1-daagse SEO training voor beginners

Ben jij startend ondernemer en wil je alles weten over zoekmachineoptimalisatie? Of heb je een eigen website, maar levert deze niet het gewenste aantal bezoekers op? Dan is deze 1-daagse SEO training voor beginners echt iets voor jou!

Geef je organische verkeer een boost en maak klanten van je bezoekers met de juiste content. Met de juiste kennis kun je alles uit je website halen! In 1 dag tijd leer je alle basis aspecten van SEO kennen en toepassen.

Meld je aan voor onze 1-daagse SEO training voor beginners!

inschrijven training voor beginners

Weet je al het nodige over SEO, maar wil je je kennis vergroten? Ga dan voor onze 1-daagse SEO training voor gevorderden!

Kijk ook eens bij onze Incompany SEO training en vraag gerust naar de mogelijkheden!

SEO training voor beginners

Bij zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, gaat het om het onderhouden en verbeteren van de (organische) vindbaarheid van een website. Dit gebeurt allemaal binnen een zoekmachine zoals google.

Kort gezegd helpt SEO je om je website goed vindbaar te maken voor potentiële klanten. Iemand voert dus een zoekopdracht uit in de zoekmachine en dat levert resultaten op. Elk bedrijf wil graag in de top 3 van deze zoekresultaten staan, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Tijdens de 1 daagse SEO training voor beginners leren wij jou alle onderdelen van SEO. Je leert de basis onderwerpen van SEO, of frist je kennis wat op indien je er al wat meer vanaf weet.

De basis van onze cursus kent 3 belangrijke onderwerpen:
content: De inhoud van je website moet relevant zijn voor je doelgroep. Dit betekend dat je moet zorgen voor kwalitatief hoogwaardige content.
links: Voor SEO zijn links erg belangrijk omdat zoekmachines deze links gebruiken om je website te beoordelen op relevantie en autoriteit. Er zijn twee soorten links die belangrijk zijn:
1. backlinks: deze inkomen de links zijn van andere websites die verwijzen naar jou website
2. uitgaande links: dit zijn links op jou website die verwijzen naar andere websites
techniek: technische SEO zorgt ervoor dat een website makkelijk bereikbaar is en goed te begrijpen voor een zoekmachine. Technische optimalisatie kan je helpen bij het verbeteren van bijvoorbeeld de laadsnelheid, beveiliging en mobielvriendelijkheid. Dit alles zo makkelijk en effectief mogelijk.

Het resultaat

Na de training beschik je over handvatten waarmee jij aan de slag kunt of juist op verder kunt bouwen. Je analyseert de SEO score van je eigen website en verdiept je in betere zichtbaarheid in de organische zoekresultaten.

Na afloop van de bijeenkomst kan je:
1. een zoektermanalyse uitvoeren: je weet waar je potentiële klanten naar opzoek zijn
2. de acht belangrijkste SEO elementen toepassen op een pagina
3. het belang van structuur voor SEO uitleggen en zelf een structuur opzetten
4. de basiselementen van technische SEO herkennen en beoordelen
5. resultaten analyseren in Google Search Console: een tool om je SEO te volgen

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Voor wie is de 1-daagse SEO training?

Onze SEO trainingen zijn geschikt voor iedereen die het beste uit zijn/haar zoekresultaten wil halen. Van startende ondernemers, bloggers die hun content willen optimaliseren, tot mensen die hun vaardigheden op het gebied van SEO willen vergroten voor bijvoorbeeld zijn/haar cv.

Deelnemers van onze 1 daagse SEO training werken o.a. als: webdeveloper, content manager, online marketeer of communicatiemedewerker.

Programma 1-daagse SEO training voor beginners

Tijdens de 1-daagse SEO training leren wij jou alle onderdelen van SEO, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:  

 • Leer een zoektermanalyse uitvoeren: wat is de zoekvraag van je doelgroep?
 • Een nulmeting: om je huidige posities in kaart te brengen en je progressie te meten
 • Schrijven voor SEO: Geeft jou content antwoord op de zoekvraag van jou doelgroep?
 • Basis technische SEO:
  • XML Sitemap – welke URLs zijn er?
  • Search Console – welke staan in de index?
  • Robots.txt – welke groep URLs hoeft niet gecrawld te worden?
  • Meta Robots – signaal op URL niveau dat deze niet in de index hoeft -> Noindex
  • Canonical tag – bij (noodzakelijke) dubbele pagina’s wijs je de belangrijkste pagina aan
  • Statuscode 404
  • Statuscode 301 -redirect
 • Meten in Google Search Console

We bieden verschillende trainingen en passend bij je hulpvraag. Vraag naar alle mogelijkheden voor een SEO training of een Incompany SEO training!

Dit vinden onze deelnemers:

Si-Es-An

Samenwerken met Martijn & Ineke ervaren wij als zeer prettig. Ze denken met je mee, hebben vele ideeën en zien de extra punten waar meer uit te halen valt. Wij zien de marketing van onze camping Overijssel groeien in de overzichtelijke rapportages en kunnen op die manier prettig verder werken met een sterke basis achter de hand. Komen we er even niet uit? Martijn en Ineke hebben er een oplossing voor!

Paulien Hooikammer

Marketing medewerker Camping Si-Es-An

dTLS

De SEO-training die Martijn verzorgde voor het team van dTLS. was erg informatief. Martijn weet goed te schetsen welke zaken allemaal van belang zijn als het gaat om het behalen van een goede SEO-positie. Martijn gaat niet alleen in op de contentaspecten van SEO, maar geeft vooral ook uitgebreid aandacht aan technische SEO. Hij brengt dit op een rustige en plezierige manier over. Wil je ook serieus aan de slag met SEO, dan raad ik je zeker een training bij Martijn aan!

Rianne Jacobs-Schouten

Eigenaar

SEO trainers

De training wordt gegeven door ervaren SEO specialisten uit het Onder SEO team.

Waar en wanneer?


Locatie: MyOffice, Zwolle (Assendorperdijk 1)
Tijd: 09.30 – 16.30
Kosten: € 490 (exclusief BTW, inclusief lunch)

Meer informatie

Prijs € 490 (exclusief BTW, inclusief lunch)
Locatie MyOffice,
Assendorperdijk 1
8012EG Zwolle
Tijd 09.30 - 16.30
Inschrijven training voor beginners

Andere trainingen

Heb je vragen?

Neem contact op! :) wij helpen je graag verder met al je SEO vragen

SEO vraag stellen
Inschrijven training voor beginners

Onder ons

Team van SEO specialisten

Het team van SEO bureau Onder bestaat uit enthousiaste SEO specialisten die graag samen met jou voor het beste resultaat gaan.

Maak kennis met ons team

Deze klanten zijn ondersteboven van ons!

Renzo van Dongen

Digital content manager Peugeot

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. […] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!

Marien van Stegeren

Eigenaar Kitcentrum

Wanneer je online onderneming groeit groeien de verwachtingen vaak ook, op elk gebied. Voor een groot gedeelte hadden we zelf de controle over SEO en de invulling hiervan. We kwamen er achter dat onze eigen “algemene blik” niet meer toereikend was en hebben daarom Bureau Onder ingeschakeld. Verrassend en helder. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd, mede omdat Martijn  ook met regelmaat met Eline of Mariska (afhankelijk van de case) bij ons op kantoor komt wat voor ons erg waardevol is!

Marten Stellingwerf

Webmaster

Martijn en Mariska maken het SEO verhaal begrijpelijk voor de leek en denken graag met ons mee. Het is fijn dat er elke maand een persoonlijk contact moment is met een uitgebreide rapportage en de mogelijkheid om alles te doorspreken. Na enkele maanden is het Onder al gelukt om met enkele van onze webshop pagina’s de nummer 1 posities te verkrijgen op Google. Wij zijn zeer tevreden over Onder.

Mark Prummel

SEO Specialist Stella Fietsen

Sinds enkele jaren is Onder is een gewaardeerde partner van Stella. Martijn is mijn sparringpartner voor complexe SEO vraagstukken en het extra paar kritische ogen dat ons scherp houdt. Samen hebben we een mooie groei gerealiseerd in online zichtbaarheid, bezoekersaantallen en leads. Onder onderscheidt zich door haar korte communicatielijnen en vakkundigheid. Ze spreken onze taal: niet zeuren, maar aanpakken. Daar houden we van!

Wij hebben onder andere voor deze bedrijven gewerkt

Word ook klant