9+

Novar (voorheen Solarfields)

Samenwerking tussen branding, techniek en SEO

Solarfields is een jong bedrijf met ambitie: 1 miljoen huishoudens voorzien van duurzame stroom. Voor 2030. Daarvoor realiseren ze zonneparken op grond, dak en water. Om zo’n ambitie kracht bij te zetten, willen ze natuurlijk goed gevonden worden op ‘zonnepark’. Maar daar houdt het niet op. Ook de beleving op de website moet het optimisme en de expertise van Solarfields weerspiegelen. En zo brengt Solarfields 3 partijen samen om te werken aan branding, techniek en zoekmachineoptimalisatie.

Zoektermanalyse

We starten met een zoektermanalyse en bespreken met Esther en David van Solarfields welke zoektermen voor hen belangrijk zijn. Uiteraard selecteren we alle zoektermen die te maken hebben met zonneparken, maar bijvoorbeeld ook ‘sde subsidie’, een belangrijke stap voorafgaand aan het realiseren van zonneparken en zonnedaken.

Kleine zoekvolumes

Vaak focussen we op zoektermen die aardig wat volume hebben. Voor Solarfields is dat anders. De doelgroep is heel specifiek en een compleet traject neemt veel tijd in beslag. Daardoor wordt op sommige termen ook weinig gezocht. Maar die ene zoeker in de maand is dan wel heel concreet op zoek naar een oplossing die Solarfields kan bieden. En daarom loont het om ook aandacht te besteden aan de zoektermen met weinig zoekvolume.

Compleet nieuwe structuur

Op basis van de zoektermen hebben we een compleet nieuwe url-structuur gemaakt waarin alle onderwerpen aan bod komen. De belangrijkste zoektermen zijn uitgewerkt op cornerstone pagina’s en op de subpagina’s gaan we dieper in op onderwerpen. Ook de projecten van Solarfields krijgen een logische onderverdeling. Om dit allemaal te realiseren, werken we nauw samen met zowel de webbouwer als het brandingbureau.

Cornerstone pagina Solarfields

Samenwerking WordPress webbouwer

Met elkaar komen we tot het beste resultaat. WordPress webbouwer Nordique stort zich op de techniek van de website en zorgt ervoor dat er geen obstakels voor de Googlebot (en andere bots) zijn om de site goed te kunnen crawlen. Ook zorgen ze ervoor dat we pagina’s in de nieuwe url-structuur kunnen aanmaken. En als we nog een issue ontdekken, kunnen we dat via een gezamenlijk Trellobord oppakken.

Samenwerking met opdrachtgever en brandingbureau

Solarfields zorgt vanuit hun expertise voor de inhoud van de pagina’s. Dizain voert vervolgens een redactieslag uit en geeft de teksten een tone of voice die past bij Solarfields. Wij van Onder doen tot slot nog een check op SEO. Dit alles houden we bij in een gigantische, overkoepelende sheet zodat iedereen van elkaar weet hoe ver we zijn. Ondertussen heeft Dizain een complete nieuwe lijn met foto’s laten maken. Als vlak voor livegang de nieuwe afbeeldingen zijn geplaatst, komt alles bij elkaar en is het resultaat fantastisch.

Resultaat

Vrij snel na livegang van de vernieuwde website zien we al mooie resultaten:

 • 19% meer organische sessies
 • 30% meer vertoningen in Google
 • 14 nieuwe top 10 posities
 • 4 nieuwe top 3 posities, waaronder het belangrijkste zoekwoord ‘zonnepark’

Benieuwd wie de mensen achter dit project zijn? We hebben samengewerkt met:

 • Opdrachtgever: Solarfields (tegenwoordig onder de naam Novar) Esther (Communicatie Specialist), David (Marketing Strateeg)
 • Merkbeleving: Dizain Paulien (Projectmanager), Maurice (Contentmarketeer)
 • WordPress techniek: Nordique Sharona (Projectmanager)

Mis het niet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele SEO tip

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over SEO? Kan je website een nieuwe impuls gebruiken?
Neem contact op

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

OnderBouwing

Mis geen enkele SEO tip
 • Inzichten en tips op het gebied van SEO
 • Voor beginners en gevorderden
 • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van
  best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.