9+
Kennisbank Banner

Hinke Oevering

SEO Specialist
21-10-2022 Kennisbank

Wat is SEO Copywriting?

Waarom zou je een SEO copywriter nodig hebben? Wat is SEO copywriting precies? En hoe moet dat dan? Deze vragen zijn in dit digitale tijdperk erg belangrijk voor marketeers. Een van de meest effectieve manieren om potentiële klanten te bereiken is door middel van content marketing. Met contentmarketing zorg je ervoor dat je potentiële klanten direct bereikt met informatieve en educatieve content. Het is ook een van de meest kosteneffectieve strategieën, waardoor het een win-win situatie is voor bedrijven van elke omvang.

Maar om hier succes mee te hebben, moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun content zo SEO-vriendelijk mogelijk is. Dat is waar SEO copywriters om de hoek komen kijken. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het schrijven van content waarin de juiste zoekwoorden zijn verwerkt. Door o.a. deze zoektermen kunnen Google en andere zoekmachines de relevantie van de websites bepalen. En hoe relevanter je website, hoe hoger je komt in de zoekresultaten!

Wat is een SEO Copywriter?

Een SEO copywriter schrijft dus teksten voor het web. Hierbij gebruikt de copywriter een mix van on-page SEO elementen zoals trefwoorden, koppen, en andere inhoud om de ranking van een webpagina in zoekmachines te verbeteren. Ook zijn er technieken om mensen aan te moedigen op de links van de zoekmachine resultaten te klikken en het volledige artikel te lezen. Een SEO tekstschrijver kan helpen om het verkeer van uw website, leads en conversies te verhogen.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Bekijk dan onze SEO diensten pagina, of vraag een live SEO analyse aan. Ook kun je direct voor een SEO audit kiezen, waarbij we direct alle aspecten onder de loep nemen.

Hoe werkt SEO Copywriting?

De eerste stap naar het maken van een goed SEO-artikel is het uitvoeren van een grondig zoekwoorden onderzoek. Dit betekent dat je een onderwerp kiest en vervolgens uitzoekt welke termen mensen gebruiken om daarnaar te zoeken. U zult ervoor willen zorgen dat u geen zoekwoorden gebruikt die te concurrerend zijn. Hierbij is het namelijk een stuk moeilijker om hoog te scoren in Google. Als je de sleutelwoorden gekozen hebt, is het tijd om te beginnen schrijven. Zodra je een basisstructuur hebt opgezet, zet je de sleutelwoorden op de best mogelijke plaats. De beste plaatsen voor zoekwoorden zijn in de koppen en in de eerste alinea van de tekst. Meer weten? Bekijk dan ook onze SEO tekstschrijver dienstenpagina.

Waarom is SEO Copywriting belangrijk?

Alle websites moeten worden geoptimaliseerd voor zoekmachine ranking als je een goede zichtbaarheid wilt. SEO copywriting is de kunst van het optimaliseren van individuele webpagina’s door het strategisch gebruik van relevante zoekwoorden. Deze geoptimaliseerde pagina’s worden vervolgens gepubliceerd op uw website en er wordt naar verwezen in andere online content, zoals blogposts, om hun zichtbaarheid te vergroten. Dit zorgt voor een hogere positionering in de zoekresultaten. Wat op zijn beurt weer leidt tot meer bezoekers op uw website en hopelijk meer klanten.

Waar let een goede SEO copywriter op?

Er zijn bepaalde kenmerken die een goede SEO copywriter maken. Eerst en vooral begrijpt een goede SEO copywriter de nuances van het schrijfproces. Dit houdt onder andere in dat de copywriter de situatie objectief kan beoordelen, ideeën in een logische volgorde kan ordenen en hun werk kan reviseren tot het perfect is. Ten tweede, een goede SEO copywriter kent SEO van binnen en van buiten. Dit betekent dat diegene op de hoogte is van de laatste SEO trends, Het betekent ook dat de copywriter bekend is met alle grote zoekmachines en de algoritmes.

3 Stappen om een Expert SEO Copywriter te worden.

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je kansen op een baan als SEO copywriter, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je te onderscheiden van de massa. Ten eerste, moet je jezelf vertrouwd maken met de nieuwste SEO trends. Je kunt dit doen door artikelen te lezen van gerenommeerde websites die het hebben over de nieuwste trends. Ten tweede moet je beginnen te schrijven. Dit kan zo simpel zijn als het schrijven van korte, SEO-vriendelijke artikelen voor websites, of het maken van gastblogs. Ten derde kan je netwerken met andere SEO-copywriters en van hen leren.

Huur een SEO copywriter in

SEO copywriting is een essentieel onderdeel van digitale marketing. Het kan u helpen het verkeer naar uw site te verhogen, leads te genereren en de conversies te verhogen. Dit kan een uitdaging zijn voor marketeers die niet gespecialiseerd zijn in dit gebied, dus het is het beste om iemand in te huren die werk van hoge kwaliteit kan leveren. Let er hierbij op dat de copywriter SEO beheerst. Dit kan een freelancer zijn, een SEO copywriter binnen je organisatie, of bijvoorbeeld een copywriting bureau.

SEO copywriting is slechts een van de werkzaamheden van de SEO specialist. Wil jij dat wij jou SEO advies geven, bijvoorbeeld bij een SEO migratie? Bekijk dan snel onze SEO diensten pagina. Naast technische SEO kennis, hebben wij bij SEO bureau Onder ook ervaren content – en linkbuilding specialisten in dienst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Doe dan alvast een live SEO analyse, of ga meteen voor de SEO audit

Share

Categorieën

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
  • Inzichten en tips op het gebied van SEO
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
    best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.