9+
Jesse Commandeur

Jesse Commandeur

Content & Autoriteit specialist
22-7-2022 Kennisbank

Wat is een 307 Redirect?

Een 307 redirect is een statuscode die aangeeft dat de bron in kwestie is gewijzigd of verplaatst naar een nieuwe locatie. Een 307 redirect is een indicator van een tijdelijke omleiding. Als je een 307-redirect gebruikt, hoeven jouw gebruikers geen actie te ondernemen; ze kunnen gewoon verder surfen en krijgen geen 404-pagina te zien, maar de bestemmingspagina waarnaar verwezen wordt. Hieronder lees je meer over de 307-redirect. 

Wat betekent een 307 redirect voor SEO?

Bij een 307 redirect ontvangt de browser een antwoord met een doorverwijzing, en doet dan een tweede verzoek naar de nieuwe bron. Bij de 307-redirect gaat het om de tijdelijke verhuizing van een pagina. Een 307 redirect is hierdoor niet meteen schadelijk voor de SEO van je website. Je moet er wel altijd op letten dat er geen redirect loops of redirect chains ontstaan, want dit kan wel degelijk schade aanbrengen aan je SEO.

302 vs 307 redirects 

Het belangrijkste verschil tussen de 307 redirect en 302 redirect is dat de HTTP-methode ongewijzigd blijft bij gebruik van een 307 omleiding. Als bijvoorbeeld de GET HTTP-methode is gebruikt, wordt de GET HTTP-methode ook een-op-een doorgegeven. Dit is bij de 302 redirect niet het geval. Sommige mensen zien de 307 redirect als de opvolger van de 302 redirect. 

Wanneer gebruik je een 307 redirect?

Je kunt een 307 redirect gebruiken als je bronnen verplaatst of wijzigt, zoals webpagina’s, afbeeldingen of video’s. Je kunt bijvoorbeeld jouw site verplaatsen naar een nieuw domein of hosting platform, of de URL-structuur wijzigen. In dat geval kun je tijdelijke omleidingen gebruiken, met 307 redirects, zodat jouw gebruikers nog doorgestuurd worden naar de oude URL’s. Veel vaker zien we dat er bij een SEO migratie gebruikgemaakt wordt van een prerelease omgeving en 301 redirects

Minder gebruikelijk scenario 

Een ander, minder gebruikelijk scenario, is dat je een pagina op jouw website optimaliseert, door onnodige en niet-relevante inhoud te verwijderen. Om de ranking van jouw pagina te behouden, kun je een 307-redirect gebruiken, zodat jij ongestoord bezig kan met het wijzigen van een pagina. Meer weten over hoe jij SEO-optimalisaties door kunt voeren? Bekijk dan ook onze SEO advies pagina. 

SEO advies nodig? Neem contact met ons op!

Het instellen van de juiste redirects is maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van de SEO specialist. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld voor een website migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doen dan alvast een live SEO analyse

Als je overweegt een grote verandering aan je website door te voeren, zoals een verhuizing of herstructurering, is het opstellen van een SEO migratieplan voor onmisbaar.

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.