten van Onder jouw website beoordelen op basis van huidige resultaten? Benieuwd waar jouw kansen liggen? Vraag dan onze gratis live SEO analyse aan! Deze live analyse voeren we bij elkaar aan tafel uit, met een kop koffie. We leggen je persoonlijk uit wat de kansen en verbeterpunten zijn voor jouw website. Zo is er alle ruimte voor al je vragen en onduidelijkheden! 

Waar houden we allemaal rekening mee bij het opstellen van de SEO strategie?

We stellen duidelijke doelen vast voor de SEO-strategie, zoals het verbeteren van de posities voor belangrijke zoekwoorden, het verhogen van het aantal websitebezoekers vanuit Google en het verbeteren van het conversiepercentage. Daarbij is met name de nulmeting erg belangrijk, wat is het startpunt en waar willen we naartoe?

De juiste SEO strategie opstellen:

Er is bij zoekmachineoptimalisatie geen one-size-fits-all, we gaan stap voor stap te werk in al onze SEO diensten. Hierdoor leveren we altijd maatwerken bij het opstellen van de juiste SEO-strategie:

Stap 1: Technische SEO Verbeteringen
We zorgen voor een solide technische basis door ervoor te zorgen dat de website snel laadt, mobielvriendelijk is en voldoet aan de nieuwste technische SEO-richtlijnen, inclusief Google’s Page Quality vereisten.

Stap 2: On-Page SEO Optimalisatie
We passen on-page SEO-technieken toe om de content op de website te optimaliseren, waaronder het integreren van relevante zoekwoorden, het verbeteren van meta titles en descriptions, en het optimaliseren van de interne linkstructuur.

Stap 3: Contentstrategie
We maken nieuwe waardevolle en informatieve SEO teksten die gericht is op het aantrekken van organisch verkeer. Hierbij ligt de nadruk op het creëren van hoogwaardige content die als “helpful” wordt beoordeeld volgens Google’s “Needs Met” normen.

Stap 4: Kwalitatieve linkbuilding
Door middel van linkbuilding verhogen wij de autoriteit van belangrijke pagina’s met hoogwaardige backlinks, wat bijdraagt aan een betere ranking in zoekresultaten. Deze verkrijgen wij door gastblog plaatsingen, samenwerkingen met partners en digital PR indien mogelijk.

Stap 5: Rapportage en optimalisatie
Onze inspanningen stoppen niet na de eerste uitgevoerde stappen van de SEO strategie. We blijven de prestaties van de website nauwlettend volgen en passen de strategie aan om de gestelde doelen te behalen. Dit doen we altijd in samenspraak met jou! 

Waarom de SEO strategie wijzigen?
We horen je denken; “Waarom de SEO strategie wijzigen… jullie zijn de experts toch?”. Klopt, terechte vraag! Google is dynamisch en altijd bezig om haar “klanten”(lees: de bezoekers) zo goed mogelijk te helpen. Om dit te doen en te blijven doen lanceert Google meermalen per jaar “Updates”. Mogelijke updates zijn:

  • Google Link Spam Update
  • Google Helpful Content Update
  • Google Core/E-E-A-T Update
  • Google Product Review Update

Deze updates zijn niet altijd aangekondigd en triggert ons om de data van al onze klanten in diverse branches te analyseren. Hierdoor weten wij snel de “best-practices” en stellen wij waar nodig lopende SEO strategieën bij, dit doen we altijd in goed overleg!

Ons doel is altijd jouw merk te versterken en zorgen voor blijvende resultaten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan jouw online succes.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.